دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X3320141122The effect of vitamin C on fatty acid compositionof Caspian brown trout (Salmo trutta caspius) fryاثر ویتامین C جیره غذایی بررشد و ترکیب اسیدهای چرب بچهماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius)1142486FAمریم خواجویدانش آموخته کارشناسی ارشدعبدالمحمد عابدیان کناریعضو هیات علمی گروه شیلات دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرسJournal Article20150204The objective of this study was to evaluate the effect of five dosage of vitamin C (0, 50, 250, 750 and 1500 mg vitamin C per kg diet) on fatty acid composition of Caspian brown trout fry (Salmo trutta caspius). Fish (initial average body weight of 0.1 ± 0.02 g) were fed by formulated diets for 6 weeks in triplicate. The findings of growth parameters and survival showed significant difference among groups (P< 0.05). The lowest amount of SGR, BWG and survival was observed in control group while the group of 750 mg/kg had the highest amount of SGR, BWG and survival than those from others.The results showed that fish fed 750 mg/kg diet had a higher PUFA, HUFA, n-3 and n-6 fatty acids than those from other groups without significantdifference (p > 0.05). Control treatment had a lower amount of PUFA, HUFA, n-3 and n-6 fatty acids than those from other treatments without significant (p>0.05). The SFA fatty acids had a higher amount in 1500 mg/kg diet than those from others without significant difference (p > 0.05). These results showed that vitamins C could be have an important role in protection of fatty acids against oxidation.در این تحقیق، شاخصهای رشد و تغییرات پروفیل اسیدهای چرب بچهماهی نورس آزاد دریای خزر (Salmotrutta caspius) با میانگین وزنی02/0± 1/0 گرم تحت تاثیر سطوح مختلف ویتامینC بررسی گردید. بدین منظور 5 جیرهی غذایی حاوی سطوح مختلف ویتامین C (صفر، 50، 250، 750 و 1500 میلیگرم ویتامین بهازای هر کیلوگرم غذا) در سه تکرار و بهمدت 6 هفته به بچهماهیان خورانده شد. پس از گذشت 6 هفته پرورش، نتایج حاصل از شاخصهای رشد و زندهمانی اختلاف معنیداری در بین تیمارها نشان داد (05/0>P) پایینترین درصد BWG، SGR و زندهمانی در گروه شاهد وبالاترین درصد این فاکتورها در گروه تغذیه شده با سطح mg/kg 750 مشاهده گردید. نتایج حاصل از بررسی ترکیب اسیدهای چرب بدن نشان داد اسیدهای چربPUFA،HUFA، 3-n و 6-nتحت تاثیر سطوح مختلف ویتامین C جیرهی غذاییاز تیمار شاهد به تیمار mg/kg 1500اختلاف معنیدارینداشت (05/0https://japu.gau.ac.ir/article_2486_09a4cd9afe7c41056e29ed48c2e8ad8d.pdfدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X3320141122Study of parasites infestation in Cyprinoids cultures of Golestan provinceبررسی آلودگی های انگلی کپور ماهیان پرورشی استان گلستان15262487FAعیسی شریف پورسازمان تحقیقات شیلات ایرانمحمد مازندرانیعضو هیئت علمیحسینعلی خوشباور رستمیمرکز تحقیقات شیلات گرگانJournal Article20140216In this study parasite infestation of Cyprinoids farms of Golestan province have been studied. For this purpose 16 farms in 2009 and 15 farms in 2008 have been randomly selected, totally 1860 specimens has been studied for 2 years. According to the result of this study% 93.3 and %56.25 of farms had parasite infestations in 2009 and 2008 respectively. Trichodina sp has maximum parasite infestation prevalence with % 60 and abundance of %16.25 ± 8.96, then Gyrodactylusspp and Dactylogyrusspp infestation with prevalence of % 33.3 and mean abundance % 21 ± 7.33 and % 12.8 ± 5.97 respectively. The prevalence and abundance of Lernea sp was % 6.66 and % 9 respectively and Saprolegniosis estimated as % 13.33 in 2009. In 2008 prevalence and abundance of parasite infestations for Trichodina sp was % 43.7 and %15.85 ± 8.43, Dactylogyrus sp infestation was % 18.7 and %16.33 ± 13.05, Gyroductylus sp infestation was % 18.7 and % 29 ± 7.21, Lernea sp infestation % 6.25 and % 6 respectively. Prevalence of parasite infestation of warm water cultures in this study in 2009 estimated more than 2008, but there was no significant difference for abundance of parasites in infested farms ( P ≤0.05).