اثرات تغذیه با پودر قارچ گانودرما لوسیدیوم (Ganoderma lucidum) بر شاخص‌های رشد و آنزیم‌های کبدی بچه ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio)

نوع مقاله : مقاله کامل علمی - پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء ص بهبهان دانشکده ی منابع طبیعی گروه شیلات

2 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

باتوجه به این‌که قارچ گانودرما لوسیدیوم (Ganoderma lucidium) دارای ترکیبات بیولوژیکی حائز اهمیتی می‌باشد که منجر به بهبود عملکرد رشد و سیستم ایمنی میزبان می‌شوند هدف از این تحقیق بررسی اثرات استفاده از پودر قارچ گانودر ما بر شاخص‌های رشد، آنزیم‌های کبدی (ALP، ALT و AST) و فاکتورهای ایمنی موکوس ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بود. به همین منظور تعداد 360 قطعه بچه‌ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 50/0 ± 10 گرم در تانک‌های 400 لیتری توزیع شدند و به‌مدت 56 روز با جیره حاوی سطوح مختلف 0 (شاهد)، 5/0 (تیمار 1)، 5/1 (تیمار 2) و 3 (تیمار 3) گرم بر کیلوگرم پودر قارچ گانودرما تغذیه شدند. نتایج نشان داد که بالاترین میزان وزن نهایی (FW)، افزایش وزن (WG)، نرخ رشد ویژه (SGR) و فاکتور وضعیت (CF) در ماهیان تیمار شده با 5/1 گرم پودر قارچ بود که اختلاف معنی‌داری با شاهد داشت (05/0>P) . همچنین کمترین سطح ضریب تبدیل غذایی نیز به‌طور معنی‌داری در همین تیمار بود (05/0>P). کمترین سطح آنزیم‌های ALP، ALT و AST نیز در سطح معنی‌داری در تیمار 5/1 گرم بیشترین سطح در تیمار 3 گرم اندازه‌گیری شد. بالاترین سطح پروتئین محلول، ایمونوگلوبن (IgM) و گلوبولین در سطح معنی‌داری در تیمار 5/1 گرم مشاهده شد. بنابراین می‌توان چنین استنباط کرد که استفاده از پودر قارچ گانودرما در سطح 5/1 گرم در جیره ماهی کپورمعمولی می‌تواند منجر به بهبود عملکرد رشد و آنزیم‌های کبدی شود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effects of dietary administration of) Ganoderma lucidum( ongrowth performance and liver enzyme in common carp fry (Cyprinus carpio (

نویسندگان [English]

  • maryam rezaie shadegan 1
  • hamed paknejad 2
  • Aliakbar Hedayati 2
  • Hossein Hosseinifar 2
1
2 gorgn university of agricultural sciences and natural resources
چکیده [English]

Due to the fact that Ganoderma Lucidium mushroom has important biological compounds that lead to the improvement of growth performance and the host's immune system, the purpose of this research was to investigate the effects of using Ganoderma mushroom powder on growth factors, liver enzymes (ALP, ALT and AST) and mucus immune parameters in common carp (Cyprinus carpio). 360 fish with average weight of 10±0/5 g were distributed at 400 liter tanks and fed on with different levels of ganoderma (0, 0/5, 1/5 and 3 g/kg) in diets for 56 days. At the end of experiment, results showed that the highest FW, WG, SGR and CF were measured in fish fed wit 1/5 g which had significant difference with control (P<0/05). FCR significantly had the minimum amount in 1/5 g treatment (P<0/05). ALP, ALT and AST showed the lower level in fish treated with 1/5 g ganoderma powder (P<0/05). The highest soluble protein, IgM and globulin were significantly observed in 1/5 g treatment (P<0/05). It can be concluded that ganoderma powder can improve growth performance and liver enzyme in common carp.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Ganoderma mashroom
  • growth factor
  • liver enzyme
  • common carp