دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X4120150522Economic evaluation of aqua-agriculture reservoires in Golestan Province in 2010ارزیابی اقتصادی آببندانهای دو منظوره آبزیپروری- کشاورزی در استان گلستان در سال 13891142504FAرسول قربانیدانشگاه گرگانJournal Article20120915This paper undertakes a preliminary evaluation of economic impact of aqua-agriculture reservoirs in Golestan Province with different size classes. The method of information gathering in this research has been in method census from 39 of aqua-agriculture reservoirs in 4 classes (25 ha.) that information necessary to complete questionnaire has prepared. Results showed that fish fingerling propration, and rent were 35.61 and 23.08% of cost (variable cost), and salary 9.41% (fixed cost). The lowest cost and highest benefit per hectare were observed in up to 25ha. However, continued development of aquaculture and fish fingerling propration from nearest of propagation centers will have a significant economic impact into future in Golestan province. <br /> <br />Keywords: Aqua-agriculture, Economic impact, Golestan Province, Reservoirدر این تحقیق به ارزیابی اولیه اقتصادی آببندانهای دو منظوره کشاورزی – آبزیپروری در استان گلستان در طبقات اندازه مختلف پرداخته شد. در این بررسی، اطلاعات مربوط به 39 آببندان در 4 طبقه کمتر از 10 هکتار، 15-10 هکتار، 25-15 هکتار و بالای 25 هکتار بصورت تحقیق پرسشنامهای تجزیه و تحلیل گردید. نتایج نشان داد که هزینههای مربوط به تأمین بچه ماهی و اجاره زمین بهترتیب 61/35 و 08/23 درصد از هزینههای کل را در بخش هزینههای متغیر و دستمزد کارگر، 41/9 درصد از هزینههای ثابت را شامل میشوند. کمترین هزینه کل و بیشترین سود در هکتار در طبقه بیشتر از 25 هکتار مشاهده گردید. بنظر میرسد توسعه آبزیپروری در مقیاس بزرگ و تامین بچه ماهی از نزدیکترین مراکز تکثیر می تواند در کارایی اقتصادی آببندانها میتواند بسیار موثر باشد. <br />کلمات کلیدی: آببندان، آبزیپروری- کشاورزی، اقتصاد، استان گلستاندانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X4120150522Effects of different nitrate levels on growth and fatty acid content in two species of freshwater microalgaeاثرات سطوح مختلف نیترات بر رشد و محتوای اسید چرب دو گونه از ریز جلبکهای آب شیرین15282505FAمهدی نادری فارسانیدانشگاه ارومیهسعید مشکینیدانشگاه ارومیهرامین مناف فردانشگاه ارومیهمهدی بناییدانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهانJournal Article20140116Nitrogen as one of the important nutrients of microalgae has significant affect on the growth and nutrition value of the algae if the changes. In present study the growth and fatty acids content of the different concentration of nitrate (0, 0.62, 1.25, 2.5 and 5 mM from NO3) was studied during a 12 day cultivation period of Haematococcus sp. and Desmodesmus cunaetus. at 22 °C in laboratory conditions. The results revealed that maximum count of algal cells(18.11×105 cell.ml-1) and growth rate of Haematococcus sp.(0.22± 0.09 day-1) is seen while the algae exposed to 2.5 mM No3. In Desmodesmus cunaetus, The maximum growth rate (36.00×105 cell.ml-1) and growth rate (0.31± 0.09 day-1) was found at1.25 Mm No3. Also a significant differentiation between high content of nitrate with increase in PUFA (polyunsaturated fatty acid) and reduction of SFA (saturated fatty acids) was seen.