@article { author = {علی نژاد, سهیل and yektaye Gorabi, Kobra and Bahonar, Ali Reza and Amini Fard, Atefeh}, title = {Investigation on Consumption of Seafood of Rasht City Population & Finding the Effective Factors on its Demand}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {4}, number = {3}, pages = {1-18}, year = {2015}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {To promote and changing the dietary pattern of any population data collection regarding that society is the first priority, therefore, the situation of seafood consumption in Rasht population was studied. The total number of 500 questionnaires were distributed & completed according to Stratified Random Sampling in the year 2013(1392). Cochran's test was used to calculate the samples bulk. The collected data was analyzed by Descriptive Statistics using SPSS soft ware. The seafood consumption once a week had the most frequency (32.75%) and once per month had the least frequency; with the winter having the highest frequency (46.48%) and summer with the least frequency (13.07%). The fresh sea food with 92.25% frequency had the priority among the consumers. Among the cultured fish, the priorities were given to; Rain bow trout, Grass carp, Silver carp and Common carp respectively. Among the sea fish the consumers were given priority to the Caspian Sea rather than the fish captured from the southern sea. The most consumed seafood were fried ones (91.75%). According to 57.25% of interviewed, the expense was the main reason of not consuming seafood. The bad odor and appearance (19.5%); not knowing the seafood as a good ration (16%) and not being familiar with the cooking methods (7.25%), were the reasons for not consuming the seafood. 55.5% of the interviewed believed that price reduction and 28.2% of those believed that media advertisement (77.87% in TV) were the most important reasons for increasing the seafood consumption. Finally the desire of 22.5% interviewed in using seafood were very high; 49.5% high; 24% low and 4.5% no seafood consumption at all.}, keywords = {Fish,Food Consumtion,Demand of Seafood,Rasht}, title_fa = {بررسی مصرف آبزیان و فرآورده‌های شیلاتی در شهر رشت و شناسایی عوامل موثر بر تقاضا}, abstract_fa = {اچکیدهاصلاح و تغییر ساختار تغذیه‌ای یک جامعه نیازمند جمع‌ آوری اطلاعات مرتبط از آن است. از اینرو وضعیت مصرف آبزیان مردم شهر رشت با تکمیل 500 پرسشنامه بطور تصادفی طبقه‌ای در سال 1392 بررسی شد. حجم نمونه از آزمون کوکران محاسبه و اطلاعات جمع‌آوری شده به روش آمار توصیفی با نرم‌افزار Spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مصرف محصولات شیلاتی به میزان یکبار در هفته از بیشترین فراوانی (75/32%) برخوردار بود و دفعات مصرف آبزیان با فاصله زمانی بیش از یک ماه کم‌ترین سهم را داشتند. از نظر فصل بیشترین میزان مصرف در فصل زمستان(48/46%) و کم‌ترین در فصل تابستان (07/13%) بود. الویت مصرف با فراوانی 25/92% مربوط به محصولات شیلاتی تازه بود. در بین ماهیان پرورشی الویت انتخاب به ترتیب شامل قزل‌آلای رنگین‌کمان، آمور، فیتوفاگ و کپور بود. در ماهیان دریایی نیز مصرف ماهیان دریایی شمال نسبت به ماهیان جنوب در الویت بودند. عمده مصرف آبزیان بصورت سرخ کرده(75/91%) بود. در 25/57% پاسخگویان، گران بودن محصولات شیلاتی را عامل اصلی عدم مصرف آبزیان ‌دانستند. 5/19% بوی بد و ظاهر نامناسب، 16%، نشناختن آبزیان به عنوان یک غذای مناسب و در 25/7% موارد آشنا نبودن مردم با روش‌های طبخ را از عوامل بازدارنده در مصرف محصولات شیلاتی معرفی کردند. 5/55% پاسخ دهندگان کاهش قیمت و 2/28% تبلیغات رسانه‌ای را موثرترین عامل برای افزایش مصرف اعلام نمودند که سهم تلویزیون از تبلیغات رسانه‌ای 87/77% بود. در نهایت 22% پاسخگویان علاقمندی خود به مصرف محصولات شیلاتی را خیلی زیاد، 5/49% زیاد، 24% کم و 5/4% در حد صفر بیان کردند.}, keywords_fa = {ماهی,مصرف غذا,تقاضای فرآورده‌های شیلاتی,رشت}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2987.