TY - JOUR ID - 4029 TI - بررسی جایگزینی سدیم استات به وسیله کیتوزان های مختلف در فیله‌ی فیل‌ماهی(Huso huso) طی نگهداری در یخچال (C°1±4) JO - مجله بهره برداری و پرورش آبزیان JA - JAPU LA - fa SN - 2345-427X AU - احمدی, علی AU - عالیشاهی, علیرضا AU - اجاق, سید مهدی AU - میرصادقی, حجت AD - دانشجوی دانشگاه علوم کشاورزی و منایع طبیعی AD - هیات علمی AD - استادیار AD - کارشناس Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 6 IS - 4 SP - 1 EP - 11 KW - پوشش کیتوزانی KW - فیله فیل‌ماهی KW - ماندگاری KW - نگهدارنده طبیعی DO - 10.22069/japu.2018.13433.1383 N2 - استفاده از مواد نگهدارنده طبیعی مانند کیتوزان در صنایع غذایی موردتوجه زیادی قرارگرفته است. در این تحقیق اثر کیتوزان معمولی1% (محلول در اسید)، کیتوزان محلول در آب1% ، کیتوزان الیگو‌ساکارید1% و نگهدارنده‌ی شیمیایی سدیم استات 1% روی نگهداری فیله‌ی فیل‌ماهی در دمای یخچال(C°1±4) در روزهای صفر، 4 ، 8 ، 12 و 16 نگهداری بررسی شد. موارد اندازه گیری شده شامل عدد پراکسید PV ، تیوباربیوتیک اسید ((TBA، مجموع باز‌های نیتروژنی فرارTVN-B ، pH و شاخص‌ بار میکروبی کلTVC ، بودند. با توجه به نتایج کیتوزان محلول در اسید1% نسبت به سایر تیمارها، کمترین میزان تغییرات را نشان داده و اختلاف معنی‌دار بود (05/0 >p)، بنابراین می‌توان جهت حفظ کیفیت فیله‌ی فیل‌ماهی طی نگهداری در یخچال مورد استفاده قرار گیرد. UR - https://japu.gau.ac.ir/article_4029.html L1 - https://japu.gau.ac.ir/article_4029_3d1b6b66bcbd532d276d6ea0c7f2717a.pdf ER -