دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X2320131122Ghrelin Effects on Physiological Factors of Persian Sturgeon (Acipenser Persicus)بررسی اثرات گرلین برفاکتور فیزیولوژیکی بچه ماهی تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus)1102216FAحامد کلنگی میاندرهدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان0000-0002-6060-4792Journal Article20120430گرلین یکی از فاکتور های کلیدی در سیستم کنترل هورمون رشد بوده و سبب افزایش رهاسازی هورمون رشد می گردد. به همین منظور اثرات تزریق گرلین سنتتیک بر سطوح هورمون رشد، پرولاکتین، انسولین، گلوکز و TSH در بچه تاس ماهی ایرانی مورد مطالعه قرار گرفت. بچه تاس ماهیان ایرانی (30 ±320 گرم) یک مرحله مورد تزریق گرلین در سه دوز 1/0 ، 1 و 10 (نانوگرم بر گرم وزن بدن) قرار گرفتند. خون گیری از ماهی ها در زمان های 0 ، 2، 4، 8، 24، 48 و 72 ساعت پس از تزریق انجام شد. سطوح هورمون رشد، پرولاکتین ،انسولین، گلوکزو TSHپلاسمای خون با استفاده از کیت اندازه گیری شدند. سطوح هورمون رشد به طور معنی داری 2، 4 و 8 ساعت پس از تزریق گرلین در پلاسما افزایش نشان داد (05/0< P). تزریق گرلین تاثیر معنی داری بر روی سطوح پرولاکتین، انسولین و گلوکز پلاسما نداشت (05/0< P). نتایج برای اولین بار در تاس ماهیان گزارش می گردد و بیانگر این موضوع می باشد که گیرنده های مربوط به گرلین در ماهیان خاویاری وجود دارد و نقش گرلین که بعنوان عامل کلیدی در رهاسازی هورمون رشد بوده در ماهیان خاویاری نیز به اثبات می رسد. بنابراین نقش اصلی و عمومی گرلین در تمامی موجودات رهاسازی هورمون رشد می باشد.گرلین یکی از فاکتور های کلیدی در سیستم کنترلی هورمون رشد بوده و سبب افزایش رهاسازی هورمون رشد می گردد. به همین منظور اثرات تزریق گرلین سنتتیک بر سطوح هورمون رشد، پرولاکتین، انسولین، گلوکز و TSH در بچه تاس ماهی ایرانی مورد مطالعه قرار گرفت. بچه تاس ماهیان ایرانی (30 ±320 گرم) یک مرحله مورد تزریق گرلین در سه دوز 1/0 ، 1 و 10 (نانوگرم بر گرم وزن بدن) قرار گرفتند. خون گیری از ماهی ها در زمان های 0 ، 2، 4، 8، 24، 48 و 72 ساعت پس از تزریق انجام شد. سطوح هورمون رشد، پرولاکتین ، انسولین، گلوکز و TSH پلاسمای خون با استفاده از کیت اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد که سطوح هورمون رشد به طور معنی داری 2، 4 و 8 ساعت پس از تزریق گرلین در پلاسما افزایش نشان داد (05/0 < P). تزریق گرلین هیچ تاثیر معنی داری بر روی سطوح پرولاکتین، انسولین و گلوکز پلاسما نداشت (05/0 > P). این نتایج برای اولین بار در ماهیان ابتدایی از لحاظ تکاملی همانند تاس ماهی ایرانی گزارش می گردد و بیانگر این موضوع می باشد که گیرنده های مربوط به گرلین در ماهیان خاویاری وجود دارد و نقش گرلین که بعنوان عامل کلیدی در رهاسازی هورمون رشد بوده در ماهیان خاویاری نیز به اثبات می رسد. بنابراین نقش اصلی و عمومی گرلین در تمامی موجودات رهاسازی هورمون رشد می باشد.دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X2320131122The evalution of product shape and differents particle size of breading on quality and sensory properties of fish finger and fish nugget made from silver carp(Hypophthalmichthys molitrix)بررسی اثر شکل محصول و دانه بندی آرد سوخاری بر خواص کیفی و حسی فینگر و ناگت ماهی کپور نقره ای (Hypophthalmichthys molitrix)11262217FAانیسه جمشیدیدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسید مهدی اجاقدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان0000-0001-7325-1263بهاره شعبان پوردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانسعید کاظمی نیادانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانJournal Article20121010The structural properties of the outer layer of the battered and breaded products is important because the maximum amount of oil absorbed was occure from the pores of the this foods. The aim of this study was investigated the effect of shape products (nugget and finger) and particle size of breading coated (particle size small, medium and large) on the sensory and quality properties of fish finger and fish nugget produced from silver carp. After preparation, the dough product was molded in two cube-shaped (finger) and round (nugget) than were covered with three differents particle size of breading (particle size small, medium and large). The treatments (three nugget (N1, N2, N3) and three finger (F1, F2, F3)) were examined undergone the chemical, physical, and sensory experiments. The effects of shape products (finger and nugget) were showed significant difference on the fat content, pH, products yield and shrinkage and the particle size of breading have significant different on the batter pick-up and breaded pick-up, pH and color (p˂0.05), and the combined effects of shape and particle size of breading were significant effects only on the water-holding capacity (p˂0.05). The moisture content of both factors was not significant (p˃0.05). The higher amount of fat was abserved in fish finger, whereas the fish nugget was showed the higher levels of pH, products yield and shrinkage. The large breading particle saize displayed the highest products yield, breaded pick-up, pH, redness and yellowness index and the lowest of lightness index (p˂0.05). Treatments that coated with smaller breading particle size have smoother and more uniform coating and by increased particle size the surface roughness was increased. Generally accepted fish finegrs that coated with large particle size breading was higher than other treatments.از آنجا که بیشترین مقدار روغن از میان منافذ موجود در پوسته و روکش محصولات لعابدهی و سوخاری شده جذب میگردد، خواص ساختاری لایه خارجی این محصولات غذایی مهم میباشد. هدف این تحقیق، بررسی اثر شکل محصول (ناگت و فینگر) و دانهبندی پوشش آردسوخاری (ریز، متوسط و درشت) بر خواص کیفی و حسی فینگر و ناگت ماهی تولید شده از کپور نقرهای میباشد. پس از آمادهسازی، خمیر محصول در دو شکل مکعب مستطیل (فینگر) و گرد (ناگت) قالبگیری شده و با سه دانهبندی مختلف آردسوخاری (ریز، متوسط و درشت) پوشش داده شد. تیمارهای حاصل (سه ناگت (1N، 2N، 3N) و سه فینگر (1F، 2F، 3F)) تحت آزمایشات شیمیایی، فیزیکی، رنگسنجی و حسی قرار گرفتند. نوع شکل بر مقدار چربی، pH، بازده محصول و چروکیدگی، و دانهبندی آردسوخاری بر مقدار جذب لعاب و آردسوخاری، pH، بازده محصول و رنگسنجی اختلاف معنیداری نشان دادند (05/0˂p) و اثر ترکیبی شکل و دانهبندی آردسوخاری تنها در مقدار ظرفیت نگهداری آب معنیدار بود (05/0˂p). مقدار رطوبت در هر دو فاکتور اختلاف معنیداری نشان نداد (05/0˃p). آردسوخاری دانه درشت بالاترین مقدار بازده محصول، مقدار جذب آردسوخاری، pH، شاخص قرمزی و زردی و کمترین مقدار شاخص روشنایی را به نمایش گذاشت (05/0˂p). تیمارهای روکش شده با آردسوخاری دانه ریز سطح صاف و یکنواختی بوجود آوردند و با افزایش دانهبندی زبری و ناهمواری سطح محصول نیز افزایش یافت. بطور کلی مقبولیت فینگرهای ماهی روکش شده با آردسوخاری دانه درشت بالاتر از سایر تیمارها بود.دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X2320131122Effects of dietary 17-β estradiol on growth, nutrition indicator and sex reversal in gold fish (Carassius auratus gibelio)بررسی اثرات هورمون 17- بتا استرادیول روی رشد، شاخصهای تغذیهای و تغییر جنسیت در ماهی کاراس طلایی (Carassius auratus gibelio)27352218FAرضا ترخانیدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمحمدرضا ایمانپوردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانوحید تقی زادهدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانJournal Article20120522gold fish (Carassius auratus gibelio) is from the family of cyprinidae wich like common carp (cyprinus carpio). While there are many examples of the use of estrogens to skew sex ratios in fish few address teleost species and none have been published for the gold fish, Carassius auratus gibelio. vitellogenin is a big glicolipophosphoprotein that synthesis from liver under 17-b estradiol hormone.fingerlings of gold fish feeding by 17b estradiol to 6 mounths in 3 dose (10 25 50) mg per kg plus control treat. estradiol resolve in etanol then spray on food. in 25 and 50 mg per kg E2 all female fish product. with high in dose of E2 metabolism and growth of fish reduce.