در این مطالعه وضعیت آلودگی انگلی در مزارع کپور ماهیان پرورشی استان گلستان مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور برای سال 1386 تعداد 16 مزرعه و برای سال 1387 تعداد 15 مزرعه بصورت کاملا تصادفی انتخاب شد ه و مورد مطالعه قرار گرفتند. در مجموع 1860 نمونه از مزارع مذکور در طی 2 سال مورد بررسی انگلی قرار گرفت. بر اساس نتایج این بررسی در سالهای 86 و 87 به ترتیب 56/25 % و 93/3 % آلودگی انگلی از مزارع تحت مطالعه جداسازی گردید. یشترین میزان شیوع آلودگی در سال 1387 مربوط به تریکودینا با شیوع 60 % و فراوانی 8/96 ± 16/25%، سپس ژیروداکتیلوس و داکتیلوژیروس هر کدام با 33/3% شیوع و فراوانی7/33 ± 21 % و 5/97 ± 8/12% به ترتیب، بعد لرنه آ با شیوع 6/66% و فراوانی 9% و بروز بیماری ساپرولگنیا با 13/33% شیوع ثبت گردید بر اساس نتایج بررسی های سال 1386 بیشترین میزان شیوع این آلودگی مربوط به تریکودینا با 43/7% و فراوانی 8/43 ± 15/85% سپس داکتیلوژروس و ژیروداکتیلوس با شیوع 18/7 % و فراوانی 13/05 ± 16/33% و 7/21 ± 29% به ترتیب، و در نهایت لرنه آ با شیوع 6/25 % و فراوانی 6% تعیین گردید. بر اساس بررسی های آماری شدت شیوع آلودگی در سال 1387 نسبت به سال 1386 بیشتر بود اما اختلاف معنی داری در فراوانی آلودگی انگلی مزارع آلوده مشاهده نشد (0/05 <P).https://japu.gau.ac.ir/article_2487_e9bcf6aee580d12c5cd1fe9a0079f30c.pdfدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X3320141122Study of the sea cucumber extract (Holothuria leucospilota) on the chemical quality of fillets rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) during refrigerated storage (1 ± 4 ° C)بررسی اثر عصاره خیاردریایی گونه Holothuria leucospilota بر کیفیت شیمیایی فیله قزلآلای رنگین کمان طی نگهداری در یخچال (1±4 درجه سانتیگراد)27362488FAحنانه رضائیاندانشجوی کارشناسی ارشد فرآوری محصولات شیلاتی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسید ولی حسینیاستادیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران.عباسعلی مطلبی مغانجوقیموسسه تحقیقات شیلاتیعلیرضا میرواقفیدانشیار گروه شیلات دانکشده منابع طبیعی دانشگاه تهرانJournal Article20140811In this study, the extract of sea cucumber species, Holothuria leucospilota was extracted and its effect studied on the chemical Quality Rainbow trout fillets packed in vacuum. Sea cucumber was extracted using methanol and various concentrations (0, 5/0, 1 and 2%) were prepared. Salmon fillets after soaking in the extracts were vacuum packed, chemical tests every 4 days included total volatile nitrogenous bases (TVB-N), thiobarbitoric acid (TBA) and pH was performed on the samples. The results showed that the samples treated with the extract of sea cucumber TVB-N levels were more than acceptable; this result could be due to the anti-bacterial extracts. TBA levels in all treatments from day 12 to the extent that it exceeds the amount of control samples than in samples treated with the extract. Increased acidity in some days and some days are reduced. However, pH control samples during storage of the samples treated with rosemary extract. The results showed that the separated species of sea cucumber extract has antibacterial properties, but only up to 12 days storage of fat to prevent corruption. The overall results of this research extracts 1% of sea cucumbers propose to keep rainbow trout fillets in the refrigerator.