@article { author = {AMINIAN fatideh, BAGHER}, title = {Study of Some Biological Indices of Narrow Snout Mullet (Liza saliens) in Mian-Kaleh Caspian Sea}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {6}, number = {2}, pages = {1-13}, year = {2017}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {10.22069/japu.2017.13187.1374}, abstract = {Mullet fish as one of the family are non-native to the Caspian Sea. And one of the two species is adapted to the sea, narrow snout mullet (Liza saliens) is. This research study biological indicators Mullet fishing Mian kaleh in the city, has been in operation in 1395. 960 fish from different parts Mian kaleh drag seine Beach (Beach Seine) with a = 33 mm mesh size were caught and collected. To determine the different stages of maturity of 6 Gennady stage was used. The results indicate that the average length, weight and age increased during the months of fishing, although in recent years the trend has been reduced. Fish aged 2 to 6 years, had the highest rate of fishing, and often fish or immature or were in the early stages of maturation. Fish length range of 40-24 cm and a weight range of fish 250-200 g respectively. The age range of fish from 2 to 4 years of age composition 3-year-olds have had more than fishing. It seems that it is necessary to protect this precious species in the mesh size of fishing nets is fundamental revision.}, keywords = {Mullet,Liza saliens,Biologic Indices,Caspian Sea,Beach seine}, title_fa = {بررسی برخی شاخص های زیستی ماهی کفال پوزه باریک (Liza saliens) در صیدگاه میانکاله دریای خزر}, abstract_fa = {کفال ماهیان به عنوان یکی از خانواده های غیر بومی دریای خزر محسوب میشوند و یکی از دو گونه سازگار شده آنها با این دریا ، کفال پوزه باریک (Liza saliens) می باشد . تحقیق حاضر به مطالعه شاخص های زیستی ماهی کفال در صیدگاه میانکاله بهشهر، در سال بهره برداری 1395 پرداخته است. تعداد 960 قطعه ماهی از بخش های مختلف میانکاله با تور پره کشیدنی ساحلی (Beach Seine ) با اندازه چشمه a=33 میلیمتر صید و جمع آوری گردیدند. اندازه گیری طول ماهی با تخته بیومتری ، وزن نمونه ها و گنادها با ترازوی دیجیتالی ، سن با شمارش خطوط سالانه فلسها انجام شد . برای تعیین مراحل مختلف رسیدگی جنسی از روش 6 مرحله ای گنادی استفاده شد. نتایج حاصل ، نمایانگر آنست که میانگین اندازه طولی ، وزنی و سنی در طی ماههای دوره صید افزایش یافته ، گر چه در طی سالهای اخیر روند کاهشی داشته است . ماهیان در سنین 2 تا 6 سال، بیشترین میزان صید را داشته اند، و اغلب ماهیان یا نابالغ بوده و یا در مراحل اولیه رسیدگی جنسی بوده اند. دامنه طولی ماهی ها 40 – 24 سانتیمتر و دامنه وزنی ماهیان 250 – 200 گرم بوده است . همچنین دامنه سنی ماهی ها از 2 تا 4 سال بوده و ترکیب سنی 3 ساله ها بیشترین نسبت صید را دارا بوده اند. به نظر می رسد که در جهت حفظ ذخایر این گونه لازم است در اندازه چشمه تورهای صیادی تجدید نظر اساسی شود .}, keywords_fa = {کفال پوزه باریک . Liza saliens,شاخص زیستی,دریای خزر,تور پره}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_3811.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_3811_a947095d53f25e903528a2299f65afd6.pdf} } @article { author = {harsij, mohammad and آدینه, حسین}, title = {The possibility of using poultry slaughterhouse wastewater for culture of common carp fish (Cyprinus carpio)}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {6}, number = {2}, pages = {11-19}, year = {2017}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {10.22069/japu.2017.13062.1346}, abstract = {The aim of this study was to investigate poultry slaughterhouse wastewater quality characteristics for optimum use in the aquaculture industry. Wastewater was placed in three tanks with a volume of 70 liters. At first