TY - JOUR ID - 3808 TI - ارزیابی ویژگی‌های مکانیکی، ضدمیکروبی و مقاومت به آب فیلم نانوکامپوزیتی پروتئین میوفیبریل-نانوفیبر سلولز در ترکیب با اسانس پونه کوهی JO - مجله بهره برداری و پرورش آبزیان JA - JAPU LA - fa SN - 2345-427X AU - کاظمی, محسن AU - شعبانپور, بهاره AU - پورعاشوری, پرستو AD - دانش آموخته دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان AD - استاد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان AD - استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 6 IS - 1 SP - 49 EP - 60 KW - پروتئین میوفیبریل KW - فیلم KW - اسانس KW - نانوفیبر سلولز KW - خواص ضد میکروبی DO - 10.22069/japu.2017.11414.1307 N2 - در این تحقیق فیلم زیست نانوکامپوزیت پروتئین میوفیبریل-نانوفیبرسلولز (%4/0NFC ) تولید شد و با هدف فعال سازی و کاهش حساسیت آن به آب، غلظت های مختلف (%2 و 5/1) اسانس پونه کوهی در ماتریکس زیست پلیمر شرکت داده شد. در این راستا ویژگی‌های فیزیکی، مکانیکی، نوری و همچنین فعالیت ضد میکروبی فیلم های مختلف بررسی شد. حضور اسانس در ماتریکس زیست پلیمر پایداری مکانیکی فیلم ها را کاهش داد (05/0>p). هرچند با افزودن اسانس نفوذپذیری فیلم های فعال به بخار آب افزایش نشان داد اما این فیلم‌ها حلالیت و تورم پذیری به مراتب کمتری نسبت به فیلم های نانوکامپوزیت ارائه دادند (05/0>p). افزایش زاویه تماس و کاهش رطوبت فیلم های فعال نیز نشان دهنده افزایش خاصیت آبگریزی و مقاومت به آب آن‌ها بود. بررسی خواص میکروبی فیلم های مختلف نیز نشان داد که فیلم های فعال محتوی هر دو غلظت اسانس خواص ضدمیکروبی قابل قبولی در برابر 3 گونه باکتری Escherichia coli ، Staphylococcus aureus و Bacillus subitilis نشان دادند. UR - https://japu.gau.ac.ir/article_3808.html L1 - https://japu.gau.ac.ir/article_3808_34952a9a793269fd220451e687bc0525.pdf ER -