@article { author = {سوری نژاد, ایمان and Nikkhah Khajeataei, Shahla and Kamrani, Ehsan and قدرتی شجاعی, مهدی}, title = {Growth pattern, condition factor and length at first maturity of Yellowfin Seabream Acanthopagrus latus in the Persian Gulf}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {3}, number = {2}, pages = {1-14}, year = {2014}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {Length- weight relationship and growth pattern, condition factor and length at first maturity of Yellowfin Seabream were investigated in the Persian Gulf by monthly sampling of 30 fish from September 2011 to August 2012. Maximum (31.45&plusmn; 4.32) and minimum (17.80&plusmn; 1.85) values of fork length and maximum (720.46 &plusmn; 292.58 gr) and minimum (134.01&plusmn; 45.62) values of body weight were in January and September, respectively. The most frequent length category was of 26-28 cm which included 13% of the total samples. Fork length-weight relation in Acanthopagrus latus was calculated as W=0.0481FL2.7956 with R2= 0.984 that regarding non-significant difference between the estimated b and the number 3 with 0.95% confidence level, the growth pattern of this species was determined to be isometric in the Persian Gulf. Condition factor was calculated to be 2.132 in Acanthopagrus latus in the Persian Gulf waters. Condition factor was decreased from January to March and then increased from April to the end of autumn. Length at first maturity was estimated to be 24.31 cm of fork length in Acanthopagrus latus. 38% of caught fish had a length close or shorter than length at first maturity that this trend if continued would threaten Acanthopagrus latus stocks in future.}, keywords = {Isometric growth,Condition factor,Length at first maturity,Yellowfin Seabream,Persian Gulf}, title_fa = {الگوی رشد، شاخص وضعیت و طول اولین بلوغ جنسی ماهی شانک زرد باله Acanthopagrus latus در خلیج فارس}, abstract_fa = {رابطه طول- وزن و الگوی رشد، شاخص وضعیت و طول اولین بلوغ جنسی ماهی شانک زرد باله در خلیج فارس از مهر ماه 90 تا شهریور 91 با نمونه برداری ماهانه 30 ماهی بررسی شد. بیشینه (32/4 &plusmn;45/31 سانتی متر) و کمینه (85/1 &plusmn;80/17 سانتی متر) میانگین طول چنگالی و بیشینه (58/292 &plusmn;46/720 گرم) و کمینه (62/45 &plusmn;01/134 گرم) وزن به ترتیب در بهمن ماه و مهر ماه بدست آمد. بیشترین مقدار فراوانی طولی ماهیان صید شده در دسته طولی 26 تا 28 سانتی متر بود که 13 درصد از تعداد کل نمونه ها را تشکیل می داد. رابطه توانی طول چنگالی و وزن کل به صورت W= 0.0481 FL2.7956 و با ضریب همبستگی 984/0 تعیین شد که با توجه به عدم تفاوت معنی دار مقدار b محاسبه شده در رابطه طول- وزن با عدد سه در سطح 95 درصد، الگوی رشد این گونه در آبهای خلیج فارس، همگون تعیین گردید. میزان شاخص وضعیت برای ماهی شانک زرد باله در آبهای خلیج فارس 132/2 محاسبه شد. میزان شاخص وضعیت از ماه بهمن تا فروردین روند کاهشی داشته و سپس از اردیبهشت تا اواخر پاییز افزایش یافت. طول اولین بلوغ جنسی در ماهی شانک زرد باله برابر با 31/24 سانتی متر طول چنگالی محاسبه شد. 38 درصد از ماهیهای صید شده دارای طول نزدیک یا کمتر از طول اولین بلوغ جنسی بودند که این روند در صورت تداوم تهدیدی برای ذخایر شانک زرد باله در آینده خواهد بود.}, keywords_fa = {رشد همگون,شاخص وضعیت,طول اولین بلوغ جنسی,شانک زرد باله,خلیج فارس}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2477.