experiment (start), 5 finger carp was introduced into each tank (Total of 15 fish) that 100 percent of the fish deaths occurred in less than 3 hours. The test was twice (3 replicate). In the second experiment, the effluent was intense aeration for 3 hours which caused settling of solids and possibly decolorize it, Then 5 finger carp were introduced to each tank (Total of 15 fish). The test was twice (3 replicate). At this stage, was not observed mortality and survival was 100 percent. Quality parameters of wastewater for 30 days (days 0, 3, 7, 15 and 30) were investigated without the presence of fish. The results showed that there was not statistically significant difference at different times in the amount of dissolved oxygen, temperature, pH and total dissolved solids (TDS) (p<0.05). The ammonium, nitrate, phosphate, alkalinity, total hardness and electrical conductivity at different times of the experiment statistically significant difference (p>0.05). According to achieve an acceptable level of quality characteristics of poultry slaughterhouse waste for Carp culture, Can be suggested re-use of wastewater in aquaculture.}, keywords = {Wastewater,water quality parameters,Cyprinus carpio}, title_fa = {بررسی امکان استفاده از پساب کشتارگاه طیور برای پرورش ماهی کپور معمولی (Cyprinuscarpio)}, abstract_fa = {هدف از اجرای این تحقیق بررسی خصوصیات کیفی پساب کشتارگاه طیور به‌منظور استفاده بهینه درصنعت آبزی‌پروری بود. پساب در 3 تانک با حجمی به میزان 70 لیتر قرار داده شد. در مرحله اول آزمایش (شروع)، تعداد 5 بچه‌ماهی به هر تانک معرفی شد (مجموع 15 ماهی) که تلفات 100 درصدی ماهیان در کمتر از 3 ساعت اتفاق افتاد. این عمل دوبار (در 3 تکرار) انجام شد. در مرحله دوم آزمایش، پساب به‌مدت 3 روز هوادهی شدید شد که باعث انعقاد مواد جامد و رسوب آنها و کلرزدایی آن گردید. سپس تعداد 5 بچه ماهی به هر تانک معرفی گردید (مجموع 15 ماهی). این عمل نیز دوبار (در 3 تکرار) انجام شد. در این مرحله، تلفات مشاهده نشد و بازماندگی 100 درصد بود. فاکتورهای کیفی پساب بمدت 30 روز (روزهای 0، 3، 7، 15 و 30) بدون حضور ماهی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آنالیز نشان داد که تفاوت معنی‌دار آماری در زمان‌های مختلف در میزان اکسیژن محلول، دما، پی‌اچ و مواد محلول کل وجود نداشت (05/0<p). میزان آمونیوم، نیترات، فسفات، قلیائیت، سختی کل و هدایت الکتریکی در زمانهای مختلف آزمایش اختلاف آماری معنی‌داری نشان داد (05/0>p). با توجه به رسیدن خصوصیات کیفی پساب اصلاح شده کشتارگاه طیور به سطح قابل قبول برای پرورش ماهی کپور، می‌توان در بخش آبزی‌پروری استفاده از این پساب را پیشنهاد نمود.}, keywords_fa = {پساب کشتارگاه طیور,پارامترهای کیفی آب,ماهی کپور}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_3812.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_3812_8762ed8d71b939049d7c49eafe40b016.pdf} } @article { author = {قاسمی, اباذر and مازندرانی, محمد and Sudagar, Mohammad and حسینی, سید مرتضی}, title = {Effect of dietary turmeric (Curcuma longa) addition on growth performance and survival rate against salt-water stress in common carp (Cyprinus carpio)}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {6}, number = {2}, pages = {21-30}, year = {2017}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {10.22069/japu.2017.13267.1365}, abstract = {Considering the development of intensive aquaculture systems and the need to use medicinal plants as growth and immunity promoters, the aim of this study was to investigate the effect of different level of dietary turmeric (Curcuma longa) supplementation diets on the growth performance and survival rate to salt-water stress in common carp (Cyprinus carpio) fingerlings. To this purpose, 156 fishes with average weight of 18.71 ± 