بررسی اثر مکمل سازی جیره با عصاره پوسته برنج (Oryza sativa) روی عملکرد رشد و بیان برخی از ژن‌های وابسته به رشد (GH و IGF-1) در ماهی ازون‌برون (Acipenser stellatus)

نوع مقاله : مقاله کامل علمی - پژوهشی

نویسندگان

1 گروه تکثیر و رورش آبزیان، واحد بابل، دانشگاه آزاد اسلامی، بابل، ایران، کدپستی: 37381-47471 صندوق پستی: 755

2 دانشگاه آزاداسلامی

3 دانشگاه آزا اسلامی

4 استاد دانشگاه آزاد بابل - گروه شیلات

5 دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

تحقیق حاضر با هدف بررسی عصاره پوسته برنج روی عملکرد رشد و بیان برخی از ژن‌های وابسته به رشد در ماهی ازون‌برون انجام شد. بدین منظور، تعداد 120 قطعه بچه ماهی ازون‌برون (6/2±50 گرم) به صورت تصادفی در تانک‌هایی با حجم آب 1000 لیتر به مدت 60 روز با سطوح مختلف عصاره پوسته-برنج در جیره غذایی پایه (پروتئین خام: 5/44%) شامل 5/0، 1 و 2 گرم عصاره پوسته برنج در کیلوگرم جیره به همراه یک گروه شاهد (سه تکرار) به میزان 5 درصد وزن بدن مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره، برای بررسی عملکرد رشد زیست‌سنجی به طور کاملا تصادفی صورت گرفت. همچنین، برای بررسی بیان ژن‌های دخیل در رشد (GH، IGF-1) از بافت مغز نمونه برداری شد. یافته‌های حاصل نشان داد که تغذیه بچه ماهیان ازون‌برون با سطوح متفاوت عصاره پوسته برنج تاثیر معناداری در عملکرد رشد گروه‌های تیمار در مقایسه با گروه شاهد داشت (05/0>p).به طوری که بهترین نتایج در گروه تغذیه شده با 2 گرم عصاره پوسته برنج در کیلوگرم جیره مشاهده شد. همچنین، بیان ژن‌های دخیل در رشد (GH، IGF-1) در گروه تغذیه شده با 2 گرم عصاره پوسته برنج در کیلوگرم جیره به طور معناداری بیشتر از گروه شاهد مشاهده شد. (05/0>p). به طور کلی، نتایج نشان داد که استفاده از عصاره پوسته برنج توانست سبب بهبود رشد و بیان نسبی ژن‌های وابسته به رشد در بچه ماهیان ازون‌برون شود. بهترین سطح پیشنهادی در تحقیق حاضر، میزان 2 گرم در کیلوگرم جیره معرفی گردید.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

Investigation of the effect of supplemented diet with rice husk extract (Oryza sativa) on growth performance and some related genes expression (GH, IGF-1)

نویسندگان [English]

  • Mostafa Saberiyan juybari 1
  • seyyed Mehdi Hosseinifard 2
  • hamed Manuchehri 3
  • shayan ghobadi 4
  • Reza Changizi 5
1 Department of Aquaculture, babol branch, Islamic Azad University, Babol, Iran, Postal code: 47471-37381.
2 Islamic Azad university
3 Islamic azad university
4 Islamic azad university
5 Islamic azad university
چکیده [English]

the aim of this research was conducted to investigation of rice husk extract on growth performance and expression of related genes (GH and IGF-1) in ozone fish fingerlings. For this aim, the number of 120 pieces of healthy ozone fish fingerlings (50 ± 2.6 g) was purchased and then was randomly transferred in tanks with a water volume of 1000 liters. They were fed for 60 days with different levels of rice husk extract in the basic diet (crud protein: 44.5%) including 0.5 , 1 and 2 g Kg-1 of diet along with a control group (with three replicates) at the rate of 5% of body weight. At the end of the trial, growth performance was evaluated by biometrical assay completely randomly. Also, brain tissue was sampled to investigate the expression of genes involved in growth (GH, IGF-1).The results showed that feeding ozone fish fingerlings with different levels of rice husk extract had a significant effect on the growth performance and the expression of related genes in treatments compared to the control group (p<0.05). So that the best results were observed in treatment fed with 2 g of rice husk extract in per kilogram of diet (p<0.05). In general, the results showed that using rice husk extract was able to improve the growth performance and the expression of related genes involved in growth in ozone fish fingerlings, and the best level recommended in this study was 2 grams in per kilogram of diet.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Ozone fish
  • Rice husk extract
  • Growth
  • Gene expressions