%0 Journal Article %T تائیر استفاده از مولتی آنزیم ناتوزیم بر شاخص بقای ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با غلظت‌های مختلف سم آبامکتین %J مجله بهره برداری و پرورش آبزیان %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2345-427X %A رضائی, حسن %A فروهر واجارگاه, محمد %A محمدی یل سویی, احمد %D 2016 %\ 12/21/2016 %V 5 %N 4 %P 13-23 %! تائیر استفاده از مولتی آنزیم ناتوزیم بر شاخص بقای ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با غلظت‌های مختلف سم آبامکتین %K مولتی آنزیم ناتوزیم %K سم آبامکتین %K کپور معمولی %K جیره‌ی غذایی %R 10.22069/japu.2017.11761.1317 %X برخی از آفت‌کش ها، همچون آبامکتین دارای توانایی نفوذ و جذب از طریق پوست یا دستگاه گوارشی هستند؛ از طرفی، استفاده از انواع مولتی‌آنزیم‌های خوراکی برای افزایش کارایی دستگاه گوارش آبزیان و افزایش فرآیند جذب رو به افزایش است. هدف از مطالعه‌ی حاضر بررسی استفاده از مولتی‌آنزیم ناتوزیم در جیره غذایی ماهی کپور معمولی و تاثیر بر شاخص بقای ماهی در مواجهه با سم آبامکتین بود؛ به این منظور، ماهیان به دو تیمار با سه تکرار تقسیم شدند. هر گروه به مدت 8 هفته با دو رژیم غذایی متفاوت تغذیه شدند. 21 ماهی به مدت 96 ساعت در معرض غلظت 243/1 میلی‌گرم در لیتر آبامکتین قرار گرفت. تمام شرایط فیزیکو شیمیایی آب برای هر دو گروه در تمام مدت آزمایش مشابه بود و تنها تفاوت مربوط به رژیم غذایی میشد. در نهایت غلظت کشنده‌ی آبامکتین در انتهای 96 ساعت تعیین شد. بدین منظور تعداد 147 ماهی به مدت 96 ساعت در معرض غلظت‌های مختلف آبامکتین قرار گرفتند. تعداد مرگ و میر در بازه‌های زمانی 24،48، 72 و 96 ساعت محاسبه شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها نشان داد بین میزان مرگ و میر ماهیان در گروه اول نسبت به گروه دوم تفاوت معناداری داشت (5/0>p). بیشترین میزان مرگ و میر مربوط به گروه اول بود. میزان غلظت کشنده آبامکتین برای گروه اول در پایان 96 ساعت برابر با 305/0 میلی‌گرم در لیتر بود. نتایج مطالعه‌ی حاضر نشان داد استفاده از مولتی آنزیم ناتوزیم در جیره‌ی غذایی ماهی کپور می‌تواند باعث افزایش مرگ و میر ماهیان در مواجهه با آبامکتین شود. %U https://japu.gau.ac.ir/article_3783_92ef088031bc2f6c88afc5301266b20c.pdf