تاثیر جایگزینی پیت خشک نیشکر به جای آردگندم در جیره غذایی بر عملکرد رشد،بقا و ترکیب لاشه بچه ماهی بنی(Mesopotamichthys sharpeyi)

نوع مقاله : مقاله کامل علمی - پژوهشی

نویسندگان

1 مسئول کانون نخبگان سپاه پاسداران آبادان

2 استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی اثرات جایگزینی پیت خشک نیشکر به جای آردگندم بر رشد، بقا و ترکیب لاشه در بچه ماهی بنی به مدت 60 روز انجام شد. پنج جیره آزمایشی(سه تکرار)، دارای انرژی و پروتئین یکسان با مقادیرجایگزینی به ترتیب صفر، 20 ، 30 ، 50 ، 70 درصد پیت نیشکر با آرد گندم تولید شد. تعداد 450 بچه ماهی بنی با میانگین وزن0/1 ± 2/24 گرم در قالب طرحی کاملا تصادفی در 15 تانک 135 لیتری با تراکم 30 عدد در هر تانک تقسیم شدند. ماهیها روزانه به میزان 10 درصد وزن بدن و در پنج نوبت با جیرههای آزمایشی تغذیه شدند. نتایج نشان داد که شاخصهای رشد ماهیان تغذیه شده با تیمارهای آزمایشی مختلف اختلاف معنی داری باهم نداشتند(p>0/05). اختلاف معنی دار در بقا تیمارهای مختلف آزمایشی وجود نداشت(p>0/05).درصد پروتئین لاشه بدن در ماهیان تغذیه شده با سطح جایگزینی 30 و 50 درصد نسبت به دیگر تیمارها بیشتر بود(p<0/05). بیشترین درصد چربی لاشه بدن در ماهیان تغذیه شده با سطح جایگزینی 20 ، 30 و 70 درصد مشاهده شد(p<0/05). درصد خاکستر لاشه بدن ماهیان تغذیه شده با تیمارهای آزمایشی مختلف اختلاف معنی داری باهم نداشتند(p>0/05). به طورکلی، میتوان نتیجه گرفت پیت بدون اینکه بر روی شاخصهای رشد و بقا تأثیری منفی بگذارد تا سطح 70 درصد جایگزین آرد گندم در جیره ماهی بنی شود و میزان چربی و پروتئین لاشه با افزایش سطح جایگزینی افزایش پیدا نمودند. بنابراین، میتوان استفاده از پیت نیشکر را به منزله ی منبع کربوهیدرات ارزانتر در بچه ماهی بنی پیشنهاد کرد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Replacement effect of wheat with dried pit on growth performance, survival and of Benni(Mesopotamichthys sharpeyi) chemical composition

نویسندگان [English]

  • Zeinab Pourtaherzadeh 1
  • Mehran Javaheri baboli 2
1 The head of the elite center of the abadan army
2 Ahvaz branch university professor
چکیده [English]

This study investigated the effects of substitution dried pit instead of wheat flour on growth, survival, and body composition in Benni fish (Mesopotamichthys sharpeyi) for 60 days. Five experimental diets (three times) were made with the same energy and protein, with replacement 0, 20,30, 50, and 70 percent of the dried pit with wheat flour. The 450 Benni (Mesopotamichthys sharpeyi) with an average weight of 2.24 ± 0.1 gram were divided in a completely randomized design in fifteen 135-liter tanks with a density of 30 fish. Fish were fed experimental diets five times with the amount of 10 percent of body weight. The results showed that indices (growth and feeding) of fish fed by experimental diets were not significantly different (P>0.05). No significant difference was observed in the survival of fishes fed by different experimental diets (P>0.05). The body protein in fish fed 30, and 50 percent of dried pit was higher than in the other treatments (P<0.05). The highest percentage of body fat was observed in fish fed with replacement levels of 20, 30, and 70 percent was observed (P<0.05). Ash bodies of the fish fed with different experimental diets were not significantly different (P>0.05). In general, it can be suggested as a source of cheaper carbohydrates in Benni fish (Mesopotamichthys sharpeyi) without negative effects on the growth indices, feed utilization, and survival in Benni fish (Mesopotamichthys sharpeyi).

کلیدواژه‌ها [English]

  • Benni(Mesopotamichthys sharpeyi)
  • dried pit
  • growth . replacement