@article { author = {Abdolah Nezhad Banadery, Amer}, title = {Investigating the rate of Filtration of pinctada radiata pearl cladding different salinity}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {7}, number = {3}, pages = {1-9}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {10.22069/japu.2019.13418.1380}, abstract = {Pearl oyster Pinctada radiata is belongs to the family Pteriidae and is one of the pearl oysters of Persian gulf. This study was designed to determine the optimum amount of salt and its effects on the filtration rate of Pearl maker incidents using phytoplankton Isochrysis aff galbana at 5 treatments salinity (20, 25, 30, 35 and 40 parts per thousand), and 3 were repeated. Shells with an average length (dorsal - ventral) 49.67± 6.98 mm it was gathered from the Hendorabi island. The initial density of phytoplankton to town with 100,000 cells / ml were considered and at the time of one-hour and two-hour congestion they were counted again.Most filtration rate of 35 parts per thousand salinity that it is the first time 2459.77± 89 .46and 14.66% increase in the second hour with 2820.39±57 /00ml / hour / shellfish with Other treatments were significantly different (P˂0.05). The filtration rate was about 20 ppt salinity levels in the first hour 140.51 ±37.02and in the second hour with 32 .12% decrease, 40.55 ±22 .11 ml / h / shellfish with Other treatments were significantly different (P˂0.05). The overall results showed that this species best salt for biological activity such as eating, breathing and growing incidents of Pearl is 35 ppt salinity also increases the filtration at second on 30, 35 and 40 parts per thousand reflects its ability to adapt to face in salinity.}, keywords = {Pearl oyster,Hendorabi island,Pinctada radiata,Phytoplankton Isochrysis aff galbana}, title_fa = {بررسی نرخ فیلتراسیون صدف مروارید ساز محار Pinctada radiata در شوری های مختلف}, abstract_fa = {صدف مرواریدساز محارPinctada radiata از خانواده ی Pteriidae یکی از مهم‌ترین صدف‌های مرواریدساز خلیج فارس می باشد. این مطالعه به منظور تعیین مقدار بهینه ی شوری و بررسی اثرات آن بر میزان صافی خواری صدف مروارید ساز محار با استفاده از فیتوپلانکتون Isochrys:s aff galbana در 5 تیمار شوری(20، 25، 30، 35 و 40 قسمت در هزار) و 3 تکرار صورت پذیرفت. صدف‌ها با میانگین طول کل(پشتی –شکمی) 98/6 ± 67/49 میلی‌متر از جزیره ی هندورابی جمع آوری شد. تراکم اولیه فیتوپلانکتون جهت نغذیه 100000 سلول/ میلی لیتر در نظر گرفته شد و در زمان های یک ساعته و دو ساعته مجدداً تراکم آنها شمارش شد. بیشترین میزان فیلتراسیون در شوری 35 قسمت در هزار بود که میزان آن در ساعت اول 46/89 ± 77/2459 و در ساعت دوم 00/57 ± 39/2820 میلی لیتر/ساعت/صدف رسید که با دیگر تیمارها اختلاف معنی داری داشت(05/0P<). کمترین میزان فیلتراسیون در شوری 20 قسمت در هزار بود که میزان آن در ساعت اول 02/37±51/140و در ساعت دوم 11/22±55/40 میلی‌لیتر/ ساعت/ صدف رسید که با دیگر تیمارها اختلاف معنی-داری داشت(05/0P<). نتایج به دست آمده بهترین شوری جهت انجام فعالیت‌های بیولوژیکی مانند تغذیه، تنفس و رشد صدف مروارید ساز محار 35 قسمت در هزار می باشد. همچنین افزایش صافی خواری در ساعت دوم در شوری های 30، 35 و 40 قسمت در هزارنشان دهنده توانایی سازگاری صدف درآن شوری‌ها می باشد .}, keywords_fa = {صدف مرواریدساز محار,جزیره ی هندورابی,فیتوپلانکتونIsochrysis aff galbana,Pinctada radiata}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_4513.