per
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
2020-02-20
8
4
1
10
10.22069/japu.2020.15086.1438
5052
scientific research article
تغییرات خون شناسی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) در مواجهه با نانو نقره پس از تغذیه با مکمل های غذایی
Haematological response of Cyprinus carpio in the face of nano silver after feeding with food supplements
هانیه ملاحی
haniyemalah0@gmail.com
1
سید علی اکبر هدایتی
hedayati@gau.ac.ir
2
سید حسین حسینی فر
hoseinifar@gau.ac.ir
3
علی جافر
a.jafar55@gmail.com
4
طاهره باقری
bagheri1360@gmail.com
5
دانشگاه گرگان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
هیات علمی دانشگاه گرگان
گروه شیلات؛ مرکز تحقیقات آرتیما ارومیه
تحقیقات شیلات ایران
به دلیل نو ظهور بودن فناوری نانو و عدم آگاهی کافی از خطرات احتمالی این ذرات از یک سو و اثرات مفید پروبیوتیکها بر آبزیان از سوی دیگر، سبب شد که تحقیق حاضر به بررسی اثرات آلاینده نانو نقره بر شاخصهای فیزیولوژیک ماهی کپور تغذیه شده با پروبیوتیک (باکتری باکتوسل) و پریبیوتیک (قارچ دکمه ای) و سینبیوتیک انجام شود کل دورهی انجام آزمایش 60 روزی بود و پارامترهای مؤثر فیزیکوشیمیایی نیزکنترل بودند. در مجموع، ماهیان تحت ۴ تیمار آزمایشی قرار گرفتند و پس از ۶ هفته تغذیه با پروبیوتیک، در دورهی۱۴ روز با نانو ذرات نقره مواجهه داده شدند. نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که میزان M.C.H ، M.C.H.C، MCV و هموگلوبین خون اختلاف معنی داری با گروه شاهد داشتند (05/0p <). بطوری که پروبیوتیک منجر به کاهش شاخصهای مذکور گردید. هموگلوبین در تیمارهای پروبیوتیک و سینبیوتیک افزایش و در تیمار پریبیوتیک کاهش را نشان داد، که این افزایش هم اختلاف معنی داری با گروه شاهد داشت (05/0p <). میزان لنفوسیت ها و ائوزینوفیل ها در تیمار شامل پروبیوتیک افزایش یافته و در تیمار حاوی سین بیوتیک بالاترین میزان نوتروفیل مشاهده گردید همچنین در ارتباط با منوسیت ها نتایج نشان داد در تیماری که پریبیوتیک حضور دارد منوسیت ها بالاترین میزان را دارند. که مکمل های غذایی مورد استفاده در این مطالعه تا حد زیادی در بهبود عملکرد و مقاومت ماهی کپور معمولی در مواجهه با آلودگی نانو ذرات نقره نقش ایفا کند.
Abstract. Due to the emergence of nanotechnology and the lack of awareness of the potential risks of these particles on the one hand and the beneficial effects of probiotics on aquatic animals on the other hand, the present study examined the effects of nano silver contamination on the physiological indices of carp fed fish Probiotics (bacterial bacteria), and periBitic (button mushroom) and synbiotic. The whole period of the experiment was 60 days, and the effective physico-chemical parameters were also controlled. In general, the fish were subjected to four experimental treatments and exposed to silver nanoparticles after six weeks of feeding with probiotic. The results of the analysis showed that M.C.H, M.C.H.C, MCV and hemoglobin had a significant difference with the control group (P <0.05). Probiotics have led to a reduction in these indexes. Hemoglobin increased in probiotic and synbiotic treatments and decreased in prebiotic treatment, which showed a significant difference with the control group (P <0.05). The amount of lymphocytes and eosinophils in probiotic treatment increased and the highest neutrophil content was observed in synbiotic treatment. Also, in relation to monocytes, the results showed that monocytes have the highest levels in the treatment of prebiotics. The nutritional supplements used in this study greatly contribute to improving the performance and resistance of common carp fish in the face of exposure to silver nanoparticles.
https://japu.gau.ac.ir/article_5052_902e4234d2d90940c1bc3871ac941b9b.pdf
پروبیوتیک ها
Cyprinus carpio
بهبود مقاومتی
نانو ذرات نقره
probiotics
Cyprinus carpio
Resistance improvement
Silver nanoparticles
per
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
2020-02-20
8
4
11
20
10.22069/japu.2020.15587.1460
5053
scientific research article
تاثیر دماهای مختلف بر میزان ذخیره چربی جلبک Dunaliella sp.
