TY - JOUR ID - 5935 TI - اثر سطوح مختلف پری بیوتیک گالاکتوالیگوساکارید بر عملکرد رشد، بازماندگی و برخی شاخص های بیوشیمیایی خون بچه ماهی بنی Mesopotamichthys sharpeyi )) JO - مجله بهره برداری و پرورش آبزیان JA - JAPU LA - fa SN - 2345-427X AU - طرفی صبیح زاده, مصطفی AU - محمدی آذرم, حمید AU - زنگوئی, نسیم AU - منیعات, میلاد AD - دانشجوی کارشناسی‌ارشد گروه تکثیر و پرورش شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، خوزستان، ایران. AD - نویسنده مسئول، دانشیار گروه تکثیر و پرورش شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، خوزستان، ایران. AD - استادیار گروه تکثیر و پرورش شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، خرمشهر، خوزستان، ایران. AD - اداره شیلات و آبزیان خرمشهر، اداره کل شیلات خوزستان. Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 10 IS - 4 SP - 55 EP - 68 KW - پری بیوتیک KW - خون KW - رشد KW - گالاکتوالیگوساکارید KW - بچه ماهی بنی DO - 10.22069/japu.2021.19532.1610 N2 - در این مطالعه اثر سطوح مختلف پری بیوتیک گالاکتوالیگوساکارید بر عملکرد رشد، بازماندگی و برخی شاخص های بیوشیمیایی خون ماهی بنی مورد ارزیابی قرار گرفت. به این منظور تعداد 240 قطعه ماهی بنی با میانگین وزن1/0 ±11/12در 4 تیمار با 3 تکرار شامل شاهد: تغذیه شده با جیره پایه، تیمار 1: حاوی ده گرم پری بیوتیک، تیمار 2: بیست گرم پری بیوتیک، تیمار 3: سی گرم پری بیوتیک در کیلوگرم غذا به مدت 56 روز تغذیه شدند. نتایج نشان داد که وزن نهایی ماهیان در تیمار 2 به صورت معنی داری نسبت گروه شاهد و سایر تیمارها افزایش داشت (05/0P<). ضریب تبدیل غذایی نیز در تیمارهای حاوی پری بیوتیک به صورت معنی داری نسبت به سایر گروه‌ شاهد کاهش یافت (05/0P<). مقدار کارایی پروتئین در تمامی تیمارهای پری بیوتیک نسبت به گروه شاهد افزایش پیدا کرد(05/0P<). میزان پروتئین لاشه در تیمارهای 1 و 2 به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد بیشتر بود (05/0P<). همچنین میزان چربی لاشه در تیمار 2 به طور معنی داری نسبت به گروه شاهد کمتر بود (05/0P<). میزان پروتئین، آلبومین و گلوبولین پلاسما در تیمارهای حاوی پری بیوتیک نسبت به گروه شاهد افزایش داشت (05/0P<). از طرفی میزان گلوکز، کلسترول، تری گلیسرید و LDL در تیمار 2 به صورت معنی داری نسبت به گروه شاهد کاهش پیدا نمود (05/0P<). در حالی که میزان HDL افزایش پیدا کرد (05/0P<). نتایج این تحقیق نشان داد استفاده از گالاکتوالیگوساکارید تا سطح 20 گرم در کیلوگرم غذا منجر به بهبود شاخص های مورد سنجش می گردد. UR - https://japu.gau.ac.ir/article_5935.html L1 - https://japu.gau.ac.ir/article_5935_fdf73d9efa386bfc7dc5b37e79d1a984.pdf ER -