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2987_d2db0ff13bdcaefba07f1ac12802f042.pdf} } @article { author = {آبرومند, علی}, title = {Effect of drying in the open air and plastic sheets on the nutritional value of two fish species of Spyraena Forsteri and Spyraena jello}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {4}, number = {3}, pages = {19-27}, year = {2015}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {Drying is one of the methods of food preservation with long-term. These processes increase the shelf life and ability for using them, because of taking water. The study had two treatments that include Sphyraena jello and Sphyraena forsteri. The first and second parts were put in the open air and in a plastic sheets respectively, so that the ground was 60 cm distance and allow to dry. Fish were dried so that were put in the open air for 5 days. Second part also were dried for 8 days and then samples were powdered and packaged. Samples were transferred to the laboratory for analysis of protein, fat, ash, moisture, carbohydrates and energy with AOAC standard methods. The results showed that the amount of fat in fish dried Spyraena jello in the open air and the plastic sheets found 5/98+0.02 and 5/72+0.22, protein content were 58/31+0.31 and 61/03+0.04, ash content found 14/35+0.35 and 15/01+0.01, and energetic values found 385/59 and 398/46 kcal respectively. The results also showed that the amount of fat in fish of dried Spyraena Forsteri in the open air and the plastic sheets found 3+0/32 and 4+0/32, protein content found 61/90+0.24 and 61/16+0.24, ash content found 20/80+0.0015 and 24/85+0.0015, and energetic values found 377/50 and 382/84 kcal respectively. We concluded that the open air for fish drying was faster, but in plastic method, fish nutrients, such as fat, ash, moisture and protein, were preserved better.}, keywords = {Fish,Nutritional value,drying methods,Spyraena jello وSpyraena Forsteri}, title_fa = {اثرخشک کردن در شرایط هوای آزاد و محفظه پلاستیکی روی ارزش غذایی دو گونه ماهی Sphyraena jello وSphyraena forsteri}, abstract_fa = {خشک کردن یکی از روش های نگهداری طولانی مدت مواد غذایی می باشد. این فرایند با گرفتن آب موجود در ماده غذایی باعث افزایش ماندگاری و قابلیت مصرف آنها می شود. این تحقیق دارای دو تیمار بود که شامل Sphyraena jello وSphyraena forsteri می باشد. دو گونه ماهی که به ترتیب در هوای آزاد ودر محفظه پلاستیکی قرار داده شده بودند، 60سانتیمتر با زمین فاصله داشت. ماهی ها در هوای آزاد به مدت 5روز خشک و پودر شدند و دسته دوم هم به مدت 8روز خشک و پودر شده و بسته بندی گردید. نمونه ها برای آنالیز پروتئین، چربی، خاکستر،رطوبت،کربوهیدرات و انرژی به روش های استاندارد AOAC به آزمایشگاه منتقل شدند. نتایج نشان داد که میزان چربی گونه ماهی Sphyraena jello خشک شده در هوای آزاد و در محفظه پلاستیک به ترتیب 02/0+ 98/5و22/0+ 72/5 درصد، میزان پروتئین به ترتیب31/0+ 31/58 و 04/0+03/61 درصد، میزان خاکستر به ترتیب35/0+ 35/14 و01/0+ 01/15 درصد وارزش انرژی به ترتیب برابر با 59/385و 46/398 کیلو کالری بود. نتایج نشان داد که در ماهی Sphyraena forsteri میزان چربی در هوای آزاد و در محفظه پلاستیک به ترتیب32/0±3 و32/0±4 درصد، میزان پروتئین به ترتیب24/0±9/61و 24/0±16/61 درصد،و میزان خاکستر به ترتیب 0015/0±8/20و0015/0±85/24 درصد،و ارزش انرژی به ترتیب برابر با 50/377و 84/382 کیلوکالری بود. می توان نتیجه گرفت که هوای آزاد به صورت سریع تر ماهی را خشک می کند ولی در روش پلاستیک، مواد مغذی ماهی که شامل چربی، خاکستر، رطوبت و پروتِئین است، بهتر حفظ می شوند.}, keywords_fa = {ماهیان,ارزش غذایی,روش های خشک کردن,Spyraena jello وSpyraena Forsteri}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2988.