تأثیر سطوح مختلف آنزیم کمبو بر شاخص‌های رشد، ایمنی و آنزیم کبدی و ترکیب شیمیایی لاشه بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)

نوع مقاله : مقاله کامل علمی - پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی دکتری گروه شیلات، دانشکده شیلات و علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

2 نویسنده مسئول، استاد گروه شیلات، دانشکده شیلات و علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

3 استاد، گروه شیلات، دانشکده شیلات و علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

4 دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده شیلات و علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران

چکیده

هدف از انجام این تحقیق بررسی درصد‌های مختلف آنزیم کمبو در جیره‌های حاوی مقادیر مختلف سویا و اثرات آن بر فاکتور‌های رشد، ایمنی و آنتی اکسیدانی خون و ترکیبات شیمیایی لاشه بچه ماهی قزل آلا می‌باشد. این آزمایش که شامل 8 تیمار و ۳ تکرار بود و برای هر تکرار ۱۶ قطعه ماهی در هر مخزن توزیع شد. از 8 جیره آزمایشی شامل تیمار یک: جایگزینی 5/22 (درصد) + صفر (درصد) آنزیم؛ تیمار دو: جایگزینی 5/22 + 1 گرم آنزیم؛ تیمار 3: جایگزینی 5/22 + 5/1 گرم آنزیم؛ تیمار چهار: جایگزینی 5/22 + 2 گرم آنزیم؛ تیمار پنج: جایگزینی 45 + صفر آنزیم؛ تیمار شش: جایگزینی 45 + 1 گرم آنزیم؛ تیمار هفت: جایگزینی 45 + 5/1 گرم آنزیم و تیمار هشت: جایگزینی 45 + 2 گرم آنزیم مولتی استفاده شد. ترکیبات شیمیایی لاشه، آنزیم‌های کبدی و فاکتور‌های ایمنی سرم ماهیان قزل آلای رنگین کمان انجام شد. پارامتر‌های وزن نهایی، طول نهایی، افزایش وزن بدن، افزایش طول بدن، درصد افزایش وزن بدن و مقدار افزایش وزن روزانه در تیمار چهار بیشترین مقدار را نسبت به سایر تیمار‌ها بصورت معنی‌دار از خود نشان داد (P < 0/05). میزان پروتئین لاشه در تیمار‌های چهار و هفت بیشترین مقدار را نسبت به سایر تیمار‌ها نشان دادند (P < 0/05). بیشترین مقدار فعالیت کمپلمان در تیمار چهار (با 61/155 میلی گرم بر دسی لیتر) بصورت معنی‌داری مشاهده شد (P < 0/05). بالاترین‌ترین مقدار فعالیت آنزیم ALT در تیمار سه، آنزیم ALP در تیمار چهار، آنزیم LDH در تیمار یک مشاهده شد (P < 0/05).

کلیدواژه‌ها

موضوعات


عنوان مقاله [English]

The effect of different levels of combo enzyme on growth, immunity and liver enzymes and chemical compositions of Oncorhynchus mykiss.

نویسندگان [English]

  • Shiva Ghorbani Dehkordi 1
  • Sakineh Yeganeh 2
  • Hosein Oraji 3
  • Ayoub Farhadi 4
1 Ph.D. Student, Department of Fisheries and animal science, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Sari, Iran
2 Corresponding Author, Professor, Department of Fisheries and animal science, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Sari, Iran
3 Professor, Department of Fisheries and animal science, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Sari, Iran
4 Associate Professor, Department of Fisheries and animal science, Sari University of Agricultural Sciences and Natural Resources, Sari, Iran
چکیده [English]

The purpose of this research is to investigate the different percentages of combo enzyme in diets containing different amounts of soy and its effects on the growth, immune and liver enzyme of blood and the chemical composition of salmon fry carcass. This experiment, which included 8 treatments and 3 repetitions, and for each repetition, 16 pieces of fish were distributed in each tank. From 8 experimental diets including treatment one: 22.5 (percent) + zero (percent) enzyme replacement; Treatment two: replacement of 22.5 + 1 g of enzyme; Treatment 3: replacing 22.5 + 1.5 g of enzyme; Treatment four: replacing 22.5 + 2 g of enzyme; Treatment five: replacement of 45 + zero enzymes; Sixth treatment: replacement of 45 + 1 g of enzyme; Seventh treatment: replacement of 1.5 + 45 g of enzyme and eight treatment: replacement of 45 + 2 g of multienzyme were used. Carcass chemical composition, liver enzymes, blood serum immune factors of rainbow trout were done. The parameters of final weight, final length, body weight gain, body length gain, percentage of body weight gain and daily weight gain in treatment four showed the highest value compared to other treatments significantly (P < 0.05). The amount of carcass protein in treatments four and seven showed the highest amount compared to other treatments (P < 0.05). The highest amount of complement activity in treatment four (with 155.61 mg/dl) was significantly observed. (P < 0.05). The highest activity of ALT enzyme was observed in treatment three, ALP enzyme in treatment four, and LDH enzyme in treatment one (P<0.05).

کلیدواژه‌ها [English]

  • Enzyme
  • Immune indices
  • Carcass composition
  • Liver enzymes
  • Oncorhynchus mykiss