Effect of different temperatures on amount of fat storage of Dunaliella sp.
فاطمه آیت اللهی
fatemehayat2000@gmail.com
1
بوم شناسی آبزیان، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان، ایران
علم بیوتکنولوژی به دنبال یافتن محرکهایی موثر جهت افزایش نرخ رشد و محتوای ترکیبات مختلف بیوشیمیایی مانند لیپیدها و رنگدانهها در جلبکهاست. دما یکی از مهمترین فاکتورهای فیزیکی است که تاثیر قابل توجهی بر رشد و فعالیت موجودات آبزی دارد. دونالیلا جلبکی تکسلولی است که در رده کلروفیسهها طبقهبندی میشود، این جلبک بدون دیواره سلولی، متحرک و شوری پسند است. جلبک دو تاژکی دونالیلا بهعنوان مقاومترین ارگانیسم یوکاریوت فتوسنتز کننده شناخته شده است. بیشتر جلبکهای میکروسکوپی تحت شرایط استرس مقادیر بالایی از لیپید تولید میکنند. تغییر شرایط محیطی علاوه بر تاثیر بر میزان رشد و تولید چربی میتواند بر کیفیت چربی ریزجلبکها نیز اثرگذار باشد. در این تحقیق جلبک دونالیلا پس از نمونه برداری از دریاچه ارومیه و خالصسازی، در محیط کشت والن کشت داده شد. آزمایش با 4 تیمار و 6 تکرار به طور کاملا تصادفی انجام شد. برای رشد مطلوب جلبک دونالیلا، شدت نور 3000 لوکس با 12 ساعت دوره روشنایی و 12 ساعت دوره تاریکی و محیط کشت والن فراهم گردید. شمارش تعداد سلول جلبک و اندازهگیری دما و پی اچ روزانه و میزان چربی در فازهای مختلف رشد صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS انجام گرفت. با توجه به نتایج بدست آمده رشد جلبک با افزایش دما کاهش یافت و بیشترین رشد در دمای 20 درجه سانتیگراد مشاهده گردید همچنین به این نتیجه دست یافتیم که بیشترین میزان ذخیره چربی در درمای 25 درجه سانتیگراد و در فاز ثابت بود.
Biotechnology seeks to find effective stimuli to increase the rate of growth and the content of various biochemical compounds such as lipids and pigments in algae. Temperature is one of the most important physical factors that has a significant impact on the growth and activity of aquatic organisms. Dunaliella is an algae that is categorized as chlorophyll in algae without cell walls, moving, and salty. Dunaliella two-tagged algae are recognized as the most resistant photosynthetic eukaryotic organism. Most microscopic algae produce high levels of lipids under stress conditions. Changing environmental conditions, in addition to affecting the amount of growth and fat production, can also affect the quality of the microalgae fat. In this research Dunaliella algae were cultured in Whalen culture medium after sampling from Uromiye Lake and purification. Experiments were performed with 4 treatments and 6 replicates completely randomized. For the optimal growth of Dunaliella algae, the lightness of 3000 lux was achieved with 12 hours of lightning and 12 hours of darkness and Whalen's culture medium. Counts of algae cells, daily temperature and pH measurements, and fat content in different growth phases. Data were analyzed using SPSS software. According to the results, the growth of algae decreased with increasing temperature and the highest growth was observed at 20 ° C. Also, we found that the highest amount of fat storage was in the droplet at 25 ° C and in the constant phase.