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2988_756f0d6ff01ab35b679caadb44f16416.pdf} } @article { author = {Shabanpour, Bahareh and Kordjazi, Moazameh and Nazari, Khatereh}, title = {Optimization of enzymatic hydrolysis of green tiger shrimp (Penaeus semisulcatus) head wastes protein with Response Surface methodology}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {4}, number = {3}, pages = {29-50}, year = {2015}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {In order to optimization of protein hydrolysis condition (including enzyme to substrate ratio (E/S), temperature and time) for achieving the highest antioxidant activity, the green tiger prawn (P. semisulcatus) mince was tested via commercial protease (Alcalase® 2.4L) based on the response surface designed method in 18 treatments and then dried to obtain powder in freeze dryer. The antioxidant activity experiments were tested in three ways including DPPH radical scavenging activity, hydroxyl radical scavenging activity and reducing power. Overall, in comparison with hydroxyl radical scavenging activity and reducing power, the products had better response to DPPH radical scavenging activity. Alcalase inhibited degree of hydrolysis 49.7% and protein content 86.9 % (on dry basis). Among the treatments, which were produced by Alcalase, treatment number 11 (E/S 2.5%, Temperature 75°C and Time 85 min) was selected as the optimum condition on the basis of antioxidant activity.}, keywords = {Alcalase,Response Surface,Antioxidant,Green tiger prawn}, title_fa = {بهینه سازی شرایط هیدرولیز آنزیمی پروتئین ضایعات سر سینه میگوی ببری سبز (Penaeus semisulcatus) با استفاده از روش سطح پاسخ}, abstract_fa = {جهت بهینه‌سازی شرایط تولید پروتئین هیدرولیز شده (شامل نسبت آنزیم به سوبسترا، دما و زمان) به منظور دستیابی به بالاترین خواص آنتی‌اکسیدانی، مینس تهیه شده از ضایعات میگوی ببری سبز (Penaeus semisulcatus) با استفاده از پروتئاز تجاری آلکالاز بر اساس 18 تیمار تعیین شده با طرح آزمایشات سطح پاسخ، هیدرولیز شده و با خشک کن انجمادی به صورت پودر آماده گردید. آزمایش های مربوط به خواص آنتی‌اکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده با سه روش قدرت دفع رادیکال‌های آزاد DPPH، هیدروکسیل و قدرت احیای آهن انجام شدند. به طور کلی فرآورده‌های تولید شده پاسخ بهتری به دفع رادیکال آزاد DPPH در مقایسه با قدرت دفع رادیکال آزاد هیدروکسیل و قدرت احیای آهن نشان دادند. درجه هیدرولیز آنزیم آلکالاز 7/49% و میزان پروتئین حاصل از آن 9/86% وزن خشک بود. از میان تیمارها، تیمار 11 (نسبت آنزیم به سوبسترا 5/2%، دما 75 درجه سانتی‌گراد و مدت زمان 85 دقیقه) به عنوان تیمار بهینه بر اساس خواص آنتی-اکسیدانی برگزیده شد.}, keywords_fa = {آلکالاز,سطح پاسخ,آنتی‌اکسیدانی,میگوی ببری سبز}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2989.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2989_664e0463524dfd7fc4619b4c4560ad36.pdf} } @article { author = {monajjemi, mahdiyeh and ایمانپور, محمدرضا and نعمتی, ماهرخ and افشاری, فاطمه}, title = {Effects of temperature and feeding frequency factors on growth, juveniles Caspian roach (Rutilus rutilus caspicus)}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {4}, number = {3}, pages = {51-61}, year = {2015}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {Rearing conditions such as density, temperature, water quality, and frequency of feeding are among the most important factors affecting fish growth in aquaculture. Therefore, this study was done to evaluate effects of interaction between temperature and feeding frequency on the growth of juveniles Caspian roach weighting approximately 0.5 ± 0.05 g during 45 days. Juvenile fish were reared at four temperature levels of; 20, 24, 28 and 32 ° C, and the 3 feeding frequency of 2, 3 and 4 times/day. The Juveniles were fed 5% of body weight per day. Analysis of the results showed that increasing the feeding frequency improved growth rate (final weight), specific growth rate and feed conversion, However, significant differences were not observed in any of the treatments (P > 0.05). Whereas significant difference was observed among treatments evaluated at different temperatures (P < 0.05) and best growth was observed at 20 and 24 °C treatments. Finally, it can be concluded that the best conditions for rearing of juvenile Caspian roach looks to be temperatures of 20 and 24 °C and 2 to 4 times feeding/day.