TY - JOUR ID - 4027 TI - مروری بر اهمیت ‌تورین در آبزی‌پروری و نقش آن در رشد و فیزیولوژی ماهی JO - مجله بهره برداری و پرورش آبزیان JA - JAPU LA - fa SN - 2345-427X AU - حسینی, سید مرتضی AD - عضو هیئت علمی. مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی-گرگان Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 6 IS - 3 SP - 51 EP - 59 KW - تورین KW - رشد KW - تغذیه KW - فیزیولوژی DO - 10.22069/japu.2018.13422.1381 N2 - تورین یک اسید آمینه است که به میزان زیاد در بدن ماهی وجود دارد ولی در ساختار پروتئین شرکت نمی‌کند. مقدار تورین در منابع گیاهی کم است و استفاده از این منابع در جیره ماهی نیاز به استفاده از تورین در جیره را افزایش می‌دهد. این ماده دارای نقش‌های زیادی در ماهی است که می‌توان به متابولیسم چربی، پایداری غشاء سلولی، افزایش ایمنی و بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی اشاره کرد. در این مقاله، مطالعات انجام شده روی اثر تورین بر ماهی جمع‌بندی شده است و نتیجه حاکی از این است که افزودن تورین اثرات مثبتی بر ماهی دارد. همچنین، نتایج مطالعات اخیر نشان می‌دهد که مقادیر بالای تورین باعث اثر منفی بر رشد و سلامت ماهی می‌شوند. در مجموع، اثر تورین بر ماهی وابسته به شرایط مختلف است و نوع گونه ماهی و ترکیب جیره غذایی باید مد نظر قرار گیرد؛ زیرا اگرچه افزودن تورین باعث افزایش رشد، بهبود متابولیسم چربی، وضعیت آنتی-اکسیدانی و وضعیت اسمزی می‌شود، مقادیر بالای تورین باعث کاهش رشد، تضعیف ایمنی، استرس اکسیداتیو و آسیب به کبد می‌شود. UR - https://japu.gau.ac.ir/article_4027.html L1 - https://japu.gau.ac.ir/article_4027_b1701df1b7e9ddf3ebb9239424e0de63.pdf ER -