در این پژوهش اثر عصاره حاصل از خیار دریایی گونه Holothuria leucospilota بر کیفیت شیمیایی فیلههای ماهی قزلآلای رنگین کمان مورد بررسی قرار گرفت. عصاره خیار دریایی با استفاده از حلال متانول استخراج و با غلظتهای مختلف (0 (شاهد)، 5/0، 1 و 2 درصد) تهیه گردید. فیلههای ماهی قزلآلای پس از غوطهور شدن در عصاره، در خلاء بستهبندی شدند. هر 4 روز یکبار آزمایشات شیمیایی شامل مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N) ، تیوباربیتوریک اسید (TBA) و pH بر روی نمونهها انجام شد. نتایج نشان داد در نمونههای تیمار شده با عصاره خیار دریایی، میزان TVB-N در تمام مدت نگهداری (16 روز) از حد قابل قبول بیشتر نشد میزان TBA در همه تیمارها، از روز 12 به بعد از حد قابل قبول تجاوز کرد اما همواره میزان این شاخص در نمونه شاهد بیش از نمونههای تیمار شده با عصاره بود. میزان pH دارای نوساناتی در طی مدت نگهداری بود، اما همواره pH نمونههای شاهد بیش از نمونههای تیمار شده با عصاره خیار دریایی بود (05/0>p). نتایج این پژوهش نشان داد که عصاره جدا شده از این گونه خیار دریایی میتواند در کوتاه مدت کیفیت شیمیایی ماهی را حفظ نماید. .https://japu.gau.ac.ir/article_2488_e8b9a4b88d86042455032467c1cf14b4.pdfدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X3320141122Fee-fishing development and managementتوسعه و مدیریت ماهیگیری اجاره ای37522489FAافشین عادلیدانشگاه گرگانارغوان معماری-Journal Article20130201Abstract <br />Nowadays, the management of water resources by planning through appropriate site selection, fish species storage and selection, enforcement and providing various side services has become a profitable, entrepreneurial and fun process. Survey and usage of development of fee-fishing experience in the world wide represent a model in order to a better economical and fun plan offers and environmentally compatible. In addition to paying attention to the environment, its economic aspect will also be considered, as well. Water management is the only one part of management process alongside of human resource management, insurance benefits, selling license and equipments, training, employment, security and peace in the country that requires special attention. Iran In addition of catching over 38000 tons of fish from inland water resources ,also has abundant of water resources planning and management for sports fishing This article presents offers to improve the performance of fee-fishing activities by reviewing evidence about the operation of water resources investment and development in Iran.چکیده:<br />امروزه، مدیریت منابع آبی با برنامه ریزی از طریق انتخاب محل مناسب، انتخاب و ذخیره سازی گونه ماهی، اجرای قوانین و ارائه انواع خدمات جانبی، به فرآیندی سودآور، کارآفرین و مفرح بدل شده است. بررسی و استفاده از تجربیات توسعه ماهیگیری اجاره ای در جهان الگویی جهت برنامه ریزی بهتر از فعالیت اقتصادی مفرح و همخوان با محیط زیست ارائه می دهد. بطوری که در کنار توجه به محیط زیست به اقتصاد آن نیز توجه خواهد شد. مدیریت منابع آبی در کنار مدیریت منابع انسانی تنها بخشی از فرآیند مدیریتی این فعالیت در کنار بهره مندی از خدمات بیمه، فروش مجوز و تجهیزات، آموزش، اشتغال، امنیت و برقراری آرامش است که در کشور نیازمند توجه ویژه است. ایران علاوه بر صید بالغ بر 38 هزار تن ماهی از منابع آبی داخلی، دارای منابع آبی فراوانی جهت مدیریت و برنامه ریزی صید ورزشی برخوردار است. مقاله حاضر با بررسی اسنادی نظام بهره برداری منابع آبی ایران ملاحظات اجرایی را جهت بهبود سرمایه گذاری و توسعه فعالیت ماهیگیری اجاره ای