دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
4
2
2015
07
23
بررسی اثرات برخی از شاخص های خونی، بیوشیمیایی و آنزیم های کبدی تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) تغذیه شده سطوح مختلف انرژی
1
15
FA
محمود
محسنی
استادیار پژوهشی موسسه تحقیقات ماهیان خاویاری دریای خزر
mahmoudmohseni@yahoo.com
فریبا
رمضانی
کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی
mahmoudmohseni73@gmail.com
مهرداد
نصری تجن
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد انزلی
mahrdadnasri@gmail.com
تحقیق حاضر به منظور مقایسه اثر سطوح مختلف چربی جیره بر عملکرد رشد، برخی از شاخص های خونی، بیوشیمیایی و آنزیم های کبدی خون بچه تاسماهی سیبری به مدت 12 هفته طراحی و اجرا گردید. بدین منظور تعداد 135 عدد بچه ماهی ( گرم 33/0±6/15) در 9 تانک فایبرگلاس 500 لیتری (به تعداد 15 عدد در هر تانک) توزیع شدند. سه جیره آزمایشی محتوی سطوح متفاوت چربی شامل 10، 15 و 20 درصد (به عنوان سطوح پایین، بهینه و بالا) با پروتئین یکسان (42 درصد) فرموله و در اختیار ماهیان داده شد. ماهیان در طول دوره پرورش، به صورت دستی 3 بار در روز تا حد سیری تغذیه شدند. نتایج روند رشد در پایان دوره پرورش حاکی از آن بود که ماهیان تغذیه شده با جیره محتوی چربی 15 درصد، بطور معنی داری از وزن کسب شده و شاخص رشد ویژه بالاتری نسبت به ماهیان تغذیه شده با تیمار حاوی 20 درصد چربی برخوردار بودند. در حالیکه ضریب تبدیل غذایی ماهیان تیمار فوق الذکر، بطور معنی داری پایینتر از سایر تیمارها بود. همچنین شاخص های خونی (CBC، PCV، Hb و...)، بیوشیمیایی (پروتئین کل، گلوکز، تری گلیسیرید و کلسترول) و آنزیم های کبدی (GOT و GPT) ماهیان تغذیه شده با جیره چربی 15 درصد، به طور معنی داری نسبت به ماهیان تغذیه شده با چربی 20 درصد بهبود یافت.با توجه به نتایج مطالعه حاضر میتوان اذعان نمود، افزایش سطح چربی در جیره بچه تاسماهی سیبری تا سطح 15 درصد سبب بهبود عملکرد روند رشد، کارایی غذا و شاخصهای خونی خواهد شد
چربی ",فاکتورهای خونی ",سیستم ایمنی ",تاسماهی سیبری
https://japu.gau.ac.ir/article_2975.html
https://japu.gau.ac.ir/article_2975_0b2234dc859d96c2ce8d72e2bb675703.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
4
2
2015
07
23
ارتباط هورمونهای استروئیدی با برخی خصوصیات بیولوژیکی گناد در تاسماهی سیبری (Acipenser baeri) و ماهی استرلیاد (Acipenser ruthenus)
17
28
FA
هاجر
آذرین
دانشگاه منابع طبیعی گرگان
azarin65@gmail.com
محمدرضا
ایمانپور
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگن
mrimanpoor@yahoo.com
وحید
تقی زاده
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
vahid_taghizadeh54@yahoo.com
محمد
پور دهقانی
انستیتو ماهیان خاویاری