2.79g were divided into twelve 150 liter fiberglass tanks (13 fish per tank). Then fishes in four groups were fed with 4 formulated feed containing 0, 0.5,1 and 2% of turmeric. During the rearing period, the fish were fed twice a day at 3% of biomass. At the end of the rearing period, growth performances and resistance against salinity stress have been studied in different groups. Results showed that increase in dietary turmeric more than 1% in feed significantly reduced the fish growth and increased fish resistance against salinity stress. highest negative effects on growth performance and the highest survival rate after the stress was related to the 2% turmeric treatment group. According to the present study dietary turmeric supplementation at dosage of 0.5 - 1% in feed has increased common carp resistance in salinity stress situation.}, keywords = {Common carp fingerling,turmeric,Growth performance,survival rate,Salinity stress}, title_fa = {اثر افزودن زردچوبه (Curcuma longa) در جیره بر عملکرد‌ رشد و بقاء در برابر تنش شوری در کپور معمولی (Cyprinus carpio)}, abstract_fa = {با توجه به توسعه سیستم‌های متراکم پرورش آبزیان و ضرورت استفاده از گیاهان دارویی به عنوان محرک رشد و ایمنی تحقیق حاضر به منظور بررسی افزودن اثر سطوح مختلف زردچوبه در جیره برعملکرد رشد و مقاومت در برابر تنش شوری در بچه ماهی انگشت قد کپور معمولی (Cyprinus carpio) به مدت 6 هفته طراحی و اجرا گردید. بدین منظور تعداد 156 عدد بچه ماهی با میانگین وزنی79/2 ± 71/18 گرم در 12 تانک فایبرگلاس 150 لیتری (به تعداد 13 عدد ماهی در هر تانک) توزیع شدند. ماهیان در 4 گروه با 4 جیره آزمایشی محتوی سطوح مختلف زردچوبه شامل 0، 5/0، 1و 2 درصد فرموله شده تغذیه شدند. تغذیه ماهیان در دوره آزمایش 2 بار در روز و به میزان 3 % وزن زنده صورت گرفت. در پایان دوره شاخص‌های رشد و وضعیت مقاومت ماهیان در مواجهه با استرس شوری 17 گرم درلیتر (نمک دریایی) ارزیابی شد. بر اساس نتایج با افزایش دوز استفاده از زردچوبه در غلظت بالای 1% جیره شاخص‌های رشد ماهی به صورت معنی‌داری کاهش یافت اما مقاومت در مواجهه با شوری افزایش داشت (05/0>P)، بطوری که بیشترین تاثیر منفی مربوط به استفاده از دوز 2 % زردچوبه در جیره بوده است ولی استفاده از دوز 2 % تاثیر معنی داری بر بازماندگی در برابر تنش شوری در میان تیمارهای پرورشی می‌گذارد (05/0>P). بر اساس نتایج بررسی حاضر افزایش 5/0 تا 1 % پودر زردچوبه در جیره غذایی ماهی کپور معمولی باعث افزایش مقاومت این ماهی در مواجهه با استرس شوری می‌گردد.}, keywords_fa = {بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio),زردچوبه,شاخص‌های رشد,بقا,تنش شوری}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_3813.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_3813_fdc9fac58da35f2dff4d1da51ef7b42d.pdf} } @article { author = {eslamifar, ahmad}, title = {Roles of feed and digestive factors on pigmentation of carotenoids in fishes}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {6}, number = {2}, pages = {31-39}, year = {2017}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {10.22069/japu.2017.13386.1377}, abstract = {Quality Productions of aquaculture have various status for accept between people. Color is a factor in relation of quality. Color is sign of beauty, high quality and health of fish production. Consumers trust natural color of fishes signify of health. Also, color in ornamental fish is a very effective factor on price. Carotenoids have maximum scale between animals after melanines pigments. Fishes do not possess the ability to synthesize carotenoids and to supply these pigments by feed same all vertebrates. Natural and shine color of fishes pale in confined environment. In aquaculture the required pigments to add on diet. In culture condition to supply color for fishes is very expensive therefore to know effective factors on pigmentation is very important. Principle factors effects in retention of carotenoids in fishes contain feed, digestive, species and environment. In relation of feed and digestion these factors involve diet, nutrient contain of pigment, feeding time, feeding frequency, digestive tract and metabolic process that different effect have 0n pigmentation.