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2477_c9c2ffec887762ee39d4f3cf6a7da1b1.pdf} } @article { author = {محسنی, محمود}, title = {The effect of different protein and carbohydrate to lipid ratios diets on growth rate of juvenile Huso huso}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {3}, number = {2}, pages = {15-32}, year = {2014}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {A random block experiment 4×4 with sixteen diets containing four level of protein (35, 40, 45 and 50%) at four carbohydrate to lipid level (1.7, 1.4, .1 and 0.8 ) were designed to research about The ability of utilization of different levels of protein and carbohydrate to lipid ratios diet for juvenile Huso huso ( 5.4 ± 0.2, mean SD )in fourteen weeks. Fish fed 2-3% of body weight at each day. Different level of protein in diet were not affected on final weight (FW), specific growth rate (SGR) and feed conversion ratio (FCR) in all treatments (P >0.05). The best protein efficiency ratio belonged to fish fed diets containing 40% protein. At the same protein level The best of index growth and feed efficiency ratio were found in fish fed carbohydrate to lipid ratio 1.7 and 1.1 respectively. (P >0.05).also we observed a higher growth performance in fish fed compared to35:1.7; 40:1.1 and 45:0.8 compared other treatments (P< 0.05). the amount of body protein and lipid were affected by treatment, So, highest whole body protein content were seen for fish fed 40% protein and carbohydrate/lipid ratio 1.1(P}, keywords = {Huso huso,Protein,Carbohydrate to lipid ratio,growth rate and body composition}, title_fa = {تاثیر سطوح مختلف پروتئین و نسبتهای مختلف کربوهیدرات به چربی بر رشد بچه فیلماهی}, abstract_fa = {به منظور بررسی توانایی بچه فیلماهی(2/0±4/5گرم) در استفاده از مقادیر مختلف پروتئین، نسبت کربو هیدرات به چربی و تاثیر آن بر روند رشد و ترکیب لاشه، آزمایش رشدی در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی به روش فاکتوریل (4× 4( با 16 جیره غذایی هم‏ انرژی، محتوی چهار سطح پروتئین 35، 40، 45 و 50 درصد، هر یک با چهار نسبت کربوهیدرات به چربی 7/1، 4/1،1/1 و 8/0 به مدت 14 هفته طراحی و اجرا گردید. .شاخصهای افزایش وزن (WG)، ضریب رشد ویژه (SGR) و ضریب تبدیل غذا (FCR) از سطوح مختلف پروتئین جیره تاثیر نپذیرفت.(P>0/05) بهترین شاخص بازده پروتئین در ماهیان تغذیه شده از جیره حاوی40 درصد پروتئین به دست آمد (P}, keywords_fa = {فیلماهی,پروتئین,نسبت کربوهیدرات به چربی,شاخصهای رشد و ترکیب بیوشیمیایی بدن}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2478.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2478_10b49622f1354ba1a1fe613e1f7e49e3.pdf} } @article { author = {Movahed, Ali and خورشیدیان, درنا and کامرانی, احسان and سالار زاده, علیرضا and خورشیدیان, کامبوزیا and نفیسی بهابادی, محمود and دشتیان, عقیل}, title = {effects of enrichment of artemia with sea weed extract of Padina sp. on survival and growth rates of western white shrimp (Litopenaeus vannamei) post larvae}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {3}, number = {2}, pages = {33-46}, year = {2014}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {The aim of this study was to evaluate the effects of enrichment of Artemia with sea weed extract (Padina sp.) on the survival and growth rates of post larvae of western white shrimp (Litopenaeus vannamei). This investigation was conducted in the Shrimp Research Center, Bushehr, Iran. The experimental design was done in three dietary treatments with three replications which were conducted in 9 water tanks with 30 liter volume. Nauplius of artemia were enriched with 0.2 and 0.4 g per liter of emulsified Padina sp. extract, and larvae were fed with this preparation 4 times a day with an interval of 6 hours for a period of one month. Finally the findings were analyzed statistically. The results showed that the growth and specific growth rate of larvae fed in enriched artemia in 0.4g/l emulsified extract were significantly increased compared to 0.2g/l and the control. Also there was a significant difference between the specific growth rates of 0.2g compared with the control. The percentage of survival in 0.4 g sample was maximum .The results of this study showed that feeding western white shrimp larvae with artemia enriched with extract of Padina sp. will significantly increase the growth and survival rate.