https://japu.gau.ac.ir/article_5053_5aa3f712b32bd2ede90ce20af9cc96aa.pdf
میکروجلبک
دما
چربی
دونالیلا
رشد
Microalgae
Temperature
Fat
Dunaliella
growth
per
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
2020-02-20
8
4
23
32
10.22069/japu.2020.15732.1466
5054
scientific research article
بررسی اثر تغییر اندازه چشمه بر ترکیب صید کیلکا ماهیان در بندر صیادی امیرآباد
The effect of changes in conical lift net mesh size on catch composition of Caspian Sea Sprat in Amirabad port
فهیمه کریمی
karimi_golestan@yahoo.com
1
سعید گرگین
sgorgin@gau.ac.ir
2
منوچهر بابانژاد
mbaba22@yahoo.com
3
حسینعلی خوش باوررستمی
hkr_rostami@yahoo.com
4
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
عضو هیات علمی گروه تولید و بهره برداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
گروه آمار، دانشکده علوم، دانشگاه گلستان
اداره کل شیلات مازندران
در گذشته ماهی آنچوی فراوان ترین میزان صید را در بین ماهیان کیلکای دریای خزر تشکیل می داد اما طی سالیان اخیر، به علت کاهش ذخایر گونه های کیلکا، کیلکای معمولی گونه ی غالب صیادان شده است. با توجه به تغییر ساختار جمعیتی بنظر می رسد ضروری است تا بازنگری در رابطه با ادوات صیادی مذکور صورت گیرد بر این اساس مطالعه ای جهت بررسی اثر تغییر اندازه چشمه بر فراوانی طولی صید کیلکا در ماه های تیر و مرداد سال 1396 در آب های بندر صیادی امیرآباد انجام شد. در این رابطه، از سه تور با چشمه های 5.5، 7 و 8.5 در سه شب اقدام به صید نمودیم. وزن و طول 3000 نمونه ماهی در بیش از 10 بار تورریزی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیش از 99 درصد ماهیان صید شده را کیلکای معمولی تشکیل داده است. کمترین میانگین طولی مشاهده شده کیلکای معمولی در تور با چشمه ی 5.5 میلی متر می باشد (). مقایسه طولی ماهیان صید شده در تورهای با چشمه مختلف نشان داد که در چشمه های 7 و 8.5 میلی متر و 7 و 5.5 میلی متر تفاوت معناداری نشان می دهد در حالیکه در چشمه های 5.5 و 8.5 میلی متر اختلاف معنی داری مشاهده نشد. بنظر می رسد برداشت از جمعیت های مختلف ماهی علت اصلی نتایج بدست آمده است.
In the past, Anchovy fish was the most caught species between Caspian Sea Sprats, but in recent years due to collapse in Sprats stocks, Clupeonella cultriventris has been the most dominant species. According to change in catch of dominant species, it seems necessary to review the related fisheries equipment. Therefore, a study was conducted to investigate the effect of mesh size on length frequency of catch fish in the Amirabad fishing port in the months of July and August 2017. In this regard, fishing plan was done with three mesh size of 5.5, 7 and 8.5 in three nights. Weight and length of 3000 specimens were measured in more than 10 fishing efforts. The results showed that more than 99 percent of the fish caught was Clupeonella cultriventris. The lowest average length was belong to C. cultriventris and observed in mesh size of 5.5 mm. The length comparison of the caught fish between mesh size of 7 and 8.5 mm and 7 and 5.5 mm showed a significant difference but there is not any significant differences between mesh size of 5.5 and 8.5 mm. It seems that caught from different populations to be the main cause of the results.