ارائه می دهد.https://japu.gau.ac.ir/article_2489_9085ae85efd2aa6c7a33fbfd571d6032.pdfدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X3320141122Evaluation on the effect of rose mallow extract (Althaea officinalis) on physiological tolerance of common carp (Cyprinus carpio) exposed to heavy metalsارزیابی تاثیر عصاره گیاه ختمی (Althaea officinalis) بر توان فیزیولوژیکی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio L.) در مواجهه با فلزات سنگین53662490FAمحمد محیسنیعضو هیئت علمی/دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاءزینب آقابابایی امیردانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهانمهدی بناییعضو هیئت علمی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهانبهزاد نعمت دوست حقعضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهانپروانه شوکتعضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهانJournal Article20140825Heavy metals are toxic elements which have a harmful effect on the natural environment and its habitats. Investigation of the effect of rose mallow extract on physiological potential improvement of common carp is the aim of this study. 150 fish juvenile (50-100 gram) have been considered for a 14 days in four groups including control, pre treatment, metal only and metal+rose mallow extract. For determining biochemical alteration, blood sampling and have done third, seventh and fourteenth days after exposure with combined concentration of cadmium and lead. Results showed that there were not any significant difference about LDH, AST, ALP, cholesterol, total protein and glucose for groups which picked up rose mallow extract in their diet respect to the control. On the other hand, significant difference was determined in rose mallow free diets group after metal exposure. Based of obtained results, it seems that, using rose mallow extract in diet have an acceptable potency in improving fish physiological tolerance respect to the environmental pollutions.فلزات سنگین جزء عناصر سمی برای محیط زیست و زیستمندان آن می باشند. تحقیقات نشان داده اند که گیاهان دارویی تاثیر مثبتی در جلوگیری از بروز آسیب های ناشی از آلاینده ها در جانوران دارند. هدف از این تحقیق، بررسی اثرات گل گیاه ختمی بر ارتقاء توان فیزیولوژیک ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با فلزات سنگین سرب و کادمیم می باشد. در این پژوهش، 150 قطعه ماهی برای یک دوره 14 روزه در 4 گروه کنترل، پیش درمان، فلز و فلز+دارو قرار داده شدند. نمونه برداری از ماهیان جهت بررسی تغییرات پارامترهای بیوشیمیایی خون در روزهای سوم، هفتم و چهاردهم پس از مواجهه با غلظت تلفیقی فلزات سنگین کادمیم و سرب انجام شد. نتایج نشان داد در گروه های دریافت کننده گل ختمی (پیش درمان و فلز+دارو) بعد از آلوده سازی میزان آنزیم های LDH، AST و ALP، کلسترول، پروتئین کل و گلوکز تغییرات معنی داری نداشت. میزان این فاکتورها در گروهی که گل ختمی دریافت نکردند بعد از آلوده سازی تغییرات معنی داری نسبت به گروه کنترل نشان داد. با توجه به اینکه مواجهه با فلزات سنگین موجب تغییرات غیر طبیعی شاخص های بیوشیمیایی خون می شوند، به نظر می رسد که استفاده از عصاره گیاهی گل ختمی می تواند موجب افزایش توان فیزیولوژیک ماهی در مقابل اثرات منفی آلاینده های زیست محیطی گردد.https://japu.gau.ac.ir/article_2490_9ef6fbecd2f62ed5824d63b51db1afaf.pdfدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X3320141122Comparative study of different levels of fructooligosaccharide and yeast based prebiotic on intestinal microbiota of beluga sturgeon (Husohuso)بررسی مقایسه ای اثرات سطوح مختلف فروکتوالیگوساکارید و پربیوتیک مخمری برترکیب میکروبیوتای رودهای بچه فیلماهی (Huso