%0 Journal Article %T مدیریت جوامع میکروبی در سیستم آبزی‌پروری تولید توده زیستی %J مجله بهره برداری و پرورش آبزیان %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2345-427X %A خانجانی, محمدحسین %D 2020 %\ 09/22/2020 %V 9 %N 3 %P 93-107 %! مدیریت جوامع میکروبی در سیستم آبزی‌پروری تولید توده زیستی %K توده زیستی %K جوامع میکروبی %K کیفیت آب %K پروتئین میکروبی %K آبزی‌پروری %R 10.22069/japu.2020.16425.1489 %X فن‌آوری نوین آبزی پروری پایدار بعنوان فن‌آوری توده ساز زیستی نامیده می‌شود که در آن مواد غذایی زائد، مواد آلی و ترکیبات تولید شده در سیستم توسط آبزی مصرف می‌شود. جوامع میکروبی در توده زیستی دو نقش مهم دارند: حفظ کیفیت آب با جذب ترکیبات نیتروژن و تولید پروتئین میکروبی که در نتیجه ضریب تبدیل غذایی و هزینه‌ها را کاهش می‌دهد. توده زیستی یک منبع طبیعی غنی از پروتئین و چربی که 24 ساعت شبانه روز در دسترس آبزی می‌باشد. مسئله حاضر در سیستم توده ساز زیستی مشکل کنترل و مدیریت ترکیب جوامع باکتریایی برای بدست آوردن کیفیت آب مطلوب و سلامتی آبزی است. بیش از 2000 گونه باکتریایی در آب حاوی توده زیستی به خوبی توسعه می‌یابد که بیشتر شامل جوامع فتواتوتروفیک، شیمواتوتروفیک و هتروتروفیک هستند و نقش اصلی را باکتری‌های هتروتروف بازی می‌کنند. این مطالعه مروری اطلاعات توصیفی در مورد جوامع میکروبی مرتبط با توده زیستی و تاثیراتش روی فلور میکروبی دستگاه گوارش آبزی ارائه می‌دهد که می‌تواند بیشتر در زمینه تحقیقات روی ایمنی، مقاومت به بیماری و تغذیه در آبزی‌پروری بکار گرفته شود. %U https://japu.gau.ac.ir/article_5288_544a26e846c79c1bb13eb854fa640b6a.pdf