}, keywords = {seaweed",Padina Sp",Artemia nauplii ",western white shrimp}, title_fa = {اثرات غنی سازی آرتمیا با عصاره جلبک دریایی پادینا (Padina sp. ) بر بقاء و رشد پست لارو میگوی سفید غربی (Litopenaeus vannamei)}, abstract_fa = {هدف از این مطالعه بررسی اثر غنی سازی ناپلی آرتمیا با عصاره جلبک دریایی پادینا Padina sp. بربقاء و رشد پست لارو میگوی سفید غربی Litopenaeus vannamei)) بوده است. آزمایشات انجام شده در قالب یک طرح کاملا" تصادفی در قالب 3 تیمار غذایی و هر تیمار شامل 3 تکرار، در 9 مخزن 30 لیتری آب صورت پذیرفت. ناپلی‌های آرتمیا به میزان 2/0 و 4/0 گرم در لیتر از امولوسیون عصاره جلبک دریایی پادینا غنی‌سازی شده و لاروهای میگو 4 بار در روز و با فاصله زمانی 6 ساعت طی یک دوره یک ماهه با آرتمیای غنی شده تغذیه گردیدند. نتایج حاصل نشان داد که شاخص های رشد و ضریب رشد ویژه پست لارو های تغذیه شده با نمونه امولسیون روغن غنی شده در سطح 4/0 گرم در لیتر از افزایش معنی‌داری نسبت به تیمار تغذیه شده با سطح 2/0 گرم در لیتر و نمونه شاهد برخوردار است(05/0&lt; P). همچنین اختلاف معنی داری بین نرخ رشد ویژه تیمار تغذیه شده با سطح 2/0 گرم در لیتر نسبت به نمونه شاهد وجود داشت. علاوه بر این نمونه های غنی شده با امولسیون 4/0 گرم در لیتر بیشترین درصد بازماندگی را داشتند. نتایج این مطالعه همچنین نشان داد که تغذیه لارو های میگوی سفید غربی با ناپلی آرتمیای غنی شده با عصاره جلبک دریایی به صورت معنی داری باعث افزایش رشد و افزایش میزان بقاء آنها می گردد.}, keywords_fa = {جلبک دریایی پادینا ",ناپلی آرتمیا ",میگوی سفید غربی}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2479.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2479_fc7366e538719d3d8e9dcfa762080df7.pdf} } @article { author = {rezaee, saiwan and Farahmand, Hamid and Nematallahi, Mohamad Ali and Panjvini, Faraz}, title = {Comparative study of the genetic diversity in Litopenaeus vannamei shrimp, using SSR loci (case study: Boshehr & Gomishan)}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {3}, number = {2}, pages = {47-64}, year = {2014}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {Due to the lack of specified linage and parentage information from exotic broodstocks of Litopenaeus vannamei shrimp, in Iran and multiple breeding of closed broodstock populations, also concern about the low level of genetic diversity and accumulated inbreeding and in order to comparison of the genetic variability indices and analysis of the genetic differentiation, total of 30 samples from Boshehr & Gomishan breeding in Boshehr & Golestan provinces, were detected with three microsatellite loci TUDGLv5-7.33, TUDGLv7-9.17 and TUDGLv1-3.224. In this study, decrease of 15.54% in Ho, increase of 13.99% in inbreeding and decrease of 30% Na in Gomishan relative to Boshehr population was observed. The results of Shannon index (sHua) analysis for pairwise population, indicated the significant diversity (P}, keywords = {genetic diversity,Litopenaeus vannamei,locus,Boshehr,Gomishan}, title_fa = {مطالعه مقایسه ای تنوع ژنتیکی در میگوی Litopenaeus vannamei با استفاده از جایگشت های SSR (مطالعه موردی: بوشهر و گمیشان)}, abstract_