ماهی کاراس طلایی (Carassius auratus gibelio) از خانواده کپور ماهیان بوده و به لحاظ شرایط زیستی و تغذیهای شبیه کپور معمولی (Cyprinus carpio) است. ویتلوژنین یک گلیکولیپوفسفوپروتئین بزرگ میباشد که به طور مشخصی در کبد حیوانات، تحت کنترل 17- بتا استرادیول (E2) سنتز، چربیدار، فسفره و گلیکوزه میشود. E2 به همراه تستوسترون و پروژسترون، مرحله پایانی رسیدگی جنسی و تخمکگذاری را تنظیم میکند. در این تحقیق بچه ماهیان کاراس طلایی توسط جیره حاوی E2 با دوزهای 10، 25 و 50 میلیگرم در کیلوگرم جیره به مدت 6 ماه تغذیه شدند. با افزایش دوز E2 در تیمارهای مختلف، ماهیان با کمبود رشد و افزایش ضریب تبدیل غذایی مواجه شدند. همچنین در تیمار 25 و 50 میلیگرم در کیلوگرم جمعیت تماما ماده برای ماهیان حاصل شد.دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X2320131122Antioxidant Activity and Total Phenolic Contents of Persian Gulf Red Algae,
(Hypnea hamulosa)میزان فنول کل و فعالیت آنتیاکسیدانی جلبک قرمز (Hypnea hamulosa) خلیج فارس37482823FAالهام گرمسیریدانشگاه تربیت مدرسمسعود رضاییدانشگاه تربیت مدرسامیررضا شویک لودانشگاه تربیت مدرسآریا باباخانی لشکاندانشگاه گیلانJournal Article20121031In this study antioxidant activity of the red algae (Hypnea hamulosa) was investigated in the Invitro condition. The measurement included total phenolic content, ferric reducing power, DPPH radical scavenging activity and total antioxidant activity. Seaweed samples with the ratio of 1:20 (algae: solvent) were extracted using conventional solvent extraction method for 24 hours. The applied solvents were pure water (100%) and organic solvents ‘i.e’ ethanol, methanol and acetone with the ratios of 30%, 50%, 70% and 100%. The results indicated that acetone extracts (50%) had the highest values in the total phenol contents, ferric reducing antioxidant power, DPPH radical scavenging activity and total antioxidant activity with the values of 0.27, 0.06 mg tannic acid / g algal powder, 69.98% and 0.07 mg ascorbic acid/ g of dry algal, respectively. Acetone 50% was the best solvents and ratio to determine antioxidant activity of this alga. From the results it can be concluded that the Persian Gulf red algae seems to be an appropriate species for phenolic extraction. However differences found in the antioxidant activity between solvent ratios may be related to the solvents polarity and biochemical properties of the algae.فعالیت آنتیاکسیدانی جلبک قرمز (Hypnea hamulosa) در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت آنتیاکسیدانی با استفاده از چهار آزمایش میزان فنول کل، قدرت کاهندگی آهن، فعالیت مهارکنندگی رادیکال DPPH و فعالیت آنتیاکسیدانی کل سنجیده شد. استخراج عصاره از نمونهها با نسبت 1 :20( حلال به جلبک) به روش غوطهوری بمدت 24 ساعت انجام شد. حلالهای مورد استفاده شامل آب خالص (100%) و حلالهای آلی ( شامل استون، متانول و اتانول) در سطوح 30%، 50%، 70% و 100% بود. نتایج نشان داد عصاره استونی 50% دارای بیشترین مقادیر فنول کل، قدرت کاهندگی آهن، فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH و فعالیتآنتیاکسیدانی کل به ترتیب با مقادیر 27/0، 06/0 میلیگرم تانیک اسید بر گرم پودر جلبکی ، 98/69% و 07/0 میلیگرم اسید اسکوربیک بر گرم پودر جلبکی خشک شده بود. بهترین حلال جهت تعیین فعالیت آنتیاکسیدانی این جلبک، استون و بهترین نسبت 50% بود. بر اساس نتایج این تحقیق جلبک قرمز میتواند گونه مناسبی برای استخراج ترکیبات فنولی به شمار آید و تفاوتهای موجود در میزان فعالیت آنتیاکسیدانی با نسبت های حلالی مختلف ممکن است در ارتباط با درجه قطبیت حلالها و خواص بیوشیمیایی این جلبک باشد.دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X2320131122Determination of Some Antioxidant Effects of Pomegranate Seed Oil (Punica granatum L.) on Oxidation Process of Common Kilka Oil (Clupeonella cultriventris caspia)بررسی برخی اثرات آنتیاکسیدانی روغن هستهی انار(Punica granatum L.) بر روند اکسیداسیونی روغن ماهی حاصل از کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia)49622782FAمریم رئوفی راددانشگاه تربیت مدرس،دانشکده علوم دریایی واحد نورمسعود رضائیدانشگاه تربیت مدرس،دانشکده علوم دریایی واحد نورامیررضا شویکلودانشگاه تربیت مدرس،دانشکده علوم دریایی واحد نورJournal Article20121103the antioxidant activity of pomegranate seed oil on common kilka oil (Clupeonella cultriventris caspia) was reported in this work. The D-optimal Mixture Design using Design-Expert® (Stat-Ease Inc., MN/USA) version 6 was applied for experimental design. The effects of pomegranate seed oil at different concentrations were studied (0.0, 0.07, 0.15, 0.22 and 0.3 percentage) on oxidative stability in fish oil after storing for 7 days at 45 °C and were compared to the control sample. The antioxidant activity was assessed by determination of the peroxide, thiobarbitoric acid, free fatty acid and conjugated diene values. The result indicated that the antioxidant activity increased with the increasing pomegranate seed oil concentration from 0.07 – 0.22 % and pomegranate seed oil at 0.22 % exhibited the highest antioxidant activity. <br />This study indicated that pomegranate seed oil is an appropriate natural antioxidant to stabilize and to preserve fish oil quality. Pomegranate seed oil might be suggested to be used as a substitute for synthetic antioxidants in fish oil industry.در این پژوهش میزان فعالیت آنتی اکسیدانی روغن هستهی انار بر روغن ماهی کیلکای معمولی (Clupeonella cultriventris caspia) بررسی شد. برای طراحی تیمارها از نرم افزارversion 6 ® Design-Expertو مدل D-optimal Mixture Design استفاده شد. اثر روغن هستهی انار در غلظتهای 0/0، 07/0، 15/0، 22/0و 3/0 درصد در به تأخیر انداختن فرآیند اکسایش در روغن ماهی خام تعیین شد. با اندازه گیری شاخصهای پراکسید، تیوباربیتوریک اسید، اسید چرب آزاد و دیان کنژوگه در یک هفته دورهی نگهداری روغن ماهی کیلکا در دمای 45 درجه سانتی گراد مشخص گردید که با افزایش غلظت روغن هستهی انار از 07/0 به 22/0درصد میزان فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش یافت و غلظت 22/0 درصد بالاترین درصد فعالیت آنتی اکسیدانی را در روغن ماهی کیلکا از خود نشان داد. بر این اساس میتوان نتیجه گرفت که روغن هستهی انار به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی توانایی پایدارسازی و حفظ کیفیت روغن ماهی را دارا است و میتواند به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های مصنوعی جهت پایداری روغن ماهی در صنعت فرآوری آبزیان مورد استفاده قرار گیرد.دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X2320131122Effects of light intensity and photoperiod on growth rate and lipid synthesis in green algae Dunaliella salinaتأثیر شدت و دوره نوری بر نرخ رشد و سنتز چربی در جلبک سبزDunaliella salina63752229FAمعصومه پورافراسیابیدانشجو/دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی- بوم شناسی آبزیان- دانشگاه گیلان- دانشکده منابع طبیعی- صومعه سرا،جاوید ایمانپور نمیناستادیار/ دانشگاه گیلان، دانشکده منابع طبیعی- صومعه سرا،زهره رمضانپوراستادیار/ انستیتو بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان رشت- سنگرمرجان صادقی رادمربی پژوهشی/ انستیتو بین المللی ماهیان خاویاری دکتر دادمان رشت- سنگرJournal Article20150511دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X2320131122Histopathological changes caused by diazinon on kidney, intestine
