TY - JOUR ID - 2510 TI - تاثیر استفاده از باکتری‌های Bacillus subtilis و Bacillus Licheniformisو ویتامین C در شرایط فوق متراکم بر شاخص های رشد، بازماندگی و ترکیب شیمیایی لاشه میگوی وانامی (Litopeneaus vannamei) JO - مجله بهره برداری و پرورش آبزیان JA - JAPU LA - fa SN - 2345-427X AU - رئیسی, حمید AU - جعفری, ولی اله AU - احمدنیای مطلق, حمیدرضا AD - بخش خصوصی AD - هیئت علمی AD - دانشجوی دکتری Y1 - 2015 PY - 2015 VL - 4 IS - 1 SP - 79 EP - 92 KW - پروبیوتیک KW - ویتامین C KW - رشد KW - بازماندگی KW - وانامی DO - N2 - این مطالعه به منظور بررسی تاثیر ویتامین C و باکتری های Bacillus subtilis, B.lichniformis بر شاخص های رشد و ترکیب شیمیایی لاشه میگوی وانامی صورت گرفت. در این مطالعه سه تیمار شامل، تیمار تغذیه شده با پروبیوتیک (cfu/kg 1010 ×4)، تیمار تغذیه شده با ویتامین C (140 میلی گرم در کیلوگرم) و گروه شاهد بود. هر تیمار در سه تکرار انجام شد. میگوها در 9 تانک 300 لیتری با تراکم 300 قطعه در مترمربع به مدت 6 هفته با جیره‌های آزمایشی تغذیه گردیدند شاخص‌های رشد (طول کل، طول کاراپاس، تولید کل، وزن نهایی و نرخ رشد ویژه) تیمارهای تغذیه شده با پروبیوتیک و ویتامین C نسبت به گروه شاهد از اختلاف معنی‌داری برخوردار بود (P UR - https://japu.gau.ac.ir/article_2510.html L1 - https://japu.gau.ac.ir/article_2510_1eeb827cad0a768a314ef7daf7215376.pdf ER -