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_4513_494dd4a8becdde3f23abd3cd22219418.pdf} } @article { author = {Aghasi, Marziyeh and Mehrdadi, Naser and Baghery, Samereh}, title = {Investigation of waste water quality from fish processing factory according to environmental standards for agricultural use}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {7}, number = {3}, pages = {11-18}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {10.22069/japu.2019.13570.1391}, abstract = {Due to the importance of industrial wastewater, the pollution caused by industrial, it,s compounds and reuse, the possibility of their return to nature, how to dispose of and the amount of pollution caused by entering the nature and reducing it,s adverse effects were evaluated. For this reason, in present reserch the growing population and and increased demand for processed products such as canned fish, increase processing factory and increased production of industrial waste in the Babolsar area was investigated.Because of the high fat effluent treatment plant in this town has been causing problems in the field. In this study, qualitative indicators BOD5, COD, TSS and pH in the initial waste cooking of two type of fish Thunnus tonggol and Euthynnus affinis measuring and comparing and examining how to reuse them in return. According to the results, BOD, COD, TSS and TDS in fish Thunnus tonggol were 10558.20, 67946.41, 21790 and 2.07 and in Euthynnus affinis were 35641.25.71085.33,40457and 2.06 which did not match the values provided by the Department of Environment.The wastewater is not suitable for use in agriculture and in need of treatment were compared needed to be done with the authorized environment.}, keywords = {Initial cooking fish waste,reuse of wastewater,sanitation}, title_fa = {بررسی کیفیت پساب پخت اولیه کارخانه فراوری ماهی با توجه به استانداردهای محیط‌زیست جهت مصارف کشاورزی}, abstract_fa = {با توجه به اهمیت فاضلاب صنعتی، آلودگی‌های ناشی از آن بررسی ترکیبات موجود، استفاده مجدد، امکان بازگشت آن‌ها به طبیعت، چگونگی دفع، میزان آلودگی به وجود آمده در اثر ورود به طبیعت و کاهش آثار سو آن موردبررسی قرار گرفت. رشد روزافزون جمعیت و افزایش نیاز به محصولات فراوری‌شده همچون کنسرو ماهی، افزایش کارخانه‌های فرآوری و افزایش تولید پساب صنعتی حاصل در محدوده بابلسر موردبررسی قرار گرفت. پساب حاصل به دلیل میزان چربی بالا باعث بروز مشکلات تصفیه در این شهرک گشته است. در این تحقیق شاخص‌های کیفی TDS، BOD، COD، TSS،pH و FAT در پساب اولیه پخت دو نوع ماهی زرده و هوور اندازه‌گیری، مقایسه و چگونگی استفاده مجدد آن‌ها بررسی گشت. با توجه به نتایج به‌دست‌آمده میزان BOD، COD، TSS، TDS و FAT در ماهی هوور به ترتیب 10558.20، 67946.41، 21790 و2.07 و در ماهی زرده 35641.25،71085.33، 40457 و 2.06 بود که با مقادیر ارائه‌شده توسط سازمان محیط‌زیست مطابقت نداشت. نتایج نشان داد که این پساب برای استفاده در کشاورزی مناسب نیست و در ابتدا باید مورد تصفیه قرارگرفته سپس مقایسه‌های لازم با مقدار مجاز محیط‌زیست انجام گردد.}, keywords_fa = {پساب پخت اولیه ماهی,استفاده مجدد از پساب,فاضلاب بهداشتی}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_4514.