huso)67782491FAسید حسین حسینی فراستادیار شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانزینب حسین نیادانشجوی کارشناسی ارشد شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و مناطبع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانJournal Article20131228The aim of this study was comparative study of the effects of two prebiotics, fructooligosaccharide (FOS) and yeast based prebiotic (YBP), on intestinal microbiota of beluga (Huso huso) juvenile. The study was done in a complete randomize design include feeding beluga with diet contain either 1 or 2% yeast based prebiotic or fructooligosaccharide as well as a control group (5 treatments in triplicates). Beluga (11.40±0.56 g) were supplied, 35 specimens stocked in each fiberglass tanks and were fed with experimental diets for 6 weeks. At the end of trial total viable bacteria, LAB and their proportion was studied using culture based method. Our results showed that administration of FOS or YBP had no significant effects on total viable bacteria compared to control group (P > 0.05). The highest LAB levels observed in 2% FOS or YBP fed fish which was significantly higher than control (P < 0.05). The proportion of LAB to total viable bacteria was significantly elevated in all prebiotic fed fish (P < 0.05) and the highest proportion observed in 2% FOS fed beluga.هدف از این مطالعه بررسی اثرات سطوح مختلف دو نوع پربیوتیک فروکتوالیگوساکارید و پربیوتیک مخمری بر ترکیب میکروبیوتای روده ای فیل ماهی (Huso huso) جوان بود. این پژوهش در قالب یک طرح کاملا تصادفی انجام شد که شامل تغذیه فیل ماهی های جوان با جیره های غذایی حاوی 1 و 2 درصد پربیوتیک مخمری و 1 و 2 درصد فروکتوالیگوساکارید به همراه یک گروه شاهد (5 تیمار و 3 تکرار) بود. بچه فیل ماهی ها با تراکم 35 قطعه و میانگین وزنی (56/0 ± 40/11 گرم) در حوضچه های فایبرگلاس ذخیره سازی و به مدت 6 هفته با جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف پربیوتیک مخمری و فروکتوالیگوساکارید تغذیه شدند. در انتهای دوره، میکروبیوتای روده ای (تعداد باکتری های زیستپذیر، تعداد باکتری های اسید لاکتیک و نسبت آنها) از طریق روش مبتنی بر کشت بررسی شد. نتایج این مطالعه حاکی از آن بود که بکارگیری این دو نوع پربیوتیک هیچگونه اثر معنیداری بر تعداد کل باکتریهای زیستپذیر در مقایسه با تیمار شاهد نشان نداد (05/0
P ). نسبت باکتریهای اسیدلاکتیک به تعداد کل باکتریهای زیستپذیر، در تمامی تیمارهای فروکتوالیگوساکاریدی و مخمری در طی دوره پرورش افزایش معنی دار نشان داد (05/0 >P ) و بیشترین میزان در تیمار 2درصد فروکتوالیگوساکارید مشاهده گردید.https://japu.gau.ac.ir/article_2491_f06f10699428bd6b3f4ed263d0c0c56b.pdfدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X3320141122Effect of dietary supplemented with commercial and autochthonous probiotics Bacillus on the Feed efficiency and body composition in whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei) post larvaeتأثیر جیرههای غذایی حاوی باسیلوسهای زیستیار تجاری و بومی بر عملکرد تغذیه و ترکیبات لاشه پست لارو میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)79982492FAداریوش عبداللهیدانشگاه گنبد کاووسحجت الله جعفریاندانشگاه گنبد کاووسمهدی سلطانیدانشگاه تهرانحسنی قلیپور کنعانیدانشگاه گنبد کاووسJournal Article20140126In this study the mixture of commercial and autochthonous Bacillus subtilis and Bacillus licheniformis isolated from gut of Huso huso fingerling were used for enhancement of body composition and feeding parameters of whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei). The experiment was carried out in completely randomized design. Three replicates for each treatments