https://japu.gau.ac.ir/article_5054_4cc5a0de119149ef39913ea5c432b0b8.pdf
چشمه
تور بالارو مخروطی
کیلکا ماهیان
دریای خزر
Mesh
Conical Lift net
Clupeidae
Caspian Sea
per
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
2020-02-20
8
4
33
43
10.22069/japu.2020.16728.1505
5055
scientific research article
تحلیل صادرات محصولات شیلاتی ایران (1393-1383)
Analyzing Export of Iranian fishery products (2004-2014)
افشین عادلی
afshinadeli@yahoo.com
1
عضو هیات علمی/ دانشگاه گرگان
آمار صادرات شیلات و آبزیان از سه جنبه انواع کد، عنوان تعرفه، و روند ادغام و اضافه شدن تعرفهها در یک دوره ده ساله منتهی به سال 1393 مورد بررسی قرار گرفت. هم چنین از طریق محاسبه و مقایسه نرخ رشد سالیانه، مقدار و ارزش کل، واحد ریالی و ارزی صادرات آبزیان به تفکیک کشورها به استناد آمار گمرک و مقایسه آنها با آمار سازمان شیلات ایران انجام شد. نتایج نشان داد در این دوره، حدود 468 هزارتن صادرات به ارزش دلاری حدود 5/1 میلیارد دلار و ارزش واحد حدود 2/3 دلار انجام گرفته است. وزن محصولات صادراتی نیز حدود 8/12درصد، و ارزش ریالی و ارزی نیز به ترتیب 5/26 و 8/12درصد رشد داشته اند. ارزش واحد ریالی با 1/12درصد رشد حدود 3 برابر شده است، اما ارزش واحد دلاری 06/0درصد کاهش داشته است. به ترتیب بیشترین مقدار و ارزش صادرات مربوط به سال 92 به میزان 3/71هزار تن و ارزش حدود250 میلیون دلار بوده است. در سال 1383با 30 کد تعرفه صادرات شروع شده و در سال 93 به 52 کد تعرفه رسیده است. بطوریکه، از 296 کد تعرفه جهانی محصولات شیلاتی، از 115 کد تعرفه صادراتی استفاده شده است. همواره عراق و سپس کشورهای ویتنام، امارات بیشترین تعداد صادرات را در بین سه رتبه اول صادر کننده در طول دوره داشته اند. بیشترین مقدار وزنی و ارزش صادرات نیز مربوط به کشورهای عراق، ویتنام و امارات با مجموع حدود 76 و 73 درصد دوره برای این سه کشور بوده است. ......
The statistics of the export of fish and fishery products were investigated from three aspects containing code, tariff names, and the trend of merging and adding tariffs for a period of 10 years up to 2014. In addition, by calculating and comparing the annual growth rate, the amount and total value, the Rial and Dollar unit value of export based on the differentiation of each country according to the Iranian fisheries organization was carried out. Results showed that during this period, about 468 thousand tons of exports which worth about 1.5 billion dollars and a unit value of about $ 3.2 were done. The weight of the export products was about 12.8%, and the Rial and Dollar unit value were increased 26.5% and 12.8%, respectively. The value of the Rial unit with a growth of 12.1% has been around 3 times, but the dollar unit value has fallen up to 0.6 percent. Respectively, the most quantity and value of exports was about 71 thousand tons and $ 250 million. In 2004, export started with 30 export tariffs codes and reached to 52 tariff codes in 2015. Among 296 World tariffs Code of fishery products, only 115 export tariff codes had been used. Iraq, and then Vietnam and UAE had always the highest number of exports among the top three issuers during the same period. The highest quantity and value of export belonged to Iraq, Vietnam and the UAE with a total of 76% and 73% of the period for these three countries. ...
