تأثیر باکتری پروبیوتیک معمولیBacillus subtilis بر ترکیب اسیدهای چرب بدن ماهی کپور (Cyprinus carpio)

نویسندگان

1 دانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء )ص( بهبهان، خاتم الانبیاء، بهبهان،

2 استادیار گروه شیلات

3 استادیار گروه شیلات، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء )ص( بهبهان، خاتم الانبیاء، بهبهان،

4 دانشیار کارشناسی ارشد گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران

چکیده

باکتریهای پروبیوتیک نقش مهمی در پرورش بهینه ماهی دارد. این تحقیق با هدف بررسی تأثیر باکتری زیستیار Bacillus subtilisجدا شده از ماهی کپور معمولی، بر ترکیب اسیدهای چرب بدن ماهی با میانگین وزن اولیه ) 54/56 ±1گرم( انجام شد. ماهیان گروه شاهد با جیره پایه و ماهیان 2 تیمار آزمایشی دیگر با جیره مکملسازی شده در دو سطح با غلظتهای ) 103تیمار (1و ) 106تیمار ) (2سلول در هر میلیلیتر( تغذیه شدند. آزمایش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در 3تکرار و به مدت 8هفته صورت پذیرفت. نرخ تغذیه بر اساس 2درصد وزن بدن و 2بار در روز انجام شد. تعیین میزان طول و وزن ماهیان هر 14روز یک بار انجام گرفت. در نتایج ترکیب اسیدهای چرب، هیچ تفاوت معنیداری بین مقادیر امگا ،3امگا ،6مجموع اسیدهای چرب اشباع با یک پیوند دوگانه، مجموع اسیدهای چرب اشباع در کلیه تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد ) .(P<0/05مقادیر مجموع اسیدهای چرب اشباع با چند پیوند دوگانه و مجموع اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره در تیمارهای آزمایشی نسبت به شاهد کاهش یافت و تیمار 2تفاوت معنیداری با گروه شاهد نشان داد.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

The effect of probiotic bacteria of bacillus subtilis on fatty acid profiles of common carp (Cyprinus carpio) fillet

نویسندگان [English]

  • Zahra kliaie 1
  • Saied Ziaienezhad 3
  • Mehran Javahery Baboli 4
1
2
3
4
1. Ismaili, M., Jafarian, H., Akrami, R., and Porabsali, M. 1390. Application of bacillus extracted from the intestine of beluga (Huso huso) on resistance and biochemical parameters (Cyprinus carpio). Journal of Veterinary New Research, 8: 15-24.
2. Pourali, H.R., Mohseni, M., Aqtoman, V., and Tevacoli, M. 1382. Development
fishes with different percentages of concentrated food formulated. Iran Journal of Fisheries, Sturgeon first National Symposium, Pp: 37-48.
3. Bagheri, T., Hedayati, S.A., Yavari, V., Alizade, M., and Farzanfar, A. 2008.Growth, Survival and Gut Microbial Load of Rainbow Trout (Onchorhynchus mykiss) Fry Given Diet Supplemented with Probiotic During the Two Months of First Feeding. Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 8: 43-48.
4. Bransden, M.P., Butterfield, G.M., Walden, J., McEvoy, L.A., and Bell, J.G.2005. Tank colour and dietary arachidonic acid affects pigmentation, eicosanoid production and tissue fatty acid profile of larval Atlantic cod (Gadus morhua).Aquaculture, 250: 328–340.
5. Folch, J., Lees, M., and Stanley, G.H.S. 1957. A simple method for the isolation and purification of total lipids from animal tissues. Journal Biology Chemistry, 226: 497–509.
6. Guler, G.O., Kiztanir, B., Aktumsek, A., Citil, O.B., and Ozparlak, H. 2008.
Determination of the seasonal changeson total fatty acid compositionand w3/w6
ratios of carp (Cyprinus carpio L.) muscle lipids in Beysehir Lake. Food
Chemistry, 108: 689-694.
7. Keysami, M.A., Saad, C.R., Sijam, K., Daud, H.M., and Alimon, A.R. 2007.
Effect of Bacillus subtilis on growth development and survival of postlarvae
Macrobrachium rosenbergii. Aquaculture Nutrition, 13: 131-136.
8. Leeson, S., and Summers, J.D. 1997. Commercial Poultry Nutrition, 2nd.
University Books, Guelph, Ontaro, Canada.
9. Liu, C.H., Chiu, C.S., Lin, P.L., and Wang, S.W. 2009. Improvement in the
growth performance of white shrimp, Litopenaeus vannamei, by a protease
producing probiotic, Bacillus subtilis E20 from natto. Journal Applenviron
Microbiology, 107: 1031-41.
10.Lobo, C., Tapia-Paniagua, S., Moreno-Ventas, X., Alarcón, F.J., Rodríguez, C.,
Moriñigo, M.A., de La Banda, I.G., and Balebona, C. 2014. Benefits of
probiotic administration on growth and performancealong metamorphosis and
weaning of Senegalese sole (Solea senegalensis). Aquaculture, 433: 183–195.
11.Metcalfe, L.D., and Schmitz, A.A. 1961. The rapid preparation of fatty acid
esters for gas chromatographic analysis. Analytical Chemistry, 33: 363-364.
12.Morais, S., Narciso, L., Dores, E., and Pousao-Ferreira, P. 2004. Lipid
enrichment for Senegalese sol (Solea senegalensis) larvae: effect on larval
growth, survival and fatty acid profile. Aquaculture International, 12: 281–298.
13.Ng, W.K., Lim, P.K., and Boey, P.L. 2003. Dietary lipid and palm oil source
affects growth, fatty acid composition and muscule α- tocopherol concentration
of African catfish, Claris gariepinus. Aquaculture, 215: 229- 243.
14.Plante, S., Pernet, F., Haché, R., Ritchie, R., Ji, B., and McIntosh, D. 2007.
Ontogenetic variations in lipid class and fatty acid composition of haddock
larvae Melanogrammus aeglefinus in relation to changes in diet and microbial
environment. Aquaculture, 263: 107-121.
15.Tapia-Paniagua, S.T., Díaz-Rosales, P., García de la Banda, I., Lobo, C.,
Clavijo, E., Balebona, C., and Moriñigo, M.A. 2014. Modulation of certain liver
fatty acids in Solea senegalensis senegalensis is influenced by the dietary
administration of probiotic microorganisms. Aquaculture, 424–425: 234–238.
16.Ziaei-Nejad, S., Rezaei, M.H., Takami, GA., Lovett, D.L., Mirvaghefi, A-R.,
and Shakouri, M. 2006. The effect of Bacillus spp. Bacteria used as probiotics
on digestive enzyme activity, survival and growth in the Indian white shrimp
Fenneropenaeus indicus. Aquaculture, 252: 516-24.
17.Zlatanos, S., and Laskaridis, K. 2007. Seasonal variation in the fatty acid
composition of three Mediterranean fish-sardine (Sardina pilchardus), anchovy
(Engraulis encrasicholus) and picarel (Spicara smaris). Food Chemistry, 103:
725–728.