اثر مکمل غذایی رافینوز، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و ترکیب دو مکمل بر بیان ژن‌های درگیر در ایمنی غیراختصاصی لیزوزیم و TNF-α در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)

نوع مقاله: مقاله علمی - پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

2 دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

3 دانشیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

4 استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان،

5 دانش آموخته دکتری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

هدف از این تحقیق ارزیابی اثرات رافینوز، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و ترکیب این دو مکمل به عنوان سین‌بیوتیک بر بیان ژن-های درگیر در ایمنی لیزوزیم (Lyzozym) و TNF-α ماهی کپور معمولی بود. تعداد 12 قطعه ماهی با میانگین وزنی 5/2±10 گرم در هر تانک (500 لیتری) ذخیره‌سازی شد. ماهی‌ها با سطوح 2 درصد رافینوز، 108×6 CFU/g از باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، ترکیب دو مکمل و گروه شاهد نیز با غذای فاقد مکمل به مدت 8 هفته تغذیه شدند. به‌منظور بررسی بیان ژن‌ لیزوزیم از بافت پوست نمونه‌برداری انجام شد. RNA از بافت مورد مطالعه استخراج و cDNA سنتز شد و با آغازگرهای اختصاصی توسط Real Time PCR بیان ژن‌های مذبور بررسی شد. نتایج نشان داد که لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس تاثیر قابل ملاحظه‌ای روی بیان ژن لیزوزیم داشت ( 05/0 > P ) که اختلاف معنی‌داری با سایر تیمارها داشت ولی بین تیمارهای پربیوتیک‌، سین‌بیوتیک و شاهد اختلاف معنی‌داری وجود نداشت. ( 05/0 < P ) همچنین اختلاف معنی‌داری در بیان ژن TNF-α بین تیمارهای پروبیوتیکی، پربیوتیکی و گروه شاهد وجود نداشت ( 05/0 < P ) و کترین بیان این ژن در گروه‌های تغذیه شده با سین بیوتیک مشاهده شد. در این مطالعه مشخص گردید که لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس باعث افزایش ایمنی به‌واسطه افزایش بیان نسبی لیزوزیم در ماهی کپور معمولی می‌شود.

کلیدواژه‌ها

موضوعات

عنوان مقاله [English]

The effect of retene and Lactobacillus acidophilus on non specific immune related gene expression in carp (cyprinus carpio)

نویسندگان [English]

  • Seyed Hossein Hosseinifar 1
  • Marjan Hosseini 2
  • Hamed Paknezhad 3
  • Roghayeh Safari 4
  • Ali jafer 5

1 Assistant Prof

3 Associate Prof

4 Assistant Prof

5 Graduate Phd

چکیده [English]