https://japu.gau.ac.ir/article_5055_01e6505168fb62bbf8a4b783e4782de3.pdf
تجارت آبزیان
محصولات شیلاتی
صادرات آبزیان
شیلات
ایران
Seafood trade
Fisheries products
Seafood exports
fisheries
Iran
per
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
2020-02-20
8
4
45
51
10.22069/japu.2020.15648.1462
5056
scientific research article
بررسی میزان آلودگی قارچی ماهیان زینتی آب شیرین سطح شهر گرگان
Fungal infections detected among some ornamental fish distributed in Gorgan city
بهروز قره وی
behroozgharavy@yahoo.com
1
عبدا... حق پناه
haghpanah_a@yahoo.com
2
نیازمحمد کر
kor_niazmohammad@yahoo.com
3
یوسف ایری
yousef_er47@yahoo.com
4
سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی &amp;ndash; موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور - مرکز تحقیقات ذخایر ابزیان آبهای داخلی - گرگان
کارشناس
کارشناس
مرکز تحقیقات ذخایر آبزیان - ایستگاه تحقیقات شیلاتی قره سو
تکثیر، پرورش و تجارت ماهیان زینتی امروزه یکی از حوزه های جذب برای سرمایه گذاری و تحقیق به شمار می رود. این بررسی بمدت یکسال بصورت فصلی در سال 1395 انجام گرفت. در طول این مدت 164 قطعه ماهی بصورت تصادفی از 4 مراکز فروش در سطح شهر گرگان از انواع مختلف ماهیان گوپی سنگاپوری (Poecilia reticulate)، بارب تایگر (Systomus tetrazona)، آنجل (Pterophyllum scalare)، پلاتی (Xiphophorus aculatus)، دم شمشیری (Xiphophorus helleri)، گورامی (Trichogaster lalius) و مولی (Poecilia sphenops) نمونه برداری شدند. برای بررسی آلودگی های قارچی نمونه برداری از نواحی پوست و آبشش ماهیان انجام شدند. در بین ماهیان نمونه برداری شده از پوست، بیشترین میزان آلودگی قارچی مربوط به قارچ آسپرژیلوس درماهی گورامی بود (33 درصد) و کمترین میزان نیز مربوط به قارچ موکور در ماهی گوپی سنگاپوری بود (3درصد) اما در آبشش ماهیان بیشترین میزان آلودگی مربوط به قارچ مخمر (33 درصد) در ماهی گوپی سنگاپوری و کمترین میزان مربوط به موکور (11 درصد) در ماهی دم شمشیری بوده است. همچنین ماهی دم شمشیری بیشترین آلودگی را در هر دو قسمت پوست و آبشش از لحاظ تنوع قارچی داشته است که در قسمت پوست 3 قارچ موکور، مخمر و آلترناریا و در آبشش با دو مورد مخمر و موکور داشته است.
Nowadays, ornamental fish business is of great attraction for investment and research. The present study was conducted to study the fungal contaminations of fresh water ornamental fish in Gorgan, during 2016. During this period, 164 fish, encompass of Singaporean Guppy (Poecilia reticulate), tiger barb (Systomus tetrazona), angel (Pterophyllum scalare), platy (Xiphophorus aculatus), swordtail (Xiphophorus helleri) and Molli (Poecilia sphenops), were randomly sampled from 4 shops in Gorgan. For examination of fungal contamination, skin and gill were sampled from the fish. The most frequent fungi were yeast, mucor and penicillium in the fish skin, and yeast and mucor in the fish gill. The highest fungal contamination in the fish skin was related to the Aspergillus in Gourami (33%), and the lowest related to the mucor in Singaporean Guppy (3%). In the fish gill, the most frequent fungi was yeast (33%) in Singaporean Guppy and the less frequent was related to mucor (11%) in swordtail. Swordtail fish was the most infected fish both in skin and gill, with mucor, yeast and alternaria, in the fish skin, and yeast and mucor in the fish gill.
https://japu.gau.ac.ir/article_5056_24f2c3dd083ff08d733510702724f4f9.pdf
آلودگی
قارچ
گرگان
ماهیان زینتی
infectious
Fungi
ornamental fishes
Gorgan
per
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
2020-02-20
8
4
53
62
10.22069/japu.2020.16313.1486
5057
scientific research article
صید بهینه ذخیره ماهی یال اسبی سر بزرگ ( Trichiurus lepturus Linnaeus, 1758 ) در آب های دریای عمان( استان سیستان و بلوچستان)
Optimized catch of the Largehead hairtail (Trichiurus lepturus) in the waters of the Oman Sea (Sistan and Baluchestan Province)
سید احمد رضا هاشمی
seyedahmad91@gmail.com
1
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، مرکز تحقیقات شیلاتی آب های دور(چابهار)
هدف از این مطالعه، توسعه چارچوبی است که به بررسی روند صید و برآورد محدود صید بهینه ذخیره ماهی یال اسبی سر بزرگ ( T. lepturus) با جمع آوری اطلاعات صید این گونه در آب های شمالی دریای عمان می پردازد. دراین تحقیق، اطلاعات بیست سال صید این گونه تهیه و با کمک نرم افزار آر (R)، برآورد محدوده صید بهینه صورت پذیرفت. میانگین(95% حدود اصمینان) مدل تولید مازاد وضعیت بیزی و با کمک شبیه سازی مونت کارلو برای نرخ رشد آنی(r)، حداکثر محصول پایدار(MSY)، بیوماس در حداکثر محصول پایدار(BMSY)، مرگ و میر صیادی در حداکثر محصول پایدار (FMSY) به ترتیب 92/0(12/1- 76/0) سالانه، 42/8 ( 5/12 – 68/5 ) هزار تن، 2/18 ( 8/25 – 8/12) هزار تن، 46/0 ( 56/0- 38/0 ) سالانه بدست آمد. این تحقیق نشان می دهد که میزان برداشت سالانه از ذخیره این گونه به بیش از حداکثر میزان خود رسیده و جهت کاهش میزان صید و تلاش صیادی بایستی تدابیری اندیشیده شود.