}, keywords = {Caspian roach (Rutilus rutilus caspicus),growth,Temperature,Feeding frequency}, title_fa = {اثرات دما و دفعات غذادهی بر شاخص های رشد بچه ماهیان کلمه (Rutilus rutilus caspicus) دریای خزر}, abstract_fa = {شرایط پرورش مانند تراکم، دما، کیفیت آب و دفعات غذادهی از مهمترین عوامل موثر بر رشد ماهی در آبزی پروری می‌باشند. بنابراین در تحقیق حاضر اثرات متقابل دما و دفعات غذادهی بر رشد بچه ماهیان کلمه دریای خزر (Rutilus rutilus caspicus) با وزن تقریبی 05/0 ± 5/0 گرم طی مدت 45 روز بررسی گردید. تیمارهای آزمایش شامل 12 گروه بود که ماهیان در چهار سطح دمایی 20، 24، 28 و 32 درجه سانتیگراد و دفعات غذادهی در سه سطح 2، 3 و 4 بار در روز پرورش داده شدند. تجزیه و تحلیل نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش دفعات غذادهی شاخص‌های رشد شامل میزان رشد و نمو (وزن انتهایی)، نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی بهبود یافت اما اختلاف معنی داری در هیچ یک از تیمارها مشاهده نشد (05/0P) و بهترین نتایج مربوط به تیمارهای دمایی 20 و24 درجه سانتی گراد بود. به طور کلی بهترین شرایط برای پرورش بچه ماهی کلمه دماهای 20 و 24 درجه سانتیگراد و 2 تا 4 وعده غذادهی در روز بدست آمد.}, keywords_fa = {ماهی کلمه (Rutilus rutilus caspicus),رشد,دما,دفعات غذا دهی}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2990.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2990_2684f7a37913905c8b23b820a7e883a6.pdf} } @article { author = {میرصادقی, حجت and عالی شاهی, علیرضا and شعبانپور, بهاره and صفری, رضا}, title = {Effect of garlic and lemon extracts on organoleptic assessment of salted rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) roe during refrigerator storage}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {4}, number = {3}, pages = {63-75}, year = {2015}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {Fish roe contains high level of protein and unsaturated fatty acids, but the roe are susceptible to spoilage and its sensorial and qualitative characteristics decrease during storage. Salt and antioxidant used in the production of roe to prevent or retard spoilage. This study examined the sensory factors (color, smell, taste, appearance) of rainbow trout roe using plant extracts, such as garlic, lemon, as a suitable method for processing. The roes were salted and then divided into 4 treatments (0.3, 0.5, 1 and 1.5 %) of the extracts. The sensory properties were investigated during 60 days of storage in refrigerator. Suitable amounts of extracts i.e. garlic, lemon and mixture of garlic and lemon in salted salmon roe were 0.5, 0.5 and 1.5 %, respectively. Mixture of garlic extracts and lemon had the highest organoleptic properties at the end of storage. Therefore plant extracts are suitable to create good taste and increase the shelf life of seafood such as rainbow trout roe.}, keywords = {extract,Sensory,roe,rainbow trout,Storage}, title_fa = {اثر غلظت عصاره های سیر و لیمو بر خواص ارگانولپتیک تخم نمک سود ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhyncus mykiss) طی نگهداری دریخچال}, abstract_fa = {تخم ماهی با وجود اسیدهای چرب غیراشباع و پروتئین بالایی که دارد در برابر فساد بسیار حساس می باشد و ویژگی حسی وکیفی آن درطول نگهداری کاهش می یابد. جهت جلوگیری یا به تعویق انداختن فساد در محصولات تولیدی از تخم ماهی از نمک وآنتی اکسیدان استفاده می شود. این تحقیق جهت بررسی فاکتورهای حسی (رنگ، بو، طعم و ظاهر ) تخم نمک سود ماهی قزل آلای رنگین کمان حاوی عصاره سیر و لیمو، انجام گردید. بدین منظور تخم استحصالی از ماهیان ابتدا نمک سود شدند و سپس با 4 تیمار(0/3، 0/5، 1و 1/5 درصد) از عصاره ها ترکیب گردیدند. فاکتور های حسی طی 60 روز ذخیره سازی در یخچال بررسی شدند. مقدار مناسب برای عصاره های سیر، لیمو و مخلوط سیر و لیمو به ترتیب، 0/5، 0/5 و 1/5 درصد می باشد. بهترین خواص حسی تا پایان مدت نگه داری مربوط به عصاره ترکیبی سیر- لیمو بود. لذا عصاره های گیاهی، برای ایجاد طعمی مطلوب و افزایش ماندگاری در فرآورده های دریایی ازجمله تخم ماهی مناسب می باشند.