}, keywords = {fishes,Carotenoids,pigmentation}, title_fa = {نقش عوامل تغذیه ای و گوارشی در میزان رنگزایی کاروتنوئیدها در آبزیان}, abstract_fa = {محصولات آبزی پروری با کیفیت بایستی شرایط متعددی راداشته باشندتاازطرف مصرف کنندگان مقبولیت پیدا کنند. از جمله این شرایط رنگ مناسب است. در ماهیان رنگ نقشی فراتر از جنبه های ظاهری و زیبایی دارد، مصرف کنندگان رنگ طبیعی را مقارن با سلامتی و کیفیت بالای محصول می دانند. در ماهیان زینتی نیز رنگ پوست یک عامل مؤثر بر قیمت بازاری ماهی می باشد و نقش مهمی در تخمین ارزش کلی آن ایفا می‌کند. در شاخه حیوانات، کاروتنوئیدها بعد از ملانین ها رایج ترین رنگدانه ها هستند. ماهیان مانند سایر جانوران قادر به سنتز خود به خودی کاروتنوئیدها نیستند و بر منابع خوراکی خود برای دستیابی به رنگدانه ها تکیه دارند تا رنگ خود را حفظ کنند. رنگ درخشان و طبیعی آبزیان تحت شرایط پرورشی و اسارت از بین می رود. در پرورش ماهیان خوراکی یا ماهیان زینتی که تغذیه ماهیان با خوراک های فرموله انجام می شود رنگدانه های مورد نیاز به جیره های غذایی اضافه می شوند. از طرف دیگر تغییر رنگ یک فرآیند پرهزینه در پرورش آبزیان محسوب می گردد و باید در طول چرخۀ تولید صورت پذیرد از اینرو شناخت عوامل موثر بر رنگزایی رنگدانه های کاروتنوئید ضرورت دارد. عوامل اصلی که بر تثبیت کاروتنوئیدها اثر می گذارند عبارتند از: جیره غذایی، هضم کاروتنوئیدها، جانور و محیط. در بعد تغذیه ای و گوارشی این عوامل شامل میزان غذا، ترکیبات جیره غذایی، ماتریکس ماده مغذی حاوی رنگدانه، زمان غذادهی، وعده های غذایی، دستگاه گوارش و فرآیندهای متابولیسمی که هر کدام اثرات متفاوتی در میزان رنگزایی کاروتنوئیدها نشان دادند.}, keywords_fa = {آبزیان,کاروتنوئید ها,رنگزایی}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_3814.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_3814_3764fa60f93e6aa820bf8880f44dce86.pdf} } @article { author = {hassan ahmadia, ehsan}, title = {Study on composition and diversity of Sardine fishes (Dussumieria acuta) in Kangan waters (Persian Gulf)}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {6}, number = {2}, pages = {41-49}, year = {2017}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {10.22069/japu.2017.13240.1360}, abstract = {Abstract: In this study, natural mortality, age predicted total length, weight, and species composition parameters of purse seine was studied for 5 months in Kangan Port. Sampling was done every 15 days from December to May (fishing time of the fish). Based on the obtained results, Sardines were formed 75% of the target total fishing catch. The highest bycatch was for Leiognathus Daura with a frequency of 10.2% of total weight as well. The most frequency was 25-30 grams with a 43.5% and lowest frequencies of 25-20 g fish weight class with the highest and lowest was 10.5 respectively, lowest average length for rainbow sardines was observed 19 and 8.1 cm, for late April and December months by 1.8 cm respectively. The average length of 16 cm and an average weight of 26±13.8 grams and maximum length estimation calculated as 20.74. Applying the formula M=2K, the equivalent of natural mortality and total mortality was calculated as 0.62 and 0.8 respectively. Predicted based on age and length of log Φ was 2.125.