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_4514_d282d9eab32f82f4f6c79e9c57f43cc4.pdf} } @article { author = {Bahrekazemi, Masoumeh}, title = {Anaesthetic effects of sodium bicarbonate, 2-phenoxy ethanol, clove extract and thyme extract on hematological indices and cortisol amount in common carp (Cyprinus carpio)}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {7}, number = {3}, pages = {19-27}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {10.22069/japu.2019.14336.1416}, abstract = {In order to introduce an anaesthetic with lower stressful effects on common carp, the effect of anaesthesia with two chemical compositions, sodium bicarbonate and 2-phenoxyethanol and two natural materials, clove extract and thyme extract on the number of red and white blood cells (RBC, WBC) and the amount of hematocrit, hemoglobin (HCT, HB) and Cortisol hormone were studied. In this regard, the hematological indices were evaluated in fish anesthetized with 30 mg/l clove oil, 100 ppm thyme extract, 30 mg/l of sodium bicarbonate and 0.3 ml/l 2-phenoxyethanol and a control group with no anesthesia, at the time 10 minutes and 24 hours after anesthesia. The results showed a significant decrease in the number of RBC, WBC and the amount of HB and cortisol and an increase in the amount of HCT in clove extract and thyme extract, 10 min after anesthesia. Also, a significant increase was observed in the number of RBC and WBC and the amounts of hematocrit and cortisol in sodium bicarbonate treatment, compare to the control group, 10 min and 24 hours after anesthesia (P<0.05). But a significant decrease was found in the amount of hemoglobin in all treatments, 24 hours after anesthesia (P<0.05). About 2-phenoxyethanol, although the numbers of RBC and WBC and the amount of HCT increased 10 min after anesthesia but, it showed decreasing trend with no difference compare to the control group, 24 hours after anesthesia. So, the lower stressful effects were belonged to clove extract and thyme extract and the negative irreversible effects were not observed in 2- phenoxyethanol treatment.}, keywords = {Anaesthesia,Common carp,stressful,cortisol,hematological indices}, title_fa = {بررسی اثرات بیهوش‏ کنندگی بیکربنات سدیم، 2-فنوکسی اتانول، عصاره گل میخک و عصاره آویشن بر شاخص‏های خون‏ شناسی و میزان هورمون کورتیزول در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)}, abstract_fa = {اثرات بیهوش‌کنندگی دو ترکیب شیمیایی بیکربنات سدیم و 2-‌فنوکسی اتانول و دو ترکیب طبیعی عصاره گل میخک و عصاره آویشن بر تعداد گلبول‌های قرمز و سفید و مقدار هموگلوبین، هماتوکریت و هورمون کورتیزول خون مورد آزمایش قرار گرفت. در این خصوص شاخص‌های خون‌شناسی در ماهیان بیهوش شده با 30 میلی‌گرم در لیتر عصاره گل میخک، 100 میلی‌گرم در لیتر عصاره آویشن، 30 میلی‌گرم در لیتر بیکربنات سدیم و 3/0 میلی‌لیتر در لیتر2 - ‌فنوکسی اتانول و یک گروه شاهد بدون ماده بیهوشی در دو زمان 10 دقیقه و 24 ساعت پس از بیهوشی بررسی گردید. نتایج بدست آمده کاهش در تعداد گلبول قرمز و گلبول سفید و مقدار هموگلوبین و هورمون کورتیزول و افزایش در مقدار هماتوکریت در تیمارهای آویشن و عصاره میخک در 10 دقیقه پس از بیهوشی را نشان داد. همچنین افزایش معنی‌دار در تعداد گلبول قرمز، گلبول سفید و مقدار هماتوکریت و هورمون کورتیزول خون در تیمار 10 دقیقه و 24 ساعت پس از بیهوشی با بیکربنات سدیم نسبت به شاهد مشاهده شد (05/0P<). اما مقدار هموگلوبین خون در تیمار 24 ساعت پس از بیهوشی با بیکربنات سدیم، عصاره گل میخک، عصاره آویشن و 2-‌فنوکسی اتانول کاهش معنی‌دار نشان داد (05/0P<). در مورد تیمار 2- فنوکسی اتانول اگرچه تعداد گلبول‌های قرمز و سفید و مقدار هماتوکریت در 10 دقیقه افزایش یافت اما در زمان 24 ساعت روند کاهشی مشاهده شد و تفاوت با گروه شاهد معنی‌دار نبود. بنابر این کمترین میزان استرس‌زایی مربوط به عصاره آویشن و عصاره گل میخک بود}, keywords_fa = {بیهوش کننده,کپور معمولی,استرس‏زایی,کورتیزول,شاخص خون‏شناسی}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_4515.