%0 Journal Article %T اثر فیلم زیست نانوکامپوزیت فعال شده با اسانس پونه کوهی خالص و نانولیپوزوم شده بر کیفیت و ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykis) %J مجله بهره برداری و پرورش آبزیان %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2345-427X %A کاظمی, محسن %A شعبانپور, بهاره %A پورعاشوری, پرستو %D 2016 %\ 09/22/2016 %V 5 %N 3 %P 47-63 %! اثر فیلم زیست نانوکامپوزیت فعال شده با اسانس پونه کوهی خالص و نانولیپوزوم شده بر کیفیت و ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykis) %K پروتئین میوفیبریل %K فیلم %K اسانس پونه کوهی %K نانولیپوزوم %K قزل آلای رنگین کمان %R 10.22069/japu.2017.11422.1308 %X سرعت فساد پذیری بالا در ماهی سبب می گردد تا دوره ماندگاری آن محدود باشد. یکی از راهکارهای مورد توجه در این رابطه استفاده از فیلم ها و پوشش های خوراکی بعنوان حامل افزودنی های طبیعی با خواص ضد میکروبی و ضد اکسیدانی است. در این تحقیق از فیلم نانوکامپوزیتی پروتئین میوفیبریل ماهی-نانوفیبرسلولز غنی شده با اسانس پونه کوهی خالص و ریزپوشانی شده (%2 اسانس) بعنوان عامل نگهدارنده روی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان استفاده شد. ریزپوشانی به منظور تقویت اثر و بهبود پایداری اسانس در محیط طبیعی بکار گرفته شد. نتایج حاصل از آزمون های میکروبی (بارباکتریایی کل، سرمادوست، انتروباکتریاسه و سودومناس) نشان داد که فیلم های فعال روند رشد و میزان نهایی باکتری های مختلف عامل فساد را بشکل معنی داری کاهش دادند. مشاهدات حاصل از آزمون حسی نیز همسو با آزمون های میکروبی بود و در واقع تحت تاثیر کنترل رشد میکروبی، تیمارهای فعال نمره حسی بالاتری نسبت تیمار شاهد نشان دادند. فیلم محتوی اسانس ریزپوشانی شده بویژه در روزهای ابتدایی (تا روز 8) از جنبه آزمون های مختلف شرایط بهتری نسبت به پوشش محتوی اسانس خالص داشت که این مطلب نشان دهنده تقویت اثر ضد میکروب و بهبود پایداری اسانس در محیط طبیعی عمدتا تا حدود یک هفته پس از اعمال فیلم‌ها بود. %U https://japu.gau.ac.ir/article_3606_b28661e3eb0359fa30912ca3d7985079.pdf