TY - JOUR ID - 5636 TI - اثرات سطوح مختلف پکتین بعنوان پربیوتیک طبیعی در جیره غذایی بر ایمنی، سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانی میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei ) JO - مجله بهره برداری و پرورش آبزیان JA - JAPU LA - fa SN - 2345-427X AU - جعفری, ولی اله AU - نصیری, حمیدرضا AU - حسینی فر, سید حسین AU - مازندرانی, محمد AU - وان دوان, هین AD - عضو هیات علمی گروه تکثیر و پرورش آبزین، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، استان گلستان، ایران AD - رئیس اداره توسعه میگو AD - استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان AD - عضو هیئت علمی AD - عضو هیات علمی Y1 - 2021 PY - 2021 VL - 10 IS - 2 SP - 63 EP - 73 KW - میگوی پا سفید غربی KW - سیستم ایمنی غیر اختصاصی KW - سیستم آنتی‌اکسیدانی DO - 10.22069/japu.2020.18505.1558 N2 - هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات پکتین استخراج شده از پوست پرتقال به عنوان یک پربیوتیک طبیعی بر شاخص‌های همولنف، شاخص‌های ایمنی غیر اختصاصی، سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانی، گوارشی میگوی پا سفید غربیLlitopenaeus vannamei بود. بدین منظور میگوی پا سفید غربی با میانگین وزنی 3 گرم و در چهار تیمار؛ شاهد(بدون پکتین)، و وسه تیمار 5/0، 1 و 5/1 درصد پکتین بودند. میگو‌ها به مدت 2 ماه با جیره‌های آزمایشی تغذیه شدند. مصرف پکتین سبب بهبود تعداد هموسیت کل در همه گروه‌های تغذیه شده با پکتین، هموسیت هیالینه در گروه تغذیه شده با پکتین 1 درصد و هموسیت گرانولار بزرگ در گروه تغذیه شده با سطح 5/1 درصد پکتین نیز گردید (05/0 > P). ولی بر بازماندگی میگو‌ها و میزان لیزوزیم، پروتئین کل و گلوکز اثر معنی‌داری نداشت (05/0 > P). آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی در پژوهش حاضر نشان دهنده افزایش فعالیت کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز در تیمارهای 5/0 و 5/1 درصد پکتین بود. از نظر آماری، میزان فعالیت آنزیم مذکور در تیمار با پکتین 1 درصد و تیمار شاهد تفاوت معنی‌داری نداشت(05/0 > P). بیشترین میزان فعالیت فنول ‌اکسیداز، مربوط به گروه تغذیه شده با پکتین 1 درصد بود. اما میزان فعالیت این آنزیم در دو تیمار 5/0 و 5/1 درصد تفاوت معنی‌داری با گروه شاهد نداشتند(05/0 > P). نتایج نشان داد، پکتین به عنوان یک پر‌بیوتیک طبیعی در تحریک دفاع آنتی-اکسیدانی، و بهبود سیستم ایمنی موثر هستند. UR - https://japu.gau.ac.ir/article_5636.html L1 - https://japu.gau.ac.ir/article_5636_d8a14351af3b20de963ab1896fda821a.pdf ER -