}, keywords_fa = {عصاره,حسی,تخم,قزل آلای رنگین کمان,نگهداری}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2991.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2991_31c994882e34f78c4c4bd2a23d856e03.pdf} } @article { author = {پیرعلی زفره ئی, احمدرضا and فرهادیان, امیدوار and فلاح, مریم}, title = {Lethal Effects of Tilt and Benomyl fungicides on population of Green Microalgae Scenedesmus quadricauda}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {4}, number = {3}, pages = {77-89}, year = {2015}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {Aquatic environments are often contaminated by various industrial, agricultural and domestic sewage, while different pesticides have markedly different effects on aquatic life. Scenedesmus spp. are often used as an indicator to show changes in physico-chemical and environmental conditions of the aquatic ecosystems. This study aimed to investigate the effects of different concentrations of pesticides, fungicides tilt(propiconazole) and benomyl on the population of green algae (Scenedesmus quadricauda) and to determine 96 hour EC50 for it. The study was conducted in a completely randomized design at 96 hours with 4 treatment (four levels of pesticide and control)and three replications in medium BBM (Bold Basal Medium) in accordance with O.E.C.D as standard method. The highest mortality rate occurred at 2.5 mg/L and is 28.40 µg/L of fungicides Benomyl and tilt, respectively. Also, 96 hours EC50 determined 0.834 mg/L for benomyl and 6.612 µg/L for tilt. Statistical analysis showed the significant differences in daily growth rate between some concentrations of studied toxin, as the cell density decreased with increasing toxin consebtration. Overall results indicated that fungicide benomyl with Degree of toxicity very high toxicity(dangerous) existing in the water bodies has an influencing effect on cell destruction of green algae (S. quadricauda). Also the results suggested using such species (S. quadricauda) as an indicator for biomonitoring of aquatic ecosystems because of its rapid response to contaminants.}, keywords = {Green algae,agricultural pesticides,EC50,Medium,Scenedesmus quadricauda}, title_fa = {تأثیر کشندگی سموم قارچکش پیلت و بنومیل بر جمعیت جلبک سبز سندسموس کواردیکودا (Scenedesmus quadricauda)}, abstract_fa = {محیطهای آبی به علت پساب های صنعتی، کشاورزی و خانگی اغلب در معرض آلاینده های مختلف نظیر سموم کشاورزی هستند که مشکلات متعددی برای موجودات آبزی ایجاد کنند. گونه های جنس سندسموس(Scenedesmus spp.) را اغلب جهت نشان دادن تغییرات فیزیکو شیمیایی و شرایط زیست محیطی استفاده می‌کنند. این تحقیق با هدف بررسی اثرات سموم قارچ‌کش‌تیلت(پروپیکونازول) و بنومیل در غلظت‌های‌مختلف بر جمعیت جلبک‌سبز سندسموس‌کواردیکودا (Scenedesmus quadricauda) به همراه تعیین غلظت موثره EC50 96 ساعته بود. این تحقیق در قالب طرح کاملاتصادفی ودر مدت 96 ساعت با 4غلظت(به همراه شاهد) باسه تکرار برای هر قارچ‌کش در محیط کشتBBM و براساس روش استاندارد‌ O.E.C.D انجام شد. بیشترین درصد تلفات در قارچ کش های بنومیل و تیلت به ترتیب در غلظت 5/2 میلی گرم برلیتر و 40/28 میکرو گرم‌ برلیتر بود. همچنین میزان EC50 96ساعته به ترتیب 834/0میلی‌گرم بر لیتر در بنومیل و 612/6 میکروگرم بر لیتر در تیلت تعیین گردید. نتایج آنالیز آماری نیز نشاندهنده اختلاف معنی دار در رشد روزانه(05/0>p) بین برخی از غلظت های مختلف در هریک از سموم مورد مطالعه بود، بطوریکه افزایش غلظت سموم باعث کاهش معنی‌داری در تراکم سلولی شد. به طور کلی نتایج تحقیق حاضر بیانگر تخریب سلول‌های جلبک سبز (S. quadricauda) در قارچ کش بنومیل با درجه سمیت خیلی زیاد(وضعیت خطرناک) بود. همچنین استفاده از گونه (S. quadricauda) برای پایش بیولوژیکی در اکوسیستم‌های آبی به دلیل پاسخ های سریع به آلاینده ها توصیه می‌شود.