purdehghani_mohammad@yahoo.com
ارتباط بین هورمونهای جنسی ( تستوسترون، 17-بتا استرادیول و پروژسترون) با وزن ماهیان ماده و برخی از خصوصیات بیولوژیکی گناد (درصد لقاح، میزان تخم سیال، شاخص گنادوسوماتیک، شاخص قطبیت و قطر تخمک) در 10 ماهی ماده از جمعیت مهاجر استرلیاد (Acipenser ruthenus) و 5 ماهی ماده از جمعیت مهاجر تاسماهی سیبری (Acipenser baeri) در بهار 1391 مورد بررسی قرار گرفت. در ماهی استرلیاد ارتباط منفی معنیداری بین سطح سرم 17-بتا استرادیول و شاخص قطبیت مشاهده گردید (P
Acipenser ruthenus,Acipenser baeri,هورمونهای جنسی,درصد لقاح,شاخص گنادوسوماتیک
https://japu.gau.ac.ir/article_2976.html
https://japu.gau.ac.ir/article_2976_fd6d93b5e66232302011167c1f596a6d.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
4
2
2015
07
23
ارزیابی فاکتورهای خونی در ماهیان فلاورهورن (Flower horn) تغذیه شده با هیدرولیز پوست گاو
29
39
FA
امیر
ویسی
بدون سمت
amirveisi.sn@gmail.com
عبدالرحیم
وثوقی
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم و فنون دریایی تهران شمال
www.avosoughi@gmail.com
شهرام
دادگر
عضو سازمان تحقیقات شیلات ایران
www.shdadgar@yahoo.com
پژوهش حاضر بمنظور بررسی فاکتورهای خونی در ماهیان فلاور هورن (Flower horn) که با سطوح مختلف هیدرولیز پوست گاو تغذیه شده اند، صورت گرفت. تعداد 216 عدد ماهی با میانگین وزنی و طولی بترتیب (g) 2/0 95/0 و cm 2/0 7/3 در طول 100 روز دوره پرورش با درصدهای مختلف هیدرولیز پوست گاو مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که در تیمارهای تغذیه شده با جیره حاوی 40 درصد هیدرولیز پوست گاو تعداد گلبول قرمز با میانگین 106× (33/0 5/2)، درصد هماتوکریت (72/1±25) و هموگلوبین با میانگین (66/1±5/8) گرم در دسی لیتر، نسبت به گروه شاهد افزایش معنی داری داشت (05/0>p). همچنین بیشترین تعداد گلبول سفید 103× (82/1 1/18) نیز مربوط به جیره حاوی 40 درصد هیدرولیز بود که نسبت به جیره شاهد افزایش غیر معنی داری داشت (05/0p>). بیشترین مقادیر MCV مربوط به تیمار 100 درصد با میانگین (32/0 04/1) بود (05/0>p) و کمترین مقادیر آن نیز مربوط به تیمار 60 درصد با میانگین (52/0 96/0) بود (05/0>p). در مورد فاکتور MCH بیشترین مقادیر اندازه گیری شده مربوط به تیمار شاهد با میانگین (72/0 45/3) بود و کمترین مقادیر آن مربوط به تیمار 20 درصد با میانگین (24/0 36/3) بود (05/0>p). در مورد فاکتور MCHC نیز بیشترین مقادر اندازه گیری شده مربوط به تیمار 20 درصد بامیانگین (81/3 00/35) اندازه گیری گردید و کمترین آن نیز مربوط به تیمار 60 درصد با میانگین (78/3 39/28) بود (05/0>p). بنابراین، بهترین سطح هیدرولیز پوست گاو برای افزودن به جیره غذایی ماهی زینتی فلاور هورن (Flower horn) سطح 40 درصد بود.