and control group were used. The post larvae in treatments of 1 and 3 were fed by supplemented diets with commercial and autochthonous Bacillus in concentration of 1.5×106 CFU/g respectively. The supplemented diet with blend of commercial and autochthonous Bacillus in concentration of 1.5×106 CFU/g were used in treatment of 2. The post larvae in control were fed on nonsupplemented diet with Bacillus. At the end of the period (60 days) the larvae were sampled and the proximate body compositions of them were determined. The results indicated that the shrimp larvae in treatment 1 had highest weight and survival rate in comparison with control. The maximum of level of carcass crude protein (46.98%) and lowest of crude lipid (2.40%) were obtained in treatment of 1 and had significantly difference with the control (Pدر این مطالعه مخلوط باسیلوس سابتلیس (Bacillus subtilis) و لیچنیفورمیس (Bacillus licheniformis) تجاری و بومی جداشده از روده فیلماهی انگشتقد برای ارتقاء ترکیب شیمیایی بدن و شاخصهای تغذیهای پستلارو میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vanami) مورد استفاده قرار گرفت. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی صورت پذیرفت. سه تکرار برای هریک از تیمارها و گروه شاهد استفاده شد. پستلاروها در تیمارهای 1 و 3 به ترتیب با جیرههای غذایی مکمل شده با باسیلوسهای پروبیوتیکی تجاری و بومی در غلظت 106×5/1 واحد کلنی/گرم تغذیه شدند. جیره مکمل شده با مخلوط باسیلوسهای تجاری و بومی (با نسبت برابر از هر یک) در غلظت 106×5/1 واحد کلنی/گرم در تیمار 2 استفاده شد. پستلاروهای میگو در تیمار شاهد با جیره بدون مکملسازی با باسیلوس تغذیه گردیدند. در انتهای دوره آزمایش (60 روز) از لاروها نمونهبرداری شده و ترکیب شیمیایی بدن آنها تعیین گردید. نتایج نشان داد که لاروهای میگو در تیمار 1 در مقایسه با تیمار شاهد وزن و نرخ بازماندگی بالایی داشتند. بیشترین سطح پروتئین لاشه (98/46 درصد) و پایینترین سطح چربی (40/2 درصد) در تیمار 1 بدست آمد و با تیمار شاهد اختلاف معنیدار داشت (05/0Phttps://japu.gau.ac.ir/article_2492_027972263c2019e736c70bb84692d67f.pdfدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X3320141122The effects of different levels of GroBiotic®-A on antimicrobial activity and some immune parameters of mucus of cultured juvenile beluga (Huso huso)تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک گروبیوتیک(GroBiotic®-A) ، بر فعالیت ضد باکتریایی و برخی از شاخصهای ایمنی موکوس فیل ماهیان (Linnaeus, 1754) Huso huso جوان پرورشی991112493FAمیلاد عادلموسسه تحقیقات شیلات ایرانرضا صفریگروه میکروبیولوژی، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر ساریامین نعمت الهیگروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، بخش بهداشت آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهرکردسکینه یگانهگروه شیلات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی، ساریشراره احمدوندگروه شیلات، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی، ساریJournal Article20141116The mucus layer on the skin of fish contain a several of antimicrobial compounds that provide a first line of defense against fish pathogens. This study was conducted to evaluate the effects of different levels of prebiotic GroBiotic®-A on antimicrobial activity and some immune parameters of mucus of cultured juvenile beluga (Huso huso). For this purpose, four groups of beluga sturgeon with mean weight of 40.82± 5.8 g were raised for 8 weeks in fiber glass tanks (20 fish to each tank) and feeding with different levels of GroBiotic®-A with concentrations of % 0, % 0.5, %1.0 and % 2.0. At the end of trial, mucus was collected from the