%0 Journal Article %T میزان فنول کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی جلبک قرمز (Hypnea hamulosa) خلیج فارس %J مجله بهره برداری و پرورش آبزیان %I دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان %Z 2345-427X %A گرمسیری, الهام %A رضایی, مسعود %A شویک لو, امیررضا %A باباخانی لشکان, آریا %D 2013 %\ 11/22/2013 %V 2 %N 3 %P 37-48 %! میزان فنول کل و فعالیت آنتی‌اکسیدانی جلبک قرمز (Hypnea hamulosa) خلیج فارس %K ترکیبات فنولی" %K فعالیت آنتی‌اکسیدانی" %K قدرت کاهندگی آهن" %K جلبک قرمز Hypnea hamulosa %R %X فعالیت آنتی‌اکسیدانی جلبک قرمز (Hypnea hamulosa) در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت آنتی‌اکسیدانی با استفاده از چهار آزمایش میزان فنول کل، قدرت کاهندگی آهن، فعالیت مهارکنندگی رادیکال DPPH و فعالیت آنتی‌اکسیدانی کل سنجیده شد. استخراج عصاره از نمونه‌ها با نسبت 1 :20( حلال به جلبک) به روش غوطه‌وری بمدت 24 ساعت انجام شد. حلال‌های مورد استفاده شامل آب خالص (100%) و حلال‌های آلی ( شامل استون، متانول و اتانول) در سطوح 30%، 50%، 70% و 100% بود. نتایج نشان داد عصاره استونی 50% دارای بیشترین مقادیر فنول کل، قدرت کاهندگی آهن، فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH و فعالیت‌آنتی‌اکسیدانی کل به ترتیب با مقادیر 27/0، 06/0 میلی‌گرم تانیک اسید بر گرم پودر جلبکی ، 98/69% و 07/0 میلی‌گرم اسید اسکوربیک بر گرم پودر جلبکی خشک شده بود. بهترین حلال جهت تعیین فعالیت آنتی‌اکسیدانی این جلبک، استون و بهترین نسبت 50% بود. بر اساس نتایج این تحقیق جلبک قرمز می‌تواند گونه مناسبی برای استخراج ترکیبات فنولی به شمار آید و تفاوت‌های موجود در میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی با نسبت های حلالی مختلف ممکن است در ارتباط با درجه قطبیت حلال‌ها و خواص بیوشیمیایی این جلبک باشد. %U https://japu.gau.ac.ir/article_2823_fc093f20b2a37b212c5a123bc9920a8e.pdf