%0 Journal Article %T بررسی تاثیر محیط کشت اختصاصی حاوی عصاره سیب زمینی و موز به عنوان پری بیوتیک روی رشد مخمر ساکارومایسیس سرویسیه (Saccharomyces cerevisiae) در شرایط آزمایشگاهی %J مجله بهره برداری و پرورش آبزیان %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2345-427X %A سوداگر, محمد %A سیدالنگی, بیتا سادات %A مازندرانی, محمد %A ذکریائی, حمیده %A حسینی, سیده صدیقه %D 2021 %\ 06/22/2021 %V 10 %N 2 %P 75-83 %! بررسی تاثیر محیط کشت اختصاصی حاوی عصاره سیب زمینی و موز به عنوان پری بیوتیک روی رشد مخمر ساکارومایسیس سرویسیه (Saccharomyces cerevisiae) در شرایط آزمایشگاهی %K مخمر %K ساکرومایسس سرویسیه %K سیب زمینی %K موز %K پری بیوتیک %R 10.22069/japu.2021.18833.1576 %X هدف از تحقیق حاضر تأثیر خاصیت پری بیوتیکی سیب زمینی و موز روی رشد مخمر ساکرومایسس سروسیه (Saccharomyces cerevisia) بود. برای انجام این آزمایش، مخمر به ‌صورت لیوفیلیزه تهیه و پس از کشت در محیط کشت مایع سابرو دکستروز، روی محیط کشت جامد کشت داده شد؛ سپس کلنی‌های به‌دست آمده به محیط کشت اختصاصی فاقد گلوکوز و حاوی غلظت‌های 2، 25/6، 5/12، 25، 50، 75 و 100 درصد از عصاره سیب زمینی و موز به عنوان پری بیوتیک، تلقیح شدند و میزان رشد آن مورد سنجش قرار گرفت. میزان رشد میکروارگانیسم با توجه به منحنی رشد بررسی و جذب نوری به ‌وسیله دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج600 نانومتر قرائت گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که رشد مخمر در هر دو محیط حاوی عصاره‌های موز و سیب زمینی با غلظت 100 درصد افزایش معناداری در مقایسه با سایر تیمارها داشت؛ همچنین بیشترین میزان رشد تیمارهای حاوی عصاره موز و سیب زمینی با غلظت 100 درصد با یکدیگر اختلاف معنادار داشتند. با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق، می‌توان از عصاره موز و سیب زمینی به عنوان ماده‌ای با خاصیت پری بیوتیکی و ارزان برای رشد مخمر ساکرومایسس سرویسیه استفاده کرد. %U https://japu.gau.ac.ir/article_5637_06c5930fb60d186122f88f45a8a9193b.pdf