The purpose of this study to develop a framework for investigating the catch trend and estimation of optimized catch limit of the T. lepturus stock by collecting catch data in the northern waters of the Oman Sea. In this research, catch data was collected for 20 years and optimized catch limit was estimate with the help of limited data approach and R software. The average (95% confidence interval) of the Bayesian surplus production model and Monte Carlo simulation for the intrinsic growth rate (r), maximum sustainable yield (MSY), biomass of maximum sustainable yield (BMSY), and fishing mortality of maximum sustainable yield (Fmsy) were obtained 0.92 (1.12-0.76) annually, 8.42 (12.5 – 5.68) thousand tons, 18.2 (12.8 - 25.8) thousand tons, 0.46 (0.56-0.38) per year, respectively. Results in this study showed exploitation ratio the Largehead hairtail stock is over fishing and decrease exploitation ratio and fishing effort proposed.
https://japu.gau.ac.ir/article_5057_92ea23598652616f1f7218ff88a63fe6.pdf
ماهی یال اسبی سر بزرگ
مدل تولید مازاد بیزی
شبیه سازی مونت کارلو
Largehead hairtail
Bayesian surplus production model
Monte Carlo simulation
per
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
2020-02-20
8
4
63
77
10.22069/japu.2020.16464.1492
5058
scientific research article
مکانیسم های فیزیولوژی تولید مثلی در ماهیان استخوانی
Reproductive Physiology Mechanisms in Bony Fish
طاهره باقری
bagheri1360@gmail.com
1
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
تولید مثل شامل فرایندهای تنظیمشده هورمونی است، مانند رشد و بلوغ اندامهای جنسی و سلولهای زایشی، تولید سلولهای زایشی عملکردی (تخمکها و اسپرمها) که بتوانند در لقاح شرکت کنند برای بقای یک گونه رویداد مهمی هستند. بنابراین، بافتهای تولیدمثلی بایستی در طی نمو جنینی تولید شوند، و رشد و بلوغ سلولهای زایشی بایستی پس از بلوغ جنسی موجود عمل کند. ماهیان ممکن است راهبردهای تولیدمثلی زیادی را بکارگیری کنند که عبارتند از: زندهزایی (لقاح داخلی، جنین درون بدن مادر نمو مییابد و توسط مادر مواد مغذی جهت رشد جنین فراهم میگردد)، زنده تخمگذار (لقاح داخلی، مادر تخمهای زرده دار میگذارد که این تخمها تا زمان تخم-گشایی درون لوله تخمبر میمانند)، و تخمگذار (لقاح خارجی، جنین خارج از بدن مادر نمو مییابد. در مقاله حاضر انواع مکانیسم های مختلف تولید مثلی ماهیان استخوانی از جمله فعالسازی محور مغز-هیپوفیز-اندام جنسی در طی بلوغ، هورمونهای آزادکننده گنادوتروپین-ها، غده هیپوفیز، گنادوتروپینها، استروئیدهایجنسی، فرایند اسپرمسازی، فرایند نمو تخمک، رشد اووسیت، فرایند زردهسازی و بلوغ اووسیت و تخمک سازی.
