%0 Journal Article %T اثرات عصاره سیر بر شاخص های رشد و مقاومت پست لارو میگوی وانامی(Litopenaeus vannamei) و تحمل در برابر استرس های شوری و pH %J مجله بهره برداری و پرورش آبزیان %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2345-427X %A زارع, حامد %A حسینی, سید عباس %A سوداگر, محمد %A زنده بودی, عباس %D 2014 %\ 05/22/2014 %V 3 %N 1 %P 1-16 %! اثرات عصاره سیر بر شاخص های رشد و مقاومت پست لارو میگوی وانامی(Litopenaeus vannamei) و تحمل در برابر استرس های شوری و pH %K تنش شوری %K تنش pH %K عصاره سیر %K میگوی وانامی %K شاخص رشد %R %X این مطالعه به منظور تعیین اثرات عصاره سیر بر شاخص های رشد و تحمل استرس های شوری و pH روی پست لارو میگوی وانامی با میانگین وزنی gr 01/0±1/0 انجام گرفت. آزمایش براساس طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار غذایی شامل مقادیر صفر، 1، 2، 4 و 8 سی سی به ازای هر 100 گرم غذا در 3 تکرار اجرا گردید و 1500 میگو به طور تصادفی در 15 تانک معرفی شدند. میگوها چهار وعده در روز بر اساس وزن بدن به مدت 7 هفته در دمای تغذیه شدند. در پایان دوره پرورش شاخص های رشد، تغذیه و بازماندگی اندازه گیری شد و تنش شوری و pH انجام گرفت. نتایج نشان داد استفاده از 4 و 8 سی سی عصاره سیر باعث بهبود شاخص های رشد در میگوهای تغذیه شده نسبت به تیمار کنترل گردید. شروع تلفات در شوری 70 و 80 ppt تیمار 2 با تیمار شاهد و کنترل و تیمار 3 و 4 با تیمارهای کنترل،1 و 2 اختلاف معنی داری دارد(05/0>P) و در شوری 90ppt تیمارهای 2، 3 و 4 با کنترل اختلاف معنی دار نشان دادند(05/0>P). در تنش pH در pH 9 و 10 اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد ولی در pH5/10 تیمار 2 با کنترل و تیمار 3 و 4 با کنترل و 1 اختلاف معنی داری نشان دادند(05/0>P). نتایج این مطالعه نشان می دهد استفاده از جیره حاوی cc4 عصاره سیر به دلیل صرفه اقتصادی می‌تواند در ساخت جیره‌های غذایی برای پست لارو میگو وانامی در نظر گرفته شود. %U https://japu.gau.ac.ir/article_2467_11a76e38be6a6220ccff1e94a5dd2976.pdf