"تغذیه","فاکتورهای خونی"," هیدرولیز پوست گاو","ماهی فلاورهورن"
https://japu.gau.ac.ir/article_2977.html
https://japu.gau.ac.ir/article_2977_ac7651100e4f6a6b970c6712c85f1270.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
4
2
2015
07
23
تعیین شاخصهای رشد و ایمنی بچه ماهیان استرلیاد پرورشی (Acipenser ruthenus) تغذیه شده با مکمل غذایی دایجستروم
41
51
FA
محمدعلی
بیشه بان
مدیر بازرسی اداره کل شیلات استان گیلان
bisheban1@gmail.com
عباسعلی
زمینی
دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان
dr_a_zamini@yahoo.com
مهرداد
نصری تجن
دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندر انزلی
nasri_mehrdad@yahoo.com
ماهی استرلیادAcipenser ruthenus بعنوان یکی از گونههای تاسماهیان غیر بومی ایران میباشد که در کوتاهترین زمان ممکن و با کمترین هزینه در سال به خاویار رسیده و حائز اهمیت میباشد. هدف از این تحقیق ارزیابی تاثیر مکمل غذایی دایجستروم بر روی شاخصهای رشد و فاکتورهای ایمنی، بچه ماهیان استرلیاد پرورشی (Acipenser ruthenus) میباشد. این تحقیق در پاییز سال 1392 بر روی بچه ماهی استرلیاد پرورشی در آزمایشگاه شیلات واقع در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت صورت پذیرفت. طرح آزمایش کاملا" تصادفی در قالب 3 تیمار به همراه یک گروه کنترول طراحی گردید. مکمل مورد بررسی در 3 سطح، 1، 5/1، 2 گرم/کیلوگرم به جیره غذایی پایه اضافه گردید 72 عدد بچه ماهی استرلیاد با میانگین وزنی 35/1±60/88 بصورت 6 عدد در 12 وان 100 لیتری بر اساس 3 درصد وزن بدن بصورت دستی به مدت 60 روز تغذیه شدند. در انتهای دوره پرورش با بررسی برخی از پارامترهای رشد مشخص گردید که مکمل غذایی دایجستروم اثر قابل توجهی در سطح 5/1 گرم داشته است و اختلاف معناداری نسبت به شاهد نشان داده است و این در حالی است که در بررسی فاکتورهای ایمنی، میزان ایمنوگلبولین کل، لیزوزیم به ترتیب در سطوح 2 و 5/1 گرم و IgM فقط در سطح 2 گرم روند افزایشی قابل ملاحظهای نسبت به شاهد داشته است. بنابراین نتایج بیانگر مطلوب بودن پارامتر رشد و ایمنی در دوز 5/1 و 2 گرم/کیلوگرم مکمل غذایی فوق بوده است.
بچه ماهی استرلیاد پرورشی (Acipenser ruthenus),مکمل غذایی دایجستروم,رشد و ایمنی خونی
https://japu.gau.ac.ir/article_2978.html
https://japu.gau.ac.ir/article_2978_f3287e06ed0d1c970bd416587cb1a983.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
4
2
2015
07
23
مطالعه تغییرات هیستوپاتولوژیک آبشش ماهی قرمز (Carassius auratus) در مواجهه با غلظتهای تحت کشنده نانو اکسید روی
53
62
FA
محسن
خلیلی
دانشجو
mohsen.khalili369@gmail.com
محمد
هرسیج
استاد دانشگاه گنبد کاووس
m_harsij80@yahoo.com
حامد
کلنگی میانده
0000-0002-6060-4792
استاد دانشگاه گرگان
hkolangi@gmail.com
حجت اله
جعفریان
دانشگاه گنبد
hojat.jafaryan@gmail.com
با گسترش نانوتکنولوژی و مهندسی مواد، نانو ذرات مختلفی با خصوصیات تازه و نو ظهور ساخته شده اما اثرات سمی این نانو ذرات جدید در بسیاری از مواد ناشناخته است. نانو ذرات اکسید فلزی در حال حاضر در مقیاس بزرگ برای استفاده صنعتی و خانگی تولید میگردد. در این تحقیق از ماهی گلدفیش استفاده گردید. ماهیان دارای میانگین وزنی 5/0±3 گرم و طول 5/0±7 سانتیمتر بودند و در چهار تیمار و سه تکرار (شاهد، 5، 20 و 50 میلیگرم بر لیتر) از نانو اکسید روی به مدت 14 روز تحت تیمار قرار گرفته شدند. از ماهیان هر تکرار در روزهای 1، 3 ، 7 و 14 نمونه برداری انجام گردید. نتایج بررسی بافتها نشان دهنده وجود موکوس، کوتاه شدن لاملاهای ثانویه ، نکروز، تخریب ساختار لاملاهای ثانویه، اتساع مویرگهای خونی، اتصال تیغههای ثانویهی مجاور، برآمدگی اپیتلیوم تیغهی ثانویه و هایپرپلازی بود. نتیجه کلی این پژوهش نشان داد که با افزایش میزان نانواکسید روی و مدت در معرض قرار گیری میزان آسیبهای وارده نیز افزایش یافت.
