%0 Journal Article %T ببررسی شاخص های خونی بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) تغذیه شده با عصاره گیاه گلرنگ (Carthamus tinctorius) در مواجهه با تنش شوری تحت کشنده %J مجله بهره برداری و پرورش آبزیان %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2345-427X %A دهقانی قمشانی, میثم %A مازندرانی, محمد %A سوداگر, محمد %A حسینی, سید مرتضی %D 2016 %\ 12/21/2016 %V 5 %N 4 %P 55-69 %! ببررسی شاخص های خونی بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) تغذیه شده با عصاره گیاه گلرنگ (Carthamus tinctorius) در مواجهه با تنش شوری تحت کشنده %K گلرنگ %K استرس شوری %K شاخص‌های خونی %K کپور معمولی %R 10.22069/japu.2017.12866.1343 %X در این تحقیق، اثرات تغذیه‌ای عصاره گیاه گلرنگ (Carthamus tinctorius) بر شاخص‌های خونشناسی بچه ماهیان کپورمعمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با تنش شوری تحت کشنده مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور ماهیان با میانگین وزنی 13/0±51/9 گرم به مدت 70 روز با سطوح مختلف شامل صفر (شاهد)، 5/0، 5/1 و 3 درصد عصاره گیاه گلرنگ در جیره تغذیه شدند. در پایان دوره ماهیان با شوری غیر کشنده مواجهه شده و بررسی‌ شاخص‌های خونی در زمان‌های پیش از استرس شوری و نیز 6 ، 24 و 48 ساعت پس از مواجهه با شوری مورد بررسی قرار گرفت . بر اساس نتایج تعداد گلبول قرمز در ماهیان گروه شاهد پیش از مواجهه با استرس شوری به‌طور معنی‌دار بالاتر از ماهیان گروه‌های تیمار بود و نیز تعداد گلبول سفید در ماهیان گروه شاهد به‌طور معنی‌دار کمتر از ماهیان گروه‌های تیمار پیش از استرس شوری اندازه-گیری شد (05/0˂ P). در تمامی ماهیان 6 ساعت پس از مواجهه با شوری تحت کشنده مقادیر گلبول‌های قرمز، هماتوکریت، هموگلوبین افزایش یافت (05/0˂ P). مقادیر گلبول‌های قرمز در زمان‌های 24 و 48 ساعت پس از مواجهه شوری روند کاهشی داشت اما سایر فاکتورهای یاد شده در طی 48 ساعت روند افزایشی داشتند. در عین حال مقادیر در زمان 48 ساعت پس از مواجهه مقادیر هموگلوبین در ماهیان گروه تغذیه شده با 5/1% و 3% عصاره گلرنگ در جیره نسبت به سایر گروه‌ها بالاتر بوده و همچنین تعداد گلبولهای قرمز در این گروه‌ها بطور معنی‌دار کمتر از گروه‌های شاهد و تیمار 5/0% ثبت گردید (05/0˂ P) %U https://japu.gau.ac.ir/article_3787_712b86e4884b8141f65f95914f691c24.pdf