TY - JOUR ID - 5946 TI - اثر میکروبیوم حاوی باکتری های Nitrosomonas oligotropha و Nitrobacter winogradskyi بر پرورش ماهی قزل‌لای رنگین‌کمان (Onhorhynchus mykiss) JO - مجله بهره برداری و پرورش آبزیان JA - JAPU LA - fa SN - 2345-427X AU - نیسی, علیرضا AU - رفیعی, غلامرضا AU - شاه حسینی, غلامرضا AD - نویسنده مسئول، استادیار گروه دامپزشکی علوم دامی، پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای، سازمان انرژی اتمی، کرج- ایران. AD - استاد گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران AD - دانشیار گروه دامپزشکی علوم دامی، پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای، پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای، سازمان انرژی اتمی، کرج- ایران. Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 11 IS - 1 SP - 81 EP - 95 KW - قزل‌آلای رنگین کمان KW - میکروبیوم KW - باکتریهای تجزیه کننده آمونیوم و نیتریت KW - شاخصهای خون شناسی و ایمنی شناسی KW - استرس DO - 10.22069/japu.2022.19897.1630 N2 - هدف از انجام این پژوهش، بکارگیری میکروبیوم غنی سازی شده با باکتریهای تجزیه کننده آمونیاک و نیتریت در سیستم مداربسته قزل‌آلای رنگین کمان بود. مجموعه باکتریایی (PAN)حاوی Nitrosomonas oligotropha و Nitrobacter winogradskyi در یک سیستم مداربسته پرورش ماهی قزل آلا (50 گرم) در آزمایشگاه آبزیان گروه شیلات دانشگاه تهران اضافه شد و اثر آن روی شاخصهای خون‌شناسی (هموگلوبولین، هماتوکریت، گلبول قرمز، گلبول سفید، MCV، MCHC، لنفوسیت، مونوسیت و نوتروفیل)، ایمنی شناسی (لیزوزیم، ایمنوگلوبولین، کمپلمان و انفجار تنفسی) و شاخصهای سنجش استرس (هورمون کورتیزول و گلوکز) و کیفیت آب پرورشی بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onhorhynchus mykiss) در قالب یک طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش یک گروه کنترل منفی (NC) نیز برای مقایسه با گروه آزمایشی در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که با به کار گیری میکروبیوم PAN غلظت آمونیاک و نیتریت تولید شده به طور معنی داری کاهش و در نتیجه این منجر به کاهش استرس و کاهش سرکوب سیستم ایمنی و بهبود رشد شده است. بنابراین استفاده از این گروه باکتریایی در بهبود سیستم پرورشی ماهی قزل آلای رنگین کمان رای سیستم پرورش قزل آلای رنگین کمان پیشنهاد می شود. UR - https://japu.gau.ac.ir/article_5946.html L1 - https://japu.gau.ac.ir/article_5946_864a89dd62c5c29ec450896138136397.pdf ER -