}, keywords = {Keywords: Length frequency,weight frequency,Mortality,rainbow sardines Persian Gulf}, title_fa = {بررسی ترکیب و تنوع ساردین ماهیان آب های کنگان}, abstract_fa = {چکیده ساردین ماهیان از گونه‌های مهم تجاری ماهیان سطح‌زی ریز در آب‌های ساحلی بندر کنگان هستند. گونه ساردین رنگین کمان (Dussumieria.acuta ) حدود 7/58 درصد از صید شناورهای پرس‌ساینر را در منطقه کنگان به خود اختصاص داده و گونه غالب این منطقه می‌باشد. در این تحقیق پارامترهای مرگ و میر طبیعی، سن، طول کل، وزن و ترکیب گونه ای تورهای پرس ساین دو قایقی بندر کنگان به مدت 5 ماه مطالعه شد. نمونه برداری بصورت هر 15 روز یک‌بار و از ماه‌های آذر تا فروردین ماه (زمان صید این ماهیان در منطقه) صورت گرفت. بیشترین فراوانی وزنی مربوط به ماهیان 30-25 گرم با 5/43 درصد و کمترین فراوانی مربوط به ماهیان طبقه وزنی 25-20 گرم با 5/10 درصد بود. بیشترین و کمترین میانگین طول ساردین‌های رنگین کمان به ترتیب در ماه‌های اواخر فروردین 19سانتی‌متر و دی با 1/8 سانتی‌متر مشاهده گردید. میانگین طول کل 16 سانتی‌متر و میانگین وزنی 26 گرم با انحراف معیار 8/13 حداکثر طولی برآوردی معادل 74/20 سانتی‌متر محاسبه گردید. مرگ و میر طبیعی معادل 62/0 و مرگ و میر کل معادل 8/0 محاسبه گردید. سن و طول پیش‌بینی شده φ بر اساس لگاریتم125/2 به دست آمد.la)، ساردین روغنی(Sardinell Longiceps) ،ساردین پهلو طایی (Sardinella gibbosa) .به ترتیب شامل 10%، 2/4 %، 3/2 % و 8/24% باقی مانده را صید ضمنی پنجزاری ماهی (Leiognathus daure) با 2/10%، گواف (Nematalosa nasus)6/6%، یلی چهار خط (Pelates quadrilineatus) 8%، از صید شناورهای پرس ساین را تشکیل داد.}, keywords_fa = {واژگان کلیدی: فراوانی طولی,فراوانی وزنی‌,مرگ و میر,ساردین رنگین کمان,خلیج فارس}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_3815.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_3815_a65d9538b0c77634570820d87b316dad.pdf} } @article { author = {حسینی, سید مرتضی and حسینی, سید عباس}, title = {Effect of taurine on antioxidant enzymes’ activity and serum non-specific immune status in Persian sturgeon (Acipenser persicus)}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {6}, number = {2}, pages = {51-57}, year = {2017}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {10.22069/japu.2017.12934.1344}, abstract = {Plant protein resources contain low amount of taurine; thus, their inclusion in fish diet causes taurine shortage for the fish. In the present study, the effect of dietary taurine was investigated on humoral immune response and antioxidant enzymes’ activity in Persian sturgeon (Acipenser persicus). The fish were fed diets containing different taurine levels (control, 0.25, 0.5, 0.8 1.2 and 1.6 %) for 45 days. Thereafter, blood samples were collected from the fish to determine serum total immunoglobulin level and the activity of lysozyme, complement, superoxide dismutase and catalase were determined. Increase in dietary taurine resulted in a significant decrease in total immunoglobulins, lysozyme and complement. Also, enzymatic activity of serum superoxide dismutase and catalase in 0.25% taurine treatment was significantly lower than the other treatments. Overall, it is concluded that supplementation of Persian sturgeon diet with 0.25-1.6 % taurine suppressed the fish immune function. Also, 0.5-1.6 % taurine is high for Persian sturgeon causing immunosuppression and oxidative stress. 0.25% taurine in Persian sturgeon diet suppressed oxidative stress.