Reproduction includes hormonal regulated processes, such as the growth and maturity of the reproductive organs and reproductive cells, the production of functional reproductive cells (eggs and sperms) that can engage in fertilization to survive an event type Are important. Therefore, reproductive tissues should be produced during embryonic development, and the growth and reproductive maturity of the reproductive cells should be performed after sexual maturity. Fish may use a lot of reproductive strategies that are: livestock (internal fertilization, maternal embryo development, and maternal nutrients for fetal growth), live birth (fertilization) Inner, the mother of yolk eggs suggests that these eggs are egg-laying eggs in the tube), and in the laying (external fertilization, the embryo develops out of the mother's body). In the present paper, various types of reproductive mechanisms of bone marrow production, including the activation of the pituitary-pituitary axis during puberty, gonadotropin releasing hormones, pituitary gland, gonadotropins, Steroidization, spermatogenesis process, oocyte development process, oocyte growth, oocyte yellowing and oocyte maturation process.
https://japu.gau.ac.ir/article_5058_8e2698c5c2cacf9f2aef95ef858edbc7.pdf
بلوغ
تولید مثل
ماهی استخوانی
تخمک
اسپرم
puberity
Reproduction
osteichthys
ovum
Sperm
per
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
2020-02-20
8
4
79
92
10.22069/japu.2020.16463.1491
5059
scientific research article
مروری بر خواص ضد انعقادی و ضد سرطانی پلی ساکارید فوکوئیدان، استخراج شده از جلبک های قهوه ای
A review of anticoagulant and anticancer properties of fucoidan polysaccharide extracted from brown algae
علیرضا رادخواه
radkhahalireza@yahoo.com
1
اسماعیل صادقی نژاد ماسوله
fish7569804@gmail.com
2
دانشجوی دکتری گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پژوهشکده آبزیپروری آبهای داخلی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج جهاد کشاورزی، بندر انزلی
جلبکها یکی از مهمترین منابع طبیعی ارزشمند در جهان به شمار میروند. این موجودات دارای ترکیبات زیستفعال هستند که در زمینههای پزشکی و داروسازی بسیار مورد استفاده قرار گرفتهاند. فوکوئیدان یکی از پلیساکاریدهای سولفاته محسوب میشود که از جلبکهای دریایی و عمدتاً از جلبکهای قهوهای استخراج میشود. در سال های اخیر، این پلیساکارید بهعنوان یک عامل ضد انعقادی و ضد سرطانی شناخته شده است. خوشبخاته کشور ایران به دلیل برخورداری از برخی از گونههای جلبک قهوهای نظیر جنس سارگاسوم، پتانسیل زیادی برای استخراج این ترکیب ارزشمند دارد. بررسی خواص درمانی فوکوئیدان میتواند جنبه های متعددی از فعالیتهای بیولوژیکی این ترکیب مهم را آشکار سازد. مطالعه حاضر که با هدف بررسی فعالیتهای ضدانعقادی و ضدسرطانی پلیساکارید فوکوئیدان صورت گرفته است، میتواند در انعکاس خواص و فعالیتهای بیولوژیکی این پلیساکارید ارزشمند کارساز و مثمر ثمر باشد.
Algae are one of the most valuable natural resources in the world. These organisms have bioactive compounds that are widely used in medical and pharmaceutical fields. Fucoidan is one of the sulfated polysaccharides that is extracted from marine algae, mainly from brown algae. In recent years, it has been identified as an anticoagulant and anticancer agent. Due to the presence of some species of brown algae such as the genus Sargassum, Iran has a lot of potential for extracting this valuable compound. The study of the therapeutic properties of fucoidan can reveal several aspects of the biological activity of this important compound. Therefore, the present study aimed to evaluate the anticoagulant and anti-cancerous properties of fucoidan polysaccharide. This study can be useful in reflecting the biological properties of this polysaccharide.