نیتروژن به عنوان یکی از نوترینتهای غذایی مهم جلبکهای تکسلولی است که تغییر در غلظت آن تأثیر معنی داری در میزان رشد و ارزش غذایی جلبکهای تک سلولی می گذارد. در این مطالعه تأثیر غلظتهای مختلف نیترات (0، 62/0 ، 25/1، 5/2 و 5 میلی مولار نیترات) بر میزان رشد و محتوای اسید چرب دو ریز جلبک تک سلولی هماتوکوکوس و دسمودسموس کوناتئوس Haematococcus sp.) ) و (Desmodesmus cunaetus) در یک دوره پرورشی 12 روزه در دمای 22 درجه سانتیگراد در محیط کشت BM در شرایط آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج، بالاترین تراکم سلول جلبکی (105 ×11/ 18 سلول در میلی لیتر) و نرخ رشد (09/0 ±22/0 در روز) در هماتوکوکوس را در غلظت 5/2 میلی مولار نیترات و بالاترین تراکم سلول جلبکی (105 ×00/36 سلول در میلی لیتر) و نرخ رشد (09/0 ±31/0 در روز) در دسمودسموس کوناتئوس را در غلظت 25/1 میلی مولار نیترات نشان دادند. همچنین نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نیترات میزان اسیدهای چرب با چند پیوند غیراشباع PUFA (Polyunsaturated fatty acid) افزایش و اسیدهای چرب اشباع SFA (Saturated fatty acids) کاهش مییابد. در مقابل با کاهش غلظت نیترات میزان اسیدهای چرب با چند پیوند غیراشباع کاهش و اسیدهای چرب اشباع افزایش مییابد.دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X4120150522Comparison of Zinc Oxid nanoparticle (ZnO) and Malachite Green antifungal effect on saprolegnia Sppمقایسه اثر ضد قارچی نانوذره اکسیدروی (ZnO) با مالاشیت گرین بر قارچ ساپرولگنیا(Saprolegnia. Sp)29382506FAآذر صدیقیدانشجو - سایرمحمد سوداگردانشیار گروه شیلات-تکثیر و پرورش آبزیانمسعود هاشمی کروئیاستادیار گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد واحد تنکابنسیده صدیقه حسینیدانشجوی دکترا قارچ شناسی-تربیت مدرس تهرانJournal Article20140122Fungous infection to Saprolegnia is the most important difficulties at the egg of Acipenser Persicus which is controlled by Malachite green as an effective structure . Because of the effects and adverse imposition on human and various fish, its use has been avoided in most of the world more than two decades approximately. This study was aimed to compare the antifungal effect of Zinc oxid nano particles with malachite green on Saprolegnia . Therefore , after the synthesis of Zinc oxid nan particles and its effect by using XRD and SEM , its antifungal effect by MIC compared according to macrodilution method with malachite green . The MIC range of Zinc oxid nano prticles with mean 0.81 ± 0.28 µgml-1 was determined to compare the Malachite Green with MIC mean equal to 8.98 ± 1.15 µgml-1 and Zinc oxid nano particles had significant sensitivity . The result showed that Zinc oxid nano particles had anti fungi effect and can be used to remove Saprolegnia in the fishery area as an appropriate option.از مهمترین مشکلات زمان تکثیر تخم تاسماهی ایرانی، بروز قارچزدگی به ساپرولگنیا میباشد که با استفاده از مالاشیتگرین به عنوان یک ترکیب موثر در کنترل آلودگیهای قارچی قابل کنترل میباشد. به دلیل روشن شدن اثرات و عوارض سوء مالاشیتگرین بر روی انسان و انواع آبزیان، حدود بیش از دو دهه استفاده از آن در اغلب دنیا منع شده است. هدف از این تحقیق مقایسه اثر ضد قارچی نانوذره اکسیدروی با مالاشیتگرین روی ساپرولگنیا بوده است. برای این منظور پس از سنتز نانوذره اکسیدروی و تائید آن با استفاده از XRD و SEM، اثر ضد قارچی آن با تعیین MIC به روش ماکرودایلوشن با مالاشیتگرین مقایسه شد. محدوده MIC نانو ذره اکسید روی با میانگین 28/0±81/0 میکروگرم بر میلیلیتر در مقایسه با مالاشیتگرین با میانگین MIC برابر با 15/1±98/8 میکروگرم بر میلیلیتر تعیین گردید و نانوذره اکسیدروی حساسیتپذیری معنیداری داشت (05/0>P) . این مطالعه نشان داد که نانوذره اکسیدروی اثر ضدقارچی داشته و میتواند به عنوان گزینه مناسب برای حذف ساپرولگنیا در حیطه شیلات استفاده گردد.دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X4120150522Effects of different amounts of morning limning in carp culture ponds on blood ionic and biochemical parameters of cultured carpتاثیر مقادیر مختلف آهک پاشی صبحگاهی روی پارامترهای یونی و بیوشیمیایی خون کپورماهیان پرورشی39462507FAمحمدرضا ایمان پوردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاننوشین مهدی نژاددانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگاناحمد رضا احمدیدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانJournal Article20121022Effects of different amounts of morning liming on blood ionic parameters and blood biochemical parameters of cultured carp ponds in Dikjeh area of Gonbad were investigated. 9 ponds (3 hectars) were chosen and divided in 3 treatments (1- liming 750 mg/l, 2- liming 1250 mg/l, 3- liming 1750 mg/l). Liming had significant effect on blood hematocrite (P0.05) were observed between other blood parameters with liming (P>0.05). According to results no significant correlation (P>0.05) were observed between liming with blood glucose, magnesium, calcium and sodium.طی این مطالعه تاثیر مقادیر مختلف آهک پاشی صبحگاهی روی پارامترهای یونی و بیوشیمیایی خون کپورماهیان پرورشی (کپور معمولی، بیگ هد، فیتوفاگ) در منطقه دیکجه گنبد بررسی شد. ابتدا 9 استخر 3 هکتاری انتخاب و به 3 تیمار (1-آهک دهی 750 میلی گرم در لیتر، 2-آهک دهی 1250 میلی گرم در لیتر ، 3-آهک دهی1750 میلی گرم در لیتر به بالا) تقسیم شد. آهک پاشی اثر معنی داری روی هماتوکریت خون (01/0>P) داشت و در تیمار 3 نسبت به سایر گروهها بیشتر بود. بین سایر پارامترهای بیوشیمیایی خون با نرخ آهک دهی ارتباط معنی داری مشاهده نشد (05/0دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X4120150522The evaluation of morphometric and meristic characters of Barilus mesopotamicus (Cypriniformes: Cyprinidae) in seimareh, Changoleh and Siahgave Rivers in Ilam province.بررسی مقایسه ای ویژگیهای ریختسنجی و شمارشی ماهی (Barilus mesopotamicus (Cypriniformes: Cyprinidae در رودخانههای سیمره، چنگوله و سیاه گاو استان ایلام47642508FAآرش جولاده رودباردانشجوصابر وطن دوستدانشگاه آزاد اسلامیJournal Article20140712Study of fishes on aquatic ecosystems in many respects, including ecology, behavior, biology, conservation and management of water resources, exploitation of resources and training are important. So in the autumn 2011, the population structure of Barilius mesopotamicus was studied. In this order, 69 samples of the mentioned fish from seimareh (34 samples), Changoleh (20 samples) and Siahgave (15 samples) rivers caught by electrofishing. Twenty nine morphometric and seven meristic characters were analysed. Morphological characteristics were standardized before statistical analysis to reduce the error of the allometric growth in morphological characteristics, nine factors were indicators of 73.73% characteristics diversity and in meristic characteristics two factors were indicators of 74.11% characteristics diversity between people of three populations. Ten morphometric characters and four meristic characters had significantly showed the difference between populations. Although, The Principal component analysis (PCA) and canonical variables analysis(CVA) showed a relative overlap Barilius mesopotamicus populations in Seymareh and Changoleh rivers, the siyah gav,s population located in a separate group. The results of this study showed that the morphometric and meristic characters could be separated the Changoleh and Seymareh rivers from Siyah gav population very well.مطالعه ماهیان در بومسازگانهای آبی از بسیاری جهات ازجمله بوم شناسی، رفتار شناسی، حفاظت و مدیریت منابع آبی، بهرهبرداری از ذخایر و پرورش آنها حائز اهمیت است. در همین راستا در پاییز سال 1391 ساختار جمعیتی ماهی Barilius mesopotamicus در استان ایلام مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت. به این منظور 69 نمونه ماهی از رودخانه سیمره (34نمونه)، چنگوله (نمونه20) و سیاه گاو (نمونه15) به وسیله الکتروشوکر صید گردید. 