تاثیر Streptomyces ambofaciens, KF792054 بر شاخص‌های رشد، آنزیم‌های گوارشی روده و شاخص‌های خونی بچه ماهی آمور (Ctenopharyngodon idella)

نوع مقاله : مقاله کامل علمی - پژوهشی

نویسندگان

1 گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان ، ایران

2 گروه تکثیر و پرورش آبزیان. دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران

3 گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران

4 گروه تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران

5 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران

چکیده

هدف از این تحقیق استفاده از استرپتومایسس آمبوفاساینس به عنوان پروبیوتیک در جیره غذایی بر شاخصهای رشد، آنزیمهای گوارشی روده و شاخصهای خونی بچه ماهی آمور می باشد. در طی این تحقیق 120 قطعه بچه ماهی آمور با میانگین وزن 96/0± 37/23 گرم به مدت دو هفته در آزمایشگاه گروه شیلات دانشگاه زابل برای سازگاری با شرایط تغذیه ای و پرورشی نگهداری شدند. بچه ماهیان در 12 آکواریوم، 4 تیمار و 3 تکرار تقسیم بندی و طی 8 هفته با سطوح مختلف (CFU/g 107و106 ،105 ، شاهد) استرپتومایسس آمبوفاساینس تغذیه شدند. نتایج نشان داد که استرپتومایسس آمبوفاساینس اثر مثبتی بر شاخصهای رشد داشته است به طوری که میزان افزایش وزن (WG) و نرخ رشد ویژه (SGR) در تیمارهای S2 و S3 در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری افزایش و ضریب تبدیل غذایی (FCR) کاهش یافته است(05/0 > P). همچنین فعالیت آنزیمهای گوارشی پروتئاز و آمیلاز روده در تیمارهای S2 و S3 در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری افزایش یافته است درحالی که فعالیت لیپاز در تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری با هم نداشتند. تعداد گلبولهای سفید بین تیمار شاهد با تیمارهای حاوی پروبیوتیک اختلاف معنی داری داشت(05/0 > P). به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد باکتری استرپتومایسس آمبوفاساینس با افزایش فعالیت آنزیمهای گوارشی پروتئاز و آمیلاز روده و همچنین افزایش تعداد گلبولهای سفید خون و در نتیجه بهبود ایمنی غیر اختصاصی باعث بهبود شاخصهای رشد و تغذیه بچه ماهی آمور می گردد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of Streptomyces ambofaciens KF792054 on growth indices, intestinal digestive enzymes and blood indices in juvenile grass carp (Ctenopharyngodon idella)

نویسندگان [English]

  • hossein ali dahmardeh 1
  • seyedHossein Hosseinifar 2
  • mohammad mazandarani 3
  • Roghayeh Safari 4
  • reza ghorbani nasrabadi 5
1 Department of Aquatic Reproduction and Breeding, Faculty of Fisheries and Environment, University of Agriculture and Natural Resources, Gorgan, Iran
2 Department of Aquatic Reproduction and Breeding, Faculty of Fisheries and Environment, University of Agriculture and Natural Resources, Gorgan, Iran
3 Department of Aquatic Reproduction and Breeding, Faculty of Fisheries and Environment, University of Agriculture and Natural Resources, Gorgan, Iran
4 Department of Aquatic Reproduction and Breeding, Faculty of Fisheries and Environment, University of Agriculture and Natural Resources, Gorgan, Iran
5 University of Agriculture and Natural Resources, Gorgan, Iran
چکیده [English]

The aim of this research is to use Streptomyces ambofaciens as a probiotic in the diet on growth indicators, intestinal digestive enzymes and blood indicators of grass carp juvenile (Ctenopharyngodon idella). During this research, 120 of grass carp juvenile with an average weight of 23.37 ±0.96 grams were kept for two weeks in the laboratory of the Fisheries Department of Zabol University to adapt to the nutritional and rearing conditions in 12 aquariums, 4 treatments and 3 replications. they were fed during 8 weeks with different levels (control, 105, 106 and 107 CFU/g) of Streptomyces ambofaciens. At the end of the experiment, the amount of growth and some indicators of nutrition were calculated, and the intestinal enzymes were measured by taking samples from the intestines of the fish. Results showed that Streptomyces ambofaciens had a positive effect on growth indicators so that weight gain (WG) and specific growth rate (SGR) in S2 and S3 treatments significantly increased and food conversion ratio (FCR) decreased compared to the control group. (P < 0.05).Also, the activity of intestinal protease and amylase increased significantly in the S2 and S3 treatments, while the lipase activity in the different treatments did not differ significantly. The number of white blood cells was significantly different between the control treatment and the treatment containing probiotics (P < 0.05). However, the number of red blood cells, hemoglobin and hematocrit was not significantly different between the control treatment and the treatments containing the probiotic Streptomyces ambophacines. In general, the results of this research showed that Streptomyces ambofacines bacterium improves the growth and feeding indicators of grass carp juvenile by increasing the activity of intestinal protease and amylase digestive enzymes, as well as increasing the number of white blood cells and thus improving non-specific immunity.

کلیدواژه‌ها [English]

  • probiotic
  • fish
  • growth performance
  • digestive enzymes