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_4515_bc6662b421c667a855e8f91c0ddc705e.pdf} } @article { author = {Amini Khahan, Zohreh and Gorgin, Saeid and Shaban Pour, Bahareh and Yahyaie, Mohsen}, title = {Effects of Rutilus kutum mortality in gillnet on the quality and shelf life during refrigerated storage}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {7}, number = {3}, pages = {29-39}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {10.22069/japu.2019.13603.1393}, abstract = {In this study, the effects of death of Kutum (Rutilus kutum) were investigated in gillnet on the quality and shelf life during refrigerated storage. This study was performed to determine two treatments of live fish caught (choking in the air), and treatment of dead fish caught (death in water) in 30 samples by gillnet. Evaluation of physical and chemical index changes of fish including: total moisture, water holding capacity (WHC), pH, thiobarbituric acid (TBA), total volatile nitrogen bases (TVB-N) and free fatty acid (FFA), and microbiological characteristics including total viable count (TVC) and psychrotrophic count (PTC) was conducted during a period of 12 days refrigerated storage (1±4°C). The results showed that the amounts of WHC, pH, TVB-N, FFA, TBA, and TVC had a significant difference (p<0/05) between two treatments which in the treatment of dead fish caught was significantly more than live fish caught and only moisture and psychrophilic bacteria were no significant differences between two treatments. The relative acceptability of live fish caught was maintained until the 12 day, but in the dead fish caught due to factors TVB-N was evaluated on the 6 day unusable and TVC on the 12 day. Being significant differences between two treatments in most of the above parameters can indicate expansion of autolytic activity, changes in protein systems and spoilage in dead fish caught.}, keywords = {Kutum (Rutilus kutum),quality,mortality of fish,gillnet}, title_fa = {اثرات مرگ ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum) در تور گوشگیر بر کیفیت و ماندگاری آن در یخچال}, abstract_fa = {در این مطالعه، اثرات مرگ ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum) در تور گوشگیر بر کیفیت و ماندگاری آن در یخچال بررسی شد. این پژوهش با تعیین دو تیمار ماهی زنده صید شده (خفگی در هوا) و تیمار ماهی مرده صید شده (مرگ در آب) توسط تور گوشگیر در 30 قطعه ماهی صورت گرفت. بررسی تغییرات شاخص‌های فیزیکی و شیمیایی ماهیان شامل رطوبت کل، ظرفیت نگه‌داری آب (WHC)، pH، اندیس تیوباربیتوریک اسید (TBA)، مجموع بازهای ازته فرار (TVB-N) و میزان اسید‌های چرب آزاد (FFA)، همچنین آزمون میکروبی جمعیت باکتریایی کل (TVC) و سرمادوست (PTC) در طول یک دوره 12 روزه نگه‌داری در یخچال (1±4 درجه سانتی‌گراد) انجام شد. نتایج نشان داد مقادیر WHC، pH، TVB-N، FFA، TBA، و TVC دارای اختلاف معنی‌دار (05/0p<) بین دو تیمار بوده که در تیمار ماهی مرده صید شده با تفاوت معنی‌دار بیشتر از ماهی زنده صید شده بود و تنها میزان رطوبت و باکتریهای سرما‌دوست فاقد تفاوت معنی‌دار بین دو تیمار بودند. قابلیت پذیرش نسبی ماهی زنده صید شده تا روز دوازدهم حفظ شد، اما در ماهی مرده صید شده به لحاظ فاکتورTVB-N در روز ششم و TVC در روز دوازدهم غیرقابل مصرف ارزیابی شد. وجود تفاوت معنی‌دار بین دو تیمار در اغلب پارامتر‌های فوق می‌تواند مؤید گسترش فعالیت اتولیتیکی، تغییرات سیستم‌های پروتئینی و پیشرفت فساد بیشتر در ماهی مرده صید شده باشد.}, keywords_fa = {ماهی سفید دریای خزر (Rutilus kutum),کیفیت,مرگ ماهی,تور گوشگیر}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_4516.