}, keywords_fa = {جلبک‌سبز,سموم کشاورزی,غلظت موثره‌(EC50),محیط کشت,(Scenedesmus quadricauda)}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2992.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2992_9a426ed5747c197424f91f292c9378ce.pdf} } @article { author = {صمدی میارکلائی, حسین and صمدی میارکلائی, حمزه}, title = {The Explanation of the Effective Behavioral Factors on Innovation and Entrepreneurship Towards Achievement of the Fisheries' Economic Goals (a study in the Mazandaran Fisheries and Marine Organization)}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {4}, number = {3}, pages = {91-108}, year = {2015}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {Innovation and entrepreneurship are very important concepts and in the recent years, their benefits has been quite tangible and sensible for large number of organizations, companies and businesses in the subdivisions of industry, agriculture and the service. Therefore, the purpose of the present research is the verification and ranking of effective behavioral indexes on Innovation and Organizational Entrepreneurship (OE) process in Mazandaran fisheries and marine organization. In terms of data collection, the used method in this study is the descriptive-survey method, and in terms of research purposes, it is an applied research. Statistical population of present study includes the experts and connoisseurs in the mazandaran fisheries and marine organization. In the present study, after study literature, the effective behavioral indexes on innovation and OE were identified. Data collection was used by delphi and paired comparisons questionnaires, and in order to data analyzing, using fuzzy felphi method and FGAHP were used. The results of the analysis indicate that the effective behavioral indexes on innovation and OE in priority order are follow: leadership styles; organizational culture; team spirit; entrepreneurship training; organizational communications, and risk-taking. By consideration to these factors, organizations' managers could take an important step toward innovation and entrepreneurship development within their organization.}, keywords = {Organizational Entrepreneurship,Innovation,Mazandaran Fisheries and Marne Organization,FDelphi,FAHP}, title_fa = {تبیین عوامل رفتاری مؤثر بر نوآوری و کارآفرینی در جهت پیشبرد اهداف اقتصادی شیلات (مطالعه‌ای در شیلات استان مازندران)}, abstract_fa = {نوآوری و کارآفرینی از مفاهیم بسیار مهمی هستند که اهمیت و مزایای آن در سال‌های اخیر برای شمار زیادی از سازمان‌ها، شرکت‌ها و بنگاه‌های تجاری در زیر بخش‌های مختلف صنعتی، کشاورزی و خدماتی کاملاً محسوس بوده است. براین اساس هدف از پژوهش حاضر، شناسایی و رتبه‌بندی عوامل رفتاری مؤثر بر نوآوری و کارآفرینی سازمانی در اداره کل شیلات استان مازندران می‌باشد. روش این پژوهش به لحاظ هدف از نوع کاربردی و از لحاظ ماهیت و روش توصیفی- پیمایشی می‌باشد. جامعه آماری تحقیق کارشناسان و خبرگان اداره کل شیلات استان مازندران می-باشند. در پژوهش حاضر پس از مطالعه ادبیات تحقیق، عوامل رفتاری مؤثر بر نوآوری و کارآفرینی سازمانی شناسایی گردید. داده‌های پژوهش با استفاده از پرسشنامه‌های دلفی و مقایسات زوجی گردآوری، و با استفاده از روش دلفی فازی و فرآیند تحلیل سلسله‌مراتب گروهی- فازی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج حاصل از تحلیل حاکی از آن بود که عوامل رفتاری مؤثر بر نوآوری و کارآفرینی سازمانی به ترتیب اولویت عبارت‌اند از: سبک‌های رهبری؛ فرهنگ سازمانی؛ روحیه تیمی؛ آموزش کارآفرینی؛ ارتباطات سازمانی، و ریسک‌پذیری. براین اساس، مدیران می‌توانند با مد نظر قرار دادن این عوامل و توجه به آن، گام مهمی در جهت توسعه کارآفرینی و نوآوری در سازمان بردارند.}, keywords_fa = {کارآفرینی سازمانی,نوآوری,شیلات استان مازندران,دلفی فازی,AHP فازی}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2993.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2993_256c315eb9e2d3224ecb8a9ea9cbbabb.pdf} }