نانو ذرات,گلدفیش,نانو اکسید روی,آسیب شناسی,سم شناسی
https://japu.gau.ac.ir/article_2979.html
https://japu.gau.ac.ir/article_2979_4ca8c18dcde82a3596549ba367cdcd45.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
4
2
2015
07
23
تکثیر ماهیان نارس قره برون (Acipenser persicus) با استفاده از روش کاشت هورمون LHRH-A
63
78
FA
سید امین
میر هاشمی رستمی
مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی گرگان
rostamy_a@yahoo.com
کوروش
امینی
مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی گرگان
kourosh_a_30a@yahoo.com
فاطمه
خانی
دانشجوی دکتری رشته شیلات، تکثیر و پرورش آبزیان. دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
f.khani88@gmail.com
حامد
کلنگی میاندره
0000-0002-6060-4792
گروه شیلات، تکثیروپرورش آبزیان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
hkolangi@gmail.com
ماهیان خاویاری دریای خزر به دلیل ویژگیهای منحصر بفردشان دارای ارزش اقتصادی بالایی بودهاند. تاسماهی ایرانی به لحاظ استحصال خاویار و گوشت یکی از ماهیان پرارزش دریای خزر قلمداد میگردد. امروزه امکان تکثیر طبیعی این ماهی از بین رفته است و یکی از روشهای تکثیرمصنوعی استفاده از هورمون LHRH-A میباشد. این تحقیق با هدف بررسی تکثیر ماهیان نارس قرهبرون با استفاده از روش کاشت هورمون LHRH-A با همکاری مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان آبهای داخلی و مرکز تکثیروپرورش شهید مرجانی آققلا صورتگرفت. در این پروژه سه تیمار آزمایشی (10، 15 و 20میکروگرم/کیلوگرم وزن بدن) و یک تیمار کنترل در نظر گرفته شد. تکثیر مصنوعی متناسب با روشهای موجود در مراکز تکثیروپرورش ماهیان خاویاری انجام شد. مطالعه حاضر براساس طرح بلوک کاملاً تصادفی با سه تکرار برای هر تیمار انجام گرفت. درصد لقاح و تفریخ با روش آماری ANOVA یکطرفه با استفاده از نرمافزار SPSS مقایسه شد. برای مقایسه میانگین تیمارهای مختلف از آزمون دانکن و دانت استفاده گردید. نتایج نشان داد بین درصد لقاح و تفریخ تخمها بین گروه کنترل و تیمارهای 2 و 3 اختلاف معنیدار وجود دارد. با افزایش هورمون تا g/kgµ 15 درصد لقاح نیز افزایش یافت و پس از آن تا دوز g/kgµ 20 روند نزولی پیدا نمود. با اینحال این کاهش منتج به ایجاد اختلاف معنیدار نگردید. همچنین ارتباط خطی مثبتی بین درصد تفریخ و میزان افزایش دوز هورمون تا g/kgµ 15 نیز وجود داشت. در مجموع کاشت هورمون LHRH-A به مقدار مورد استفاده در این پروژه تاثیر مثبت روی روند بهبود جنسی تاسماهی ایرانی داشت.