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_4516_6209c081c7f30af643c310376a44ac11.pdf} } @article { author = {Lakzaie, Fatemeh and Panahy Mirzahasanlou, Jamileh and Gholizadeh, Mohammad and Daneshvar, Abolfazl}, title = {Ecological study of the diatoms in Chehel Chay River in Golestan province}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {7}, number = {3}, pages = {41-51}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {10.22069/japu.2019.14929.1432}, abstract = {Diatoms are a group of algae, identifiable under the light microscope by their yellow-brown coloration and by presence of a thick silica wall. These organisms have particular ecologic preferences and tolerances, which make them useful indicators for ecological conditions, and nowadays are used in water quality issues extensively. Chehel Chay River is one of main tributaries of Gorgan Rud. In this survey, epilithic and epipelic diatoms of this river were studied. Sampling was done seasonally from 5 stations on river during 2016. Along with diatom samples, physic-chemical parameters of water were analysed. In total, 32 species belongs to 18 genera were identified. The biggest genera according to species number were Nitzschia with 5 species and Gomphonema with 4 species. Dominant species in epipelic samples were Cymbella affinis, Navicula tripunctata, Nitzschia dissipata and Rhoicosphenia abbreviate and in epilithic samples: Achnanthidium gracillimum, Cymbella affinis, Diatoma moniliformis and Navicula tripunctata. In this study, pH, phosphate, temperature, nitrate, ammonium, silica, EC and TDS were recognized as most effective parameters on distribution of diatoms in Chehel Chay River.}, keywords = {Epilith,Epipel,diversity index,Water quality}, title_fa = {بررسی اکولوژیکی دیاتومه های رودخانه چهل چای استان گلستان}, abstract_fa = {دیاتوم ها گروهی از جلبکها هستند که در زیر میکروسکوپ نوری به رنگ‌های زرد قهوه ای و با دارا‌‌‌ بودن یک دیواره سیلیسی ضخیم شناسایی می‌شوند. این موجودات ترجیحات و تحمل اکولوژیکی مشخصی دارند که آنها را شاخصهای مفیدی برای شرایط اکولوژیکی ساخته و امروزه بطور گسترده ای در بحث کیفیت آب بکار می روند. رودخانه چهل چای یکی از سرشاخه های بزرگ گرگان رود می باشد. در مطالعه حاضر دیاتومه های اپی لیت و اپی پل این رودخانه مورد بررسی قرار گرفت. نمونه برداری بصورت فصلی طی سال 1395 در 5 ایستگاه انجام گرفت. همراه با نمونه های دیاتومه‌ای پارامترهای فیزیکوشیمیایی آب نیز مورد اندازه گیری قرار گرفت. بطور کلی در این بررسی 32 گونه متعلّق به 18 جنس شناسایی گردید. بزرگترین جنس‌ها از نظر تعداد گونه، Nitzschia با 5 گونه و Gomphonema با 4 گونه بودند. بیشترین فراوانی ها در نمونه های اپی پل متعلق به گونه های Cymbella affinis، Navicula tripunctata، Nitzschia dissipata و Rhoicosphenia abbreviate و در نمونه های اپی لیت نیز Achnanthidium gracillimum ، Cymbella affinis، Diatoma monoliformis و Navicula tripunctata بود. بطور کلی در این بررسی پارامترهای pH، فسفات، دما، نیترات، آمونیوم، سیلیس، EC و TDS عمده‌ترین پارامترهای تأثیرگذار روی پراکنش دیاتومه‌های رودخانه چهل‌چای تشخیص داده شدند.}, keywords_fa = {اپی لیت,اپی پل,شاخص تنوع,کیفیت آب}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_4517.