https://japu.gau.ac.ir/article_5059_f654fdbbfffbd569934ca5d79c22171b.pdf
فوکوئیدان
پلی ساکارید
جلبک های قهوه ای
ضد انعقاد
ضد سرطان
Fucoidan
polysaccharide
Brown algae
Anticoagulant
Anticancer
per
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
2020-02-20
8
4
93
103
10.22069/japu.2020.16015.1473
5060
scientific research article
مدلAHP فازی برای ارزیابی بهترین روش استفاده از پسماندکارخانه کنسرو ماهی (مطالعه موردی کارخانه کنسرو ماهی بابلسر)
A fuzzy AHP model to assess the best method for using Fish Canning Plant (Case study the Mirod fish Fish Canning Plant)
مرضیه آقاسی
marziyeh.aghasi@yahoo.com
1
ناصر مهردادی
mehrdadi2@yahoo.com
2
فارغ التحصیل شیلات
مدیرکل محیط زیست استان تهران
پسماند تولید شده در صنعت کنسروسازی ماهی به دلیل محتوای بالای پروتئین آن دارای اهمیت بسیاری میباشد. در کشور ایران این پسماند تنها از روش دیگ پخت مورد استفاده مجدد قرار میگیرد. استفاده مجدد از پسماند صنایع غذایی میتواند راهکار موثری جهت کاهش ضایعات، تثبیت زباله های مواد غذایی و همچنین تولید انرژی و در نهایت آسیب کمتر به محیط زیست باشد. در این تحقیق با استفاده از روش سلسله مراتبی AHP (Analytic Hierarchy Process) و شناسایی برخی از روشهای استفاده از پسماند ماهی، از بین گزینههای دیگ پخت، کمپوست هوازی، هیدرولیز آنزیمی و زباله سوز با استفاده از معیارهای فنی، اقتصادی، محیط زیستی و مدیریتی به تشخیص بهترین روش استفاده از پسماند کارخانه کنسرو ماهی پرداخته شد. نتایج حاصل از AHP نشان داد که از نظر متخصصین با توجه به معیارها و زیر معیارهای زیست محیطی، اقتصادی، فنی و مدیریتی، بهترین روش دیگ پخت با امتیاز0/459 در اولویت استفاده از پسماند کنسرو ماهی قرار میگیرد. پس از آن روشهای هیدرولیز آنزیمی، کمپوست هوازی و زباله سوز به ترتیب با امتیاز 0/256و0/189 و 0/097 قرار گرفتند. نرخ ناسازگاری کلی نیز برابر با 0.07 بود که این امر نشان دهنده قابل اعتماد بودن نتایج ارزیابی و اعتبار مدل میباشد.با توجه شرایط مورد بررسی و آنالیز حساسیت، دیگ پخت به عنوان بهترین روش برای مدیریت و ساماندهی پسماند کارخانه کنسرو ماهی در شهرک صنعتی میرود شناخته شد.
The waste produced in the canning industry is very importance because of its high protein content. In Iran, these wastes are reused only by the boiler (fish meal and fish oil) method. Reuse of food waste can be an effective way to reduce waste, stabilizing food waste as well as generating energy, using modern processing methods and less damage to the environment.In this research, using the Analytical Hierarchy Process (AHP) method and identifying some methods for using fish waste, among the alternatives of fish meal, aerated compost, enzymatic hydrolysis and waste incineration using technical, economical, environmental and administration has identified the best way to utilizing waste from the factory for fish canning plant.The results of AHP showed that according to the experts, criteria and sub-criteria of environmental, economical, technical and administration, the best method for using fish waste canning was fish meal with a score of 0/459. The enzymes hydrolysis, aerobic compost and waste incinerators were rated at 0/256, 0/189 and 0/097 respectively. Ultimately, sensitivity analysis was carried out toward the general purpose. The overall inconsistency rate was also 0.07, which indicates the reliability of the evaluation results and the validity of the model.Regarding the studied conditions and sensitivity analysis, fishmeal was recognized as the best method for managing and using fish waste canning planet in the industrial city of Mirood.
https://japu.gau.ac.ir/article_5060_b7970151481a5cd38295d893c2a66127.pdf
AHP
پسماند کنسرو ماهی
مدیریت پسماند
AHP
fish waste canning
waste manegment
per
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
2345-427X
2345-4288
2020-02-20
8
4
1
9
10.22069/japu.2020.5650
5650
چکیده لاتین
Abstract
https://japu.gau.ac.ir/article_5650_64ef112ddf877c5eee44c06174267708.pdf