29 صفت ریختسنجی به وسیله کولیس دیجیتال اندازهگیری و 7 صفت شمارشی به وسیله لوپ چشمی شمرده شد. صفتهای ریختسنجی قبل از تجزیهوتحلیل به جهت کاهش خطای حاصل از رشد ناهمسان نمونه ها استاندارد شدند. جهت بررسی اختلاف ریختی بین گروههای موردبررسی، نمونهها تحت تحلیل مؤلفههای اصلی (PCA) و تحلیل متغیرهای کانونی(CVA) قرار گرفتند. در مورد صفتهای ریختسنجی 9 عامل نشاندهنده حدود 73/73 درصد تنوع و در مورد صفتهای شمارشی 2 عامل نشاندهنده حدود 11/74 درصد تنوع بین افراد سه جمعیت بود. 10 صفت ریختسنجی و 4 صفت شمارشی در بین جمعیتهای مورد مطالعه دارای اختلاف معنیدار با یکدیگر بودند(Pدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X4120150522Study on trend of agar melting point and gelling temperature from cultural alga (Gracilariopsis persica) in different extraction conditionsبررسی روند تغییرات نقطه ذوب و دمای تشکیل ژل آگار جلبک پرورشی گراسیلاریوپسیز پرسیکا در شرایط مختلف استخراج65782509FAمحمدرضا انتصاریانمنابع طبیعیمسعود رضاییعضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرسعلی معتمدزادگانعضو هیدت علمی دانشگاه ساریJournal Article20130917Agar is a gelling biopolymer that can be extracted from cell wall of some red algae. In this present, response surface methodology was used to investigate the procedure of agar melting point and gelling temperature from cultural algae of Gracilariopsis persica. Independent variables, alkalinity concentration (2, 3.2, 5, 6.8, -8%), extraction temperature (90, 96, 105, 114, 120°C) and extraction time (45, 85, 142, 200, 240 minutes) were applied in five levels.<br />Base on the result effects of extraction temperature and time on melting point were significant (p 0.05). Polynomial models developed for the melting point and gelling temperature indicated that optimum conditions. Optimum data for independent variables were alkality concentration 3.2%, temperature 110 °C and time 200 minutes.<br />Confirmatory test were earned as follows melting point 102.6±0.84 °C and gelling temperature 38.16±44 °C. Agreement of actual and predicted values was capabilities of models (P> 0.05).<br />Keywords: Agar, Gelling temperature, Melting point, RSM, Gracilariopsis persicaآگار، ترکیب بیوپلیمری ژلهای است که میتوان از دیواره سلولی برخی جلبکهای قرمز استخراج نمود. در این تحقیق تاثیر شرایط مختلف استخراج بر نقطه ذوب و دمای تشکیل ژل آگار استحصالی از جلبک پرورشی گراسیلاریوپسیز پرسیکا با استفاده از رویه سطح پاسخ (RSM) مورد بررسی قرار گرفت. متغیرهای غلظت قلیا (2، 2/3، 5، 8/6، 8 درصد w/v)، دما (90، 96، 105، 114، 120 درجه سانتیگراد) و زمان استخراج (45، 85، 142، 200، 240 دقیقه) در 5 سطح به کار گرفته شدند. بر اساس نتایج دما و زمان استخراج از جمله متغیرهای معنادار بر نقطه ذوب آگار بودند (05/0p).دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X4120150522Effects of Bacillus subtilis , Bacillus Licheniformis and vitamin C in supper intensive rearing system on growth, survival rate and proximate body composition of the Litopeneaus vannameiتاثیر استفاده از باکتریهای Bacillus subtilis و Bacillus Licheniformisو ویتامین C در شرایط فوق متراکم بر شاخص های رشد، بازماندگی و ترکیب شیمیایی لاشه میگوی وانامی (Litopeneaus vannamei)79922510FAحمید رئیسیبخش خصوصیولی اله جعفریهیئت علمیحمیدرضا احمدنیای مطلقدانشجوی دکتریJournal Article20140421This study was evaluated to study the effects of vitamin C and the bacteria Bacillus subtilis, B.lichniformis on growth and carcass composition of Litopenaus vannamei. Three treatments were applied, treatment fed with probiotics (4×1010 cfu/kg food), treatment with vitamin C (140 mg/kg food) and the control group. Three replicates were used for each treatment. Shrimps were kept in nine 300-liter