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_4517_9b7a9f8622dd721deddb9a58778ad39a.pdf} } @article { author = {Moradi, Mehrdad and Hedayati, Seyed AliAkbar and Hoseiny far, Seyed Hossein and Baghery, Dara}, title = {The efficiency of probiotic Lactobacillus for improving the liver biochemical indices of common carp (Cyprinus carpio) exposed to sub-lethal levels of nano silver}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {7}, number = {3}, pages = {53-61}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {10.22069/japu.2019.12260.1330}, abstract = {Pollutants especially nanoparticles as emerging contaminants in water may causes stress response in fish physiology and fish health that ultimately could reduce fish immune function and, hence the use of immuno simulator such as probiotics seems very essential. A total of 250 fry carp for 42 days in three treatments of without probiotics and prebiotics level A (106) and Level B (107) were divided. Then each group exposed to 50% of nano-iron LC50 for 10 days. The serum biochemical parameters were measured using an ELISA plate reader and the device Sysmaks with commercial Kits. Probiotics alone hadn’t a significant effect on glucose, direct bilirubin, total bilirubin and total cholesterol (P≥0.05), but silver was reduced this indices (P>0.05), using combination of probiotics and silver also increased glucose, direct and total bilirubin with total cholesterol (P>0.05). Nano-silver cause inhabitation and reduction of serum biochemical indices that lead to depletion of these indices, but using combination of probiotics and nano particle reduced inhabitation effects of nano silver and lead to elevation of indices. Overall results showed that Lactobacillus probiotic could decrease the amount of serum biochemical markers with the improvement of existing situation, but nano-silver lead to stress conditions and increased markers by creating stressful condition, and then using a combination of Lactobacillus decreased adverse effects of nano-silver.}, keywords = {Improved resistance,metallic nanoparticles,probiotics,biomarker,Common carp}, title_fa = {کارایی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس Lactobacillus)) در بهبود پارامترهای بیوشیمیایی کبد ماهی کپور معمولی(Cyprinus carpio) در معرض سطوح تحت کشنده نانو نقره}, abstract_fa = {وجود آلاینده های نوظهور نانوذرات در آب باعث پاسخ استرس در ماهی می‌شود که نهایتا بر وضعیت فیزیولوژیک ماهیان اثر‌گذار بوده و باعث کاهش عملکرد ایمنی ماهیان می‌شود، از این رو استفاده از محرک‌های ایمنی نظیر پروبیوتیک ها بسیار ضروری به‌نظر می‌رسد. تعداد 250 بچه ماهی کپور معمولی به مدت 42 روز در سه دسته ماهیان بدون پروبیوتیک و ماهیان دارای پروبیوتیک سطح A (106) و ماهیان دارای پروبیوتیک سطح B(107) تقسیم شدند. سپس هرکدام از گروهها 50 درصدغلظت کشنده نانو نقره به مدت ده روز اضافه ‌شد. سپس پارامترهای بیوشیمیایی سرم با استفاده از دستگاه الایزا و دستگاه سیسمکس و کیت‌های تجاری اندازه‌گیری شد. پروبیوتیک به تنهایی اثر معنی داری بر گلوکز، بیلی روبین دایرکت، بیلی روبین کل و کلسترول نداشت (05/0≤P)، اما نانونقره باعث کاهش این شاخصها گردید(05/0>P)، همچنین استفاده ترکیبی پروبیوتیک و نانونقره باعث افزایش مقدار گلوکز، بیلی روبین دایرکت، بیلی روبین کل و کلسترول گردید (05/0>P). غلظت نانو نقره باعث سرکوب وکاهش شاخص های بیوشیمایی سرم شده که مقدار این شاخص ها در مواجهه با نانو نقره کاهش یافته است، درحالیکه در حالت استفاده توام پروبیوتیک لاکتو باسیلوس و نانو نقره از سرکوب در تیمار قبل کم کرده و روندی افزایشی در مقدار شاخص ها رخ داده است. در مجموع نتایج نشان داد که پروبیوتیک لاکتو باسیلوس با بهبود وضعیت موجود، مقدار شاخصهای بیوشیمیایی سرم را کاهش داده ولی نانونقره با ایجاد شرایط استرس مقدار این شاخص را افزایش داده و سپس استفاده ترکیبی نانونقره وپروبیوتیک لاکتو باسیلوس اثر مخرب نانو نقره را کاهش داده است.}, keywords_fa = {بهبود مقاومت,نانو ذرات فلزی,پروبیوتیک,شاخص بیوشیمیایی,کپور معمولی}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_4518.