surface of the skin and its antibacterial activity against some common pathogenic bacteria was evaluated by disk diffusion and serial dilution methods. Results showed by increasing the concentration of GroBiotic®-A, significant diffirences in inhibition zone diameter, soluble protein content and alkaline phosphatase activity of mucus was observed in compare to control groups(P< 0.05). Similar results was observed in serial dilution method. MIC test showed a minimum concentrations of mucus ranged between 25 to 250 μg/l were able to inhibit the growth of the selected bacterial. Based on the results, using of GroBiotic®-A, especially at the level of 2.0%, in order to increased the antimicrobial activity, soluble protein content and alkaline phosphatase activity of mucus of farmed beluga was recommended.لایه موکوس سطح بدن ماهی شامل ترکیبات ضد میکروبی است که نخستین سطح دفاعی میزبان را در برابر عوامل بیماریزا تشکیل می دهد. این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف پربیوتیک گروبیوتیک جیره بر فعالیت ضد باکتریایی و برخی از شاخص-های ایمنی موکوس فیل ماهیان (Huso huso) جوان پرورشی صورت گرفت. بدین منظور 4 گروه از فیل ماهیان با میانگین وزنی 8/5±82/40 گرم در حوضچههای فایبرگلاس (با تراکم 20 عدد ماهی در هر حوضچه) توزیع و با سطوح مختلف گروبیوتیک (0، 5/0، 1 و 2 درصد غذا) به مدت 8 هفته غذادهی شدند. در انتهای دوره، موکوس از سطح پوست جمع آوری و فعالیت ضد باکتریایی آن علیه برخی از باکتریهای بیماریزا شایع با دو روش انتشار در دیسک و تهیه رقتهای متوالی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت گروبیوتیک، قطر هاله عدم رشد، میزان پروتئین محلول و فعالیت آلکالین فسفاتاز قلیائی موکوس افزایش معناداری نسبت به تیمار شاهد یافت (05/0Phttps://japu.gau.ac.ir/article_2493_f61c10366e045cb1e60e756f7335a6ac.pdfدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X3320141122Effects of different levels of limning at morning on water quality of cultured carp pondsتاثیر مقادیر مختلف آهک پاشی صبحگاهی بر خصوصیات کیفی آب استخرهای پرورشی کپورماهیان1111192494FAمحمد رضا ایمان پوردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاننوشین مهدی نژاددانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگاناحمد رضا احمدیدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانJournal Article20120516During this study, the effect of morning liming on water quality of cultured carps in Dikjeh area of Gonbad was investigated. Nine ponds (3 hectars) were chosen and divided to 3 treatments including; (1-liming 750 mg/l, 2-liming 1250 mg/l and 3-liming 1750 mg/l). Limning was done at 7 and 8 oclock in the morning and weekly. In definite intervals, sampling from water was done and physicochemical conditions of water were investigated. According to our results, liming had significant effect on hardness (Pدر این مطالعه اثر مقادیر مختلف آهک پاشی صبحگاهی بر کیفیت آب استخرهای کپورماهیان پرورشی در منطقه دیکجه گنبد بررسی شد. ابتدا 9 استخر 3 هکتاری انتخاب و به 3 تیمار شامل(1-آهک دهی 750 میلی گرم در لیتر، 2-آهک دهی 1250 میلی گرم در لیتر ،3- آهک دهی1750 میلی گرم در لیتر) تقسیم شد. آهک دهی در ساعت 7 الی 8 صبح و به صورت هفتگی انجام شد. در فواصل معین از آب نمونه گیری انجام و شرایط فیزیکی و شیمیایی آب مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به نتایج، آهک پاشی اثر معنیداری بر سختی (05/0>P)، بی کربنات (05/0>P)، pH (01/0>P)، یون های منیزیم (05/0>P) و کلسیم آب (01/0>P) داشت. بین سایر پارامترها (کربنات، قلیاییت، نیترات، فسفات، EC ) با نرخ آهک دهی ارتباط معنیداری مشاهده نشد (05/0https://japu.gau.ac.ir/article_2494_d0d470609d2f32af93bf0d8551ce6064.pdf