tanks with the density of 300 shrimp m-2 and fed for 6 weeks. Growth factors (total length, carapace length, total production, final weight and specific growth rate) in probiotic and vitamin C treatments were significantly higher compared to the control group (Pاین مطالعه به منظور بررسی تاثیر ویتامین C و باکتری های Bacillus subtilis, B.lichniformis بر شاخص های رشد و ترکیب شیمیایی لاشه میگوی وانامی صورت گرفت. در این مطالعه سه تیمار شامل، تیمار تغذیه شده با پروبیوتیک (cfu/kg 1010 ×4)، تیمار تغذیه شده با ویتامین C (140 میلی گرم در کیلوگرم) و گروه شاهد بود. هر تیمار در سه تکرار انجام شد. میگوها در 9 تانک 300 لیتری با تراکم 300 قطعه در مترمربع به مدت 6 هفته با جیرههای آزمایشی تغذیه گردیدند شاخصهای رشد (طول کل، طول کاراپاس، تولید کل، وزن نهایی و نرخ رشد ویژه) تیمارهای تغذیه شده با پروبیوتیک و ویتامین C نسبت به گروه شاهد از اختلاف معنیداری برخوردار بود (Pدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X4120150522The study of in-vitro effect of some chemical factors on enzymes activity of trypsin and chymotrypsin in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fryمطالعه تأثیر برخی عوامل شیمیایی بر فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین بچه ماهی نورس قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) در محیط in vitro931082511FAعباس زمانیدانشگاه ملایر، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، گروه شیلات، ملایر، همدان0000-0003-3332-0396مریم خواجویدانشآموخته کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان دانشکده علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس، نور، مازندران، ایرانامین اوجی فرددانشگاه خلیج فارس، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه شیلات، برازجان، بوشهرJournal Article20150201In this study, the chemical factors effect of metal ions, surfactant, oxidizing agents and enzyme inhibitors on the activity of trypsin and chymotrypsin of rainbow trout fry were considered. The results showed that K+ and Na+ had not significant decrease on trypsin and chymotrypsin activity than did those from control (P>0.05). Ca2+ and Mg2+ showed a significant increase in activity of trypsin and chymotrypsin (P0.05). Chymotrypsin activity showed a significant decrease in the presence of TPCK, Iodoacetic acid, EDTA and ß-Mercaptoethanol than did those from control (Pدر این تحقیق، اثر عوامل شیمیایی شامل یونهای فلزی، سورفاکتانتها، عوامل اکسید کننده و مهارکنندههای آنزیمی بر فعالیت آنزیمهای تریپسین و کیموتریپسین بچه ماهی نورس قزلآلای رنگینکمان مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد یونهایK+ و Na+ نسبت به نمونه شاهد اثر کاهشی معنیداری بر فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین نداشتند(05/0P >). یونهایCa2+ وMg2+ سبب افزایش معنیدار و یونهایMn2+،Cu2+،Ba2+،Co2+،Zn2+،Fe2+ وAl3+ باعث کاهش معنیدار در فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین گردیدند (05/0 > P). سورفاکتانتهای ساپونین و اسید تاروکولیک باعث افزایش معنیداری در فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین و سدیم کولات باعث افزایش معنیدار در فعالیت آنزیم کیموتریپسین نسبت به نمونه شاهد شدند (05/0> P) ولی سدیم کولات افزایش معنیداری را بر فعالیت آنزیم تریپسین نشان نداد (05/0< P) عامل اکسیدکننده پراکسیدهیدروژن باعث کاهش معنیدار در فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین گردید (05/0> P) ولی در رابطه با سدیم پربورات اختلاف معنیداری مشاهده نگردید (05/0< P). فعالیت آنزیم تریپسین و کیموتریپسین نسبت به نمونه شاهد در حضور مهارکنندههایSBTI، PMSF و پاراآمینوبنزآمیدین کاهش معنیداری داشت (05/0>P). مهارکنندههای TPCK، پپاستاتین A، یدواستیک اسید، EDTA و بتامرکپتواتانول بر روی فعالیت آنزیم تریپسین در مقایسه با نمونه شاهد کاهش معنیداری را نشان ندادند (05/0P). فعالیت آنزیم تریپسین در حضور مهارکننده TLCK کاهش معنیداری را نشان داد (05/0>P). اثر مهارکنندههای TLCK و پپاستاتین A بر روی فعالیت آنزیم کیموتریپسین در مقایسه با نمونه شاهد کاهش معنی داری را نشان ندادند (05/0<P).دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X4120150522Effect of green tea extract on chemical and microbial quality of surimi prepared from silver carp (Hypophthalmichthys molitrix)بررسی اثر عصاره چای سبز بر کیفیت شیمیایی و میکروبی سوریمی تهیه شده از ماهی کپور نقرهای (Hypophthalmichthys molitrix)1091192512FAحنانه رضاییاندانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانسید ولی حسینیاستادیار گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهراننرگس انوشهدانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانبهنام فرجامیدانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهرانJournal Article20140517In this study, the effect of green tea extract was studied on quality of surimi produced from fish silver carp during refrigerated storage. Surimi was prepared and immersed with various concentrations of tea extracts (0, 2 and 4%). Samples were refrigerated for 15 days and were performed chemical tests include pH, total volatile bases nitrogen (TVB-N), thiobarbitoric acid (TBA) test and total bacterial count (TVC) every 3 days. The results showed that the pH in the control treatment more than samples treated with the extract, significantly in all test days except day 3. Control treatments TVB-N levels exceed the acceptable limits of 9 stored, the samples treated with tea extract was not exceeded until the end. During the entire period, except for the first and third days, thiobarbitoric acid in samples treated with the extract significantly lower than the control. Most of the control treatment was TBA 8.57 and the samples treated with the extract were 2.06 mg per kg Malone aldehyde of fish. TVC levels increased during storage in all treatments, but were not exceeded. The maximum value of this index in the control treatment 5.08 log cfu/g and the samples treated with tea extract 4.84 log cfu/g was observed. Based on the findings, green tea extract can be used as a natural preservative to maintain the quality of silver carp surimi during short-term storage in the refrigerator.در این پژوهش اثر عصاره چای سبز بر کیفیت سوریمی تهیه شده از ماهی کپور نقرهای در زمان نگهداری در یخچال بررسی شد. سوریمی تهیه و در غلظتهای مختلف عصاره چای (0، 2 و 4 درصد) غوطهور گردید. نمونهها به مدت 15 روز در یخچال نگهداری و هر 3 روز یکبار آزمایشهای شیمیایی شامل pH، مجموع بازهای نیتروژنی فرار (TVB-N)، تیوباربیتوریک اسید (TBA) و آزمون میکروبی شمارش باکتریهای کل (TVC) بر روی نمونهها انجام شد. نتایج نشان داد که pH در همه روزهای آزمایش بجز روز 3، در تیمار شاهد بطور معنیداری بیش از نمونههای تیمار شده با عصاره بود. در تیمار شاهد میزان TVB-N از روز 9 نگهداری از حد قابل قبول تجاوز کرد در صورتی که در نمونههای تیمار شده با عصاره چای تا پایان دوره از حد مجاز بیشتر نشد. تیوباربیتوریک اسید نیز بجز در روزهای اول و سوم، در تمام طول دوره در نمونههای تیمار شده با عصاره بطور معنیداری کمتر از تیمار شاهد بود. بیشترین مقدار TBA در تیمار شاهد برابر با 57/8 و در نمونههای تیمار شده با عصاره 60/2 میلیگرم مالون دی آلدهید در کیلوگرم گوشت ماهی بود. میزان TVC در طول نگهداری، در همه تیمارها افزایش یافت اما از حد مجاز بیشتر نشد. بیشترین مقدار این شاخص در تیمار شاهد log cfu/g 08/5 و در نمونههای تیمار شده با عصاره چای log cfu/g 84/4 مشاهده شد. بنابراین عصاره چای سبز میتواند بعنوان یک نگهدارنده طبیعی جهت حفظ کیفیت سوریمی کپور نقرهای در زمان نگهداری کوتاه مدت و در شرایط یخچال، استفاده گردد.