نویسندگان
1 دانشگاه ملایر، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، گروه شیلات، ملایر، همدان
2 دانشآموخته کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران، ایران
3 دانشگاه خلیج فارس، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه شیلات، برازجان، بوشهر
چکیده
کلیدواژهها
موضوعات
عنوان مقاله [English]
نویسندگان [English]
In this study, the chemical factors effect of metal ions, surfactant, oxidizing agents and enzyme inhibitors on the activity of trypsin and chymotrypsin of rainbow trout fry were considered. The results showed that K+ and Na+ had not significant decrease on trypsin and chymotrypsin activity than did those from control (P>0.05). Ca2+ and Mg2+ showed a significant increase in activity of trypsin and chymotrypsin (P0.05). Chymotrypsin activity showed a significant decrease in the presence of TPCK, Iodoacetic acid, EDTA and ß-Mercaptoethanol than did those from control (P
کلیدواژهها [English]