%0 Journal Article %T مقایسه شاخص‌های ایمنی ماهی قزل‌آلای رنگین کمان در استخرهای آب شور گمیشان با ماهیان پرورش یافته در آب شیرین %J مجله بهره برداری و پرورش آبزیان %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2345-427X %A حسینی, سید مرتضی %A کر, عبدالوهاب %A قره وی, بهروز %A ایری, یوسف %D 2019 %\ 04/21/2019 %V 8 %N 1 %P 41-46 %! مقایسه شاخص‌های ایمنی ماهی قزل‌آلای رنگین کمان در استخرهای آب شور گمیشان با ماهیان پرورش یافته در آب شیرین %K قزل آلا %K استخر خاکی %K ایمنی %K آب شور %R 10.22069/japu.2019.15268.1446 %X هدف از این تحقیق مقایسه وضعیت ایمنی ماهی قزل آلای رنگین کمان در استخرهای خاکی آب شور در سایت پرورش میگوی گمیشان و حوضچه های فایبرگلاس آب شیرین بود. به این منظور 1000 قطعه ماهی در استخر خاکی سه هکتاری و 150 قطعه ماهی در سه حوضچه فایبرگلاس 2000 لیتری ذخیره سازی شدند و پس از 3 ماه پرورش، نمونه خون از آنها گرفته شد. مقایسه فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب نشان داد که اختلاف معنی داری در دما، اکسیژن محلول و pH آب بین استخر خاکی و حوضچه های فایبرگلاس وجود نداشت (05/0P>) ولی شوری و آمونیاک آب استخر خاکی به طور معنی داری بالاتر از حضچه های آب شیرین بود (05/0p <). همچنین، پروتئین کل، گلبولین، لیزوزیم، کمپلمان و توتال ایمنوگلبولین سرم در ماهیان استخر خاکی به طور معنی داری پایین‌تر از ماهیان حوضچه های فایبرگلاس بود (05/0p <). اختلاف معنی‌داری در مقدار آلبومین سرم بین دو تیمار وجود نداشت (05/0P>). این نتایج نشان می‌دهد که ماهی‌های پرورش یافته در استخر خاکی از ایمنی پایین‌تری نسبت به ماهیان پرورش یافته در آب شیرین برخوردارند که می‌تواند به دلیل شوری و آمونیاک آب باشد. %U https://japu.gau.ac.ir/article_4533_ae055a19ad349b903b3a91f78f7d901d.pdf