}, keywords = {Persian sturgeon,amino acid,physiology,Blood}, title_fa = {اثر تورین بر فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و ایمنی غیراختصاصی سرم تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus)}, abstract_fa = {منابع پروتئین گیاهی دارای مقادیر اندکی تورین هستند؛ لذا استفاده از آنها در جیره ماهی باعث کمبود تورین برای ماهی می‌شود. در این تحقیق، اثر سطوح مختلف تورین جیره بر پاسخ ایمنی خونی و آنزیم‌های آنتی اکسیدانی سرمی در تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) مورد مطالعه قرار گرفت. ماهیان آزمایشی به مدت 45 روز با جیره‌های حاوی سطوح مختلف تورین (صفر، 25/0، 5/0، 8/0، 2/1 و 6/1 درصد) تغذیه شدند. پس از یک ماه، از همه تیمارها خونگیری شد و غلظت ایمونوگلبولین کل و فعالیت لیزوزیم، کمپلمان، سوپرکسید دیسموتاز و کاتالاز در سرم اندازه‌گیری گردید. افزایش تورین جیره باعث کاهش غلظت ایمونوگلبولین کل و فعالیت لیزوزیم و کمپلمان شد. همچنین، فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز و آسپارتات ترنس آمیناز سرم در گروه 25/0 درصد تورین از سایر تیمارها کمتر بود. فعالیت آلکالین فسفاتاز سرمی در تیمار شاهد و 25/0 درصد تورین مشابه و به طور معنی‌داری بالاتر از سایر تیمارها بود. در نهایت می‌توان گفت که افزودن تورین به میزان 25/0-6/1 درصد به جیره تاس ماهی ایرانی باعث کاهش سطح ایمنی ماهی شد. همچنین، میزان تورین 6/1-5/0 درصد برای قره برون بالاست و باعث کاهش ایمنی و استرس اکسیداتیو شد. میزان 25/0 درصد تورین در جیره ماهی تاس ماهی ایرانی باعث کاهش استرس اکسیداتیو شد.}, keywords_fa = {قره برون,اسید آمینه,فیزیولوژی,خون}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_3816.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_3816_ccfbe92db5b753de82f64c8939db34c3.pdf} } @article { author = {rezamand, ali and پاتیمار, رحمان}, title = {Investigation of Reproductive Index of Hemiculter leucisculus (Basilewsky, 1855) in Gorganrood river}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {6}, number = {2}, pages = {59-67}, year = {2017}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {10.22069/japu.2017.13266.1364}, abstract = {This study was conducted to determine the reproduction features of Hemiculter leucisculus in Gorganrod river. The total of 36 fish samples Hemiculter leucisculus were preyed from April to July 2013 using Electeroshocker randomly and fixed by 10% formalin. The maximum gonadosomatic index in July was observed for both sexes, the amount of which was for males and females respectively, (2.56) and (10.71). Minimum, maximum and absolute fecundity mean were 4020, 36100 and 21006.13 and for relative fecundity were 2020.91, 10399.16 and 4629.13 respectively. Mean Egg diameter of egg was 0.26 mm and its variable between 0.1 to 0.57 mm. The results showed an increase in total length and weight, absolute fecundity increased, as well as in males than in females was Gonadosomatic index.}, keywords = {H. leucisculus,Reproduction,river,Fish}, title_fa = {بررسی شاخص‌های تولیدمثلی ماهی تیزه کولی Hemiculter leucisculus (Basilewsky, 1855) در رودخانه گرگانرود}, abstract_fa = {این تحقیق جهت تعیین زیست‌شناسی تولید مثل ماهی تیزه کولی Hemiculter leucisculus در رودخانه گرگانرود انجام گردید. مجموع 36 قطعه ماهی تیزه کولی (Hemiculter leucisculus) در رودخانه گرگانرود از فروردین ماه تا تیر ماه 91 توسط دستگاه الکتروشوکر بصورت تصادفی صید و سپس با فرمالین 10 درصد تثبیت شد. بیشینه شاخص گنادوسوماتیک برای هر دو جنس در تیر ماه مشاهده شد، که مقدار آن برای نرها و ماده‌ها به ترتیب 56/2 و 71/10 بود. کمینه، بیشینه و میانگین هم‌آوری مطلق به ترتیب برابر با 4020، 36100 و 13/21006 و برای هم‌آوری نسبی (تخم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) به ترتیب برابر با 91/2020، 16/10399 و 13/4629 محاسبه شد. میانگین قطر تخمک 26/0 میلی‌متر و از 1/0 تا 57/0 میلی‌متر متغیر بود. نتایج نشان داد با افزایش طول و وزن کل، هم-آوری مطلق نیز افزایش یافت، همچنین میزان شاخص گنادوسوماتیک در نرها نسبت به ماده‌ها بیشتر بود.}, keywords_fa = {H .leucisculus,تولید مثل,رودخانه,ماهی}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_3817.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_3817_e0c54f6cfdab569711fb78508fcce214.pdf} }