and gills of male goldfish (Carasius auratus)4، 2- دیکلروفنوکسیاستیک اسید (2,4-D) بر برخی پارامترهای بیوشیمیایی و آسیبشناسی بافتی در آبشش و کبد ماهی مولی (Poecilia sphenops)77982230FAمهدی بناییهیات علمی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهاناحسان کیهانیدانش آموخته شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء (ص) بهبهانکمال احمدیدانش آموخته کارشناسی ارشد شیلات و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامیJournal Article20150511دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X2320131122A study on effectivness of aquaponic system on growth and survival enhancement of juvenile fresh water prawn and
larval common carpبررسی اثرات سیستم پرورش آکواپونیک بر افزایش رشد و بقای میگوی جوان آب شیرین (Macrobrachium rosenbergii) و لارو ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)991102232FAJournal Article20150511دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X2320131122Effect of dietary mannan oligosaccharides as a prebiotic on growth performance of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) juvenileتأثیر ماناناولیگوساکارید جیره غذایی بهعنوان پربیوتیک بر عملکرد رشد بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)1111222233FAJournal Article20150511دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X2320131122Genetic structure of the pearl oyster (Pinctada radiata) in Hendourabi Islandبررسی ساختار ژنتیکی صدف مرواریدساز محار (Pinctada radiata) در جزیره هندورابی1231362234FAJournal Article20150511دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانمجله بهره برداری و پرورش آبزیان2345-427X2320131122Histopathological changes caused by diazinon on gonadal tissue, liver, Kidney, intestine and gills of male goldfishتغییرات هیستوپاتولوژیک ناشی از سم دیازینون بر بافت کلیه، روده و آبشش ماهی گلدفیش (Carasius auratus)1371442236FAسجاد فتاحیدانشجوفاطمه خانیدانشگاه گرگانباقر مجازی امیریاستاد دانشگاه تهرانJournal Article20130418organophosphate insecticides such as diazinon are common to control pests in many agricultural fields that are located in the vicinity of fresh water resources. In this study Male Goldfish were exposed for 10 days at concentrations of 3 and 6 mg/ l Diazinon (granules 10%) and after that Histopathological effects of diazinon on some fish tissues were examined by light microscope. According this study some focal degeneration and necrosis of tubules in kidney, hyperplasia and adhesion in secondary lamella in gills were observed. No histopathological sign in gut were observed in fish treated toxin.The histopathological changes significantly increasedas toxin concentration increased.سموم ارگانوفسفره از جمله دیازینون، جهت کنترل آفات نباتی در بسیاری از مزارع کشاورزی که در مجاورت منابع آبی شیرین واقع شده اند، بسیار رایج می باشد. از این رو در این تحقیق به بررسی سمیت این آفت کش ارگانوفسفره بر روی تغییرات هیستوپاتولوژیک بافتهای آبشش، کلیه و رودهی کاراس طلائی نر ( Carasius auratus )که از خانوادهی Cyprinidae میباشد، پرداخته شده است. در این آزمایش ماهیان به مدت 10 روز در معرض غلظت 3و 6 میلی گرم در لیتر گرانول 10 درصد دیازینون قرارداده شدند. تاثیرات هیستوپاتولوژیک سم دیازینون بر روی بافتهای ماهی طلائی مورد بررسی قرار گرفت. دژنرسانس و نکروز بافت کلیه، هیپرپلازی لاملاهای ثانویه و چسبندگی لاملاها در ماهیان تحت تیمار سم دیده شد. هیچ عارضه هیستوپاتولوژیکی در روده دیده نشد. تغییرات هیستوپاتولوژیکی با افزایش غلظت سم، بطور معناداری افزایش یافت.