کاشت هورمون,LHRH-A,نارس,قره برون
https://japu.gau.ac.ir/article_2980.html
https://japu.gau.ac.ir/article_2980_f8f466f4d2a838237ca72f66451784ce.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
4
2
2015
07
23
اثرعصاره سیر و لیمو برکیفیت و ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss) کمان بستهبندی شده در خلاء طی نگهداری در یخچال
79
92
FA
حجت
میرصادقی
کارشناس
hojatmirsadeghi@yahoo.com
علیرضا
عالی شاهی
استادیار، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان
seafood1144@yahoo.com
بهاره
شعبانپور
استاد، گروه فرآوری محصولات شیلاتی ، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان
b_shabanpour@yahoo.com
سیدمهدی
اجاق
استادیار، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان
mahdi_ojagh @yahoo.com
در این مطالعه اثر ضد میکروبی و ضد اکسیداسیونی عصاره ترکیبی سیر و لیمو به میزان 5/1 درصد بر ماندگاری فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان بستهبندی شده در خلاء طی نگهداری در یخچال بررسی گردید. آزمایشهای شیمیایی شامل شاخص تیوباربیتوریک اسید (TBA)، pH، آزمایشهای میکروبی شامل جمعیت میکروبی کل(TVC)، باکتریهای سرمادوست (PTC) و ارزیابی حسی در یک دوره 20 روزه طی روزهای (0، 5، 10، 15 و 20) انجام گردید. ، اکسیداسیون لیپید ، جمعیت میکروبیکل و باکتریهای سرمادوست در فیله ماهی تیمار شده با عصاره ترکیبی سیر و لیمو به تعویق افتاد و طی مدت نگهداری اختلافات معنیدار بود (05/0≥p). طبق نتایج حسی و میکروبی، فیله ماهی قزلآلای رنگینکمان حاوی عصاره ترکیبی سیر و لیمو نسبت به نمونه شاهد در انتهای دوره نگهداری قابل استفاده بود.
قزلآلای رنگینکمان,عصاره سیر و لیمو,بسته بندی در خلاء,ماندگاری
https://japu.gau.ac.ir/article_2981.html
https://japu.gau.ac.ir/article_2981_8c411e84dcfe54a86c5e415447c6781c.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
4
2
2015
07
23
اثر پروتئین هیدرولیز شده ضایعات ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhyncus mykiss) روی محیط کشت باکتری
93
109
FA
حجت
میرصادقی
کارشناس
hojatmirsadeghi@yahoo.com
علیرضا
عالی شاهی
استادیار، گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
seafood1144@yahoo.com
بهاره
شعبانپور
استاد، گروه فرآوری محصولات شیلاتی ، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
b_shabanpour@yahoo.com
مریم
صالحیان
کارشناس آزمایشگاه میکروبی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری
salehian.1977@gmail.com
رضا
صفری
استادیار، پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، ساری
safari1351@gmail.com
ضایعات حاصل ازکارخانجات عملآوری آبزیان، دارای پروتئین قابل بازیافت میباشند. در تحقیق حاضر تاثیر آنزیم های پاپائین (منشاء گیاهی)، تریپسین و پپسین (حیوانی)، آلکالاز و پروتامکس و فلاورزایم (میکروبی) و زمان تاثیرگذاری 30، 60، 90، 120، 150 و180 دقیقه بر میزان هیدرولیز ضایعات ماهی قزلآلای رنگینکمان مطالعه گردید. پروتئین بازیافت شده به عنوان منبع پپتون در محیط کشت دو باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم، آئروموناسهیدروفیلا استفاده شد و جذب نوری در زمانهای0، 3، 9، 6، 12 و 15 ساعت انکوباسیون، اندازه گیری گردید. تاثیرنوع آنزیم و مدت زمان و اثر متقابل آنها بر بازده تولید پروتئین و درجه هیدرولیز دارای اختلاف معنیداری بود (05/0≥p). همچنین افزایش مدت زمان تاثیر آنزیم تا 90 دقیقه، برمیزان پروتئین و درجه هیدرولیز تاثیر بیشتری داشت و از 90 به 120 دقیقه، کاهش و از 120 به 180 دقیقه، تقریبا ثابت بود. در این مطالعه پروتئین هیدرولیز شده توسط آنزیم آلکالاز نسبت به سایر آنزیمها از لحاظ میزان پروتئین و درجه هیدرولیزاسیون، بالاتر بود. همچنین باکتریها در محیط کشت حاوی پپتون با تیمارهای آنزیمی نسبت به محیط کشت تجاری MRS و TSB به عنوان نمونه شاهد، رشد بهتری داشتند (05/0≥p).
هیدرولیز آنزیمی,ضایعات,قزلآلای رنگینکمان,محیط کشت باکتریایی
https://japu.gau.ac.ir/article_2982.html
https://japu.gau.ac.ir/article_2982_5c42050adbccdb21402c316e1073c5f5.pdf
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
4
2
2015
07
23
ارزیابی وضعیت سلامت رودخانه زیارت در استان گلستان بر اساس شاخص کیفی NSFWQI
111
122
FA
نیلوفر
نوروزی
دانشگاه منابع طبیعی گرگان
niloufar_norouzi2009@yahoo.com
رسول
قربانی
دانشگاه گرگان
ghorbaninasrabadi@yahoo.com
عبدالمجید
حاجی مرادلو
https://orcid.org/00
دانشگاه گرگان
a_hajimoradloo@gau.ac.ir
علی اکبر
هدایتی
0000-0001-7658-5314
دانشگاه گرگان
hedayati@gau.ac.ir
مسعود
ملائی
دانشگاه گرگان
m.molaie@gau.ac.ir
علی اصغر
نعیمی
دانشگاه گرگان
asghar_naemee@gmail.com
محمدجواد
وثاقی
داشگاه گرگان
javad.vesaghi@yahoo.com
رودخانهها و جریانات از مهمترین منابع آبهای سطحی هستند. کیفیت آب این منابع به عوامل مختلفی از جمله عوامل هیدرولوژیکی، فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی وابسته است. این منابع از لحاظ توسعه اجتماعی، اقتصادی و سیاسی بسیار حائز اهمیت هستند. حوضه زیارت به عنوان مهمترین منبع سطحی تامینکننده آب شرب شهر گرگان و مناطق پیرامون آن، در سالهای اخیر با کاهش کیفیت آب مواجه بوده است، بنابراین مدیریت و کنترل کیفی آن ضروری و مهم میباشد. به این منظور نمونهبرداری از 10 ایستگاه هیدرومتری در طول آبراهه زیارت (در بهار و تابستان 1391) انجام گرفت. در هر نوبت نمونه-برداری پارامترهای اکسیژن محلول، اسیدیته، اکسیژن مورد نیاز زیستی، آمونیاک، نیترات، فسفات، جامدات کل، دمای آب، کدورت و کمیت فکالکلی اندازهگیری شدند و دادههای حاصل به وسیله شاخص کیفی NSFWQI آنالیز شدند. نتایج نشان داد که بهترین وضعیت متعلق به ایستگاه 1 در خرداد ماه و بدترین وضعیت متعلق به ایستگاه 5 در اردیبهشت ماه بوده است. در مجموع نتایج بدست آمده، شرایط کیفی آبراهه زیارت نامطلوب معرفی شد و البته نتایج این تحقیق میتواند فرایند تصمیمگیری برای کاهش آلودگی پهنههای حوضه را با توجه به محدودیتهای هزینه و زمان تسهیل نماید.
استان گلستان,رودخانه زیارت,شاخص کیفی آب,NSFWQI
https://japu.gau.ac.ir/article_2983.html
https://japu.gau.ac.ir/article_2983_aaa5779d2a1034a0f76d1984658055bc.pdf