The aim of this study was to evaluate the effects of retene and Lactobacillus acidophilus on expression of immune-related Lyzozym and TNF-α genes in carp (Cyprinus carpio). 12 fish with an average weight of 10 ± 2/5 gr per 500-liter tank were storage. Fish were fed three levels 2% retene, 6×108 CFU/g of L. acidophilus, the combination of these supplement and control groups without probiotic an prebiotic for 8 weeks. To investigate the Lyzozyme and TNF-α gene expression from skin tissue sampling was done at the end of trial. RNA was extracted from subject tissue and cDNA was synthesized and by using specific primers via Real Time PCR, Lyzozyme and TNF-α gene expression was examined. The results showed that L. acidophilus had significant effect on Lyzozyme gene expression ( P < 0.05 ). Also the result of gene expression showed that there were no remarkable differences among groups fed prebiotic, synbiotic and non supplemented diet ( P > 0.05 ) while these supplements had no significant effect on TNF-α gene expression ( P > 0.05 ) and the lower gene expression was observed in symbiotic treat. This study showed that L. acidophilus increased immunity due to increasing the relative expression of Lyzozyme in carp.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Retene
  • Synbiotic
  • Lactobacillus acidophilus
  • Lyzozyme and TNF-α
 1. Andani, H.R.R., Tukmechi, A., Meshkin, S., and Ebrahimi, H. 2010. Rainbow trout increased resistance against Aeromonas hydrophila and Yersinia infections using Lactobacillus isolated common carp. Iran Veterinary journal. 26-35.
2. Andani, H.R.R., Tukmechi, A., Meshkini, S., and Sheikhzadeh, N. 2012. Antagonistic activity of two potential probiotic bacteria from fish intestines and investigation of their effects on growth performance and immune response in rainbow trout, Oncorhynchus mykiss. Journal of Applied Ichthyology. 28: 728-734.
3. Binns, N. 2013. Probiotics, prebiotics and the gut microbiota. International Life Sciences institute. 23-24.
4. Fontana, L., Bermudez-Brito, M., Plaza-Diaz, J., Munoz-Quezade, S., and Gil, A. 2013.
Evaluation of probiotics. Br J Nutr. 2: 35-50.
5. Fuller, R. 1989. Probiotics in man and animals. Journal of Applied Bacteriology. 66: 365-378.
6. Hong.Yun, G., Lan.Mei, W., Yin.Hua, Z.H., Min, X., Wei.Xiang, Z.H., Xiu, F., Liang, H.,and Jia, W. 2010. Effects of raffinose on growth performance, immunity, stress/response and survival of japanese seabass (lateolabrax/japonicus) challenged with aeromonas hydrophila.
CNKI journal.
7. Harikrishnan, R., Balasundaram, C., and Heo, M.S. 2010. Lactobacillus sakei BK19
enriched diet enhances the immunity status and disease resistance to streptococcosis
infection in kelp grouper. Epinephelus bruneus. Fish and Shellfish Immunology. 29: 1037–1043.
8. Hoseinifar, S.H., and Pooramini, M. 2007. The use of probiotic and prebiotic in aquaculture.
Moje sabz journal. 110p.
9. Hoseinifar, S.H., Esteban, M.Á., Cuesta, A., and Sun, Y.Z. 2015. Prebiotics and Fish
Immune Response: A Review of Current Knowledge and Future Perspectives. Reviews in
Fisheries Science and Aquaculture., 23: 315-328.
10.Hoseinifar, S.H., Ringo, E., Shenavar Masouleh, A., and Esteban, M.A. 2014. Probiotic,
prebiotic and symbiotic supplement in sturgeon aquaculture: a review. Aquaculture. 6: 11-14.
11.Katharina, E., Scholz, A., Berit, A., Florence, R., Denis, V., Barclayb, B., Michael, V.,
Yahya, A., and Jürgen, S. 2016. Effects of probiotics, prebiotics, and synbiotics on mineral metabolism in ovariectomized rats — impact of bacterial mass, intestinal absorptive area and reduction of bone turn-over. NFS Journal. 3: 41-50.
12.Kubulay, A., and Ulukoy, G. 2002. The effects of acute stress on rainbow trout,
Oncorhynchus mykiss. Turkish Journal of Zoology. 26: 249- 25.
13.Kolida, S., Tuohy, K., and Gibson, G.R. 2002. Prebiotic effects of inulin and oligofructose.
British Journal of Nutrition. 2: 193–197.
14.Mahious, A.S., Ollevier, F. 2005. Probiotics and Prebiotics in Aquaculture: A review. In:Agh N, Sorgeloos P, editors. 1st regional workshop on techniques for enrichment of live food for use in larviculture. Urima, Iran. 17-26.
15.Martha, R-B., Crystal, G., Diana Ceballos-Franciscob., Carlos Angulo, M. Ángeles Esteban.
2017. Dietary yeast Sterigmatomyces halophilus enhances mucosal immunity of gilthead
seabream (Sparus aurata). Fish and Shellfish Immunology. 46: 165–175.
16..Peyman, Yar Ahmadi., Hamid, Farahmand., Hamed, Kolangi Miandare., Alireza,
Mirvaghefi., Seyed Hossein, Hoseinifar.2014. The effects of dietary Immunoge on innate
immune response, immune related genes expression and disease resistance of rainbow trout
(Oncorhynchus mykiss). Fish and Shellfish Immunology. 37: 209-214.
17.Peyman, Yar Ahmadi., Hamid, Farahmand., Hamed, Kolangi Miandare., Alireza,
Mirvaghefi., Seyed Hossein, Hoseinifar. 2014. Dietary fermentable fiber upregulated
immune related genes expression, increased innate immune response and resistance of
rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) against Aeromonas hydrophila. Fish and Shellfish
Immunology. 41: 326-341.
18.Song, Z.F., Wu, T.X., Cai, L.S., Zhang, L.J., Zheng, X.D. 2006. Effects of dietary
supplementation with Clostridim butyricum on the grow performance and humoral immune
response in Miichthys miiuy. J Zhejiang Univ Sci B. 7: 596-602.
19.Verschuere, L., Rombau, G., Sorgeloos, P., and Verstraete, W. 2000. Probiotic bacteria as
biological control agents in aquaculture. Microbiol. Mol. Biol. 64: 655–671.