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_4518_04715ce320b26e5b430a2c6941eda41f.pdf} } @article { author = {Rostami, Fatemeh}, title = {Sub-lethal Ammonia Concentration (LC50) for Pacific white shrimp (Litopenaeus vannamei) Post larvae at Different Salinities}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {7}, number = {3}, pages = {63-70}, year = {2018}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {10.22069/japu.2019.13990.1407}, abstract = {Increased amount of Ammonia in water is one of the main problems in aquaculture that its effects and the effect size are still remained unknown. The present study aimed at determining the sub-lethal ammonia concentration at two salinity levels of 35 and 45 ppm for Litopenaeus vannamei larvae with mean weight of 3 ± 0.05 grams in laboratory conditions. The experiments were carried out in 7 treatments and 3 replicates with 210 Litopenaeus vannamei post larvae for each salinity using semi-static water method for 96 hours. Post larvae were exposed to various concentrations of total ammonia with zero values for the control group and 10, 20, 40, 60, 80, 100 mg / l of ammonia for other treatments, and then the behavioral changes and mortality rates were recorded every 24 hours. The sub-lethal concentration (LC50) was only identified for 96 hours, which was 64.54 for salinity of 35 ppt and 73.64 for salinity of 45 ppt. According to the results obtained in this research, it can be argued that as ammonia concentration and exposure time are increased, ammonia toxicity to post larvae increases too, while increased salinity can enhance the tolerance of post larvae to ammonia toxicity. as a result, the LC50 value was higher at the salinity level of 45 ppt than at the salinity of 35 ppt.}, keywords = {Toxicity,Salinity,Litopenaeus vannamei,Sub-lethal}, title_fa = {تعیین غلظت نیمه کشندگی آمونیاک در پست لارو میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei) در شوری های مختلف}, abstract_fa = {افزایش آمونیاک آب یکی از مشکلات عمده در آبزی‌پروری است که میزان و اثرات آن هنوز به‌درستی مشخص نشده است. هدف از این پژوهش، تعیین غلظت نیمه کشنده آمونیاک در دو شوری 35 (شوری رایج مورد استفاده در مزارع پرورشی) و 45 (شوری بالاتر از حد معمول در مزارع) قسمت در هزار برای پست لارو میگوی سفید غربی با میانگین وزنی 05/0 ± 3 گرم در شرایط آزمایشگاهی بود. آزمایش در 7 تیمار و سه تکرار و با تعداد 210 عدد پست لارو میگوی سفید غربی برای هرکدام از شوری‌ها با روش آب نیمه ساکن به مدت 96 ساعت اجرا شد. پست لاروها در معرض غلظت‌های مختلفی از آمونیاک کل با مقادیر صفر برای گروه شاهد و 10، 20، 40، 60، 80، 100 میلی‌گرم بر لیتر آمونیاک برای سایر تیمارها قرار گرفتند و تغییرات رفتاری و تلفات هر 24 ساعت ثبت و غلظت نیمه کشندگی (LC50) تعیین گردید که این میزان 54/64 برای شوری 35 قسمت در هزار و 64/73 برای شوری 45 قسمت در هزار بود. با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق می‌توان بیان کرد که با افزایش غلظت آمونیاک و مدت زمان قرار‌‌گیری در معرض آن سمیت آمونیاک برای پست لاروها افزایش می‌یابد این در حالی-است که افزایش شوری باعث افزایش قدرت تحمل پست لاروها نسبت به سمیت آمونیاک می‌شود درنتیجه میزان LC50 در شوری 45 قسمت در هزار بیشتر از میزان آن در شوری 35 قسمت در هزار بدست آمد.}, keywords_fa = {سمیت,شوری,میگو سفید غربی,نیمه کشندگی}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_4519.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_4519_a300448e44a9fe7373088568ddb68506.pdf} }