%0 Journal Article %T اثر نمک کروم بر کیفیت چرم تهیه شده ازپوست ماهی خاویاری گونه سیبری( Acipenser baerii ) %J مجله بهره برداری و پرورش آبزیان %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2345-427X %A کردجزی, معظمه %A احمدی, مریم %A شعبان پور, بهاره %A عالیشاهی, علیرضا %A میرصادقی, حجت %D 2019 %\ 07/23/2019 %V 8 %N 2 %P 41-51 %! اثر نمک کروم بر کیفیت چرم تهیه شده ازپوست ماهی خاویاری گونه سیبری( Acipenser baerii ) %K پوست ماهی خاویاری %K کروم %K دباغی %K چرم %R 10.22069/japu.2019.16089.1477 %X خاویار مهمترین و عمده‌ترین محصول ماهیان خاویاری است، اما در تجارت جهانی فواید حاصل از این ماهیان تنها به خاویار محدود نمی‌شود. از رایج‌ترین گونه‌های پرورشی ماهیان خاویاری در آبزی‌پروری اروپا تاسماهی سیبری(Acipenser baerii) می‌باشد. با توجه به پرورش این گونه از ماهی خاویاری در ایران و با نظر به اینکه امروزه با استفاده از دانش فنی و صنایع فرآوری تلاش می‌شود از سایر اندام‌های این ماهیان از جمله پوست، دستگاه‌گوارش، غضروف، نخاع در صنایع مختلف چرم‌سازی، غذایی، دارویی و آرایشی بهداشتی بهره گیرند، در این تحقیق تاثیر کروم بر کیفیت چرم تولید شده از پوست ماهی خاویاری سیبری مورد بررسی قرار گرفت. در ابتدا از تیمار نسبت نمک به ماهی 1:1 و 1:2 طی نگهداری در زمان‌های 0، 5، 10، 15 و 20 روز جهت انتخاب بهترین تیماراز منظر بار باکتریایی کل استفاده شد، که با توجه به نتایج، تیمار 1:2 و روز 5 شرایط بهتری داشت. آزمایشات انجام شده برای تعیین کیفیت چرم تولید شده شامل: ثبات رنگ، ثبات سایشی، قابلیت دوخت، استحکام کشسانی، استحکام پارگی، ثبات چسبندگی و مقاومت حرارتی می‌باشند. پوست ماهی خاویاری تمام مراحل دباغی کرومی را طی کرد و تمامی آزمایشات فوق جهت بررسی کیفیت چرم تولید شده انجام شد. نتایج حاصل بیانگر کیفیت بوده و از لحاظ ظاهری و فیزیکی قابل قبول بود. %U https://japu.gau.ac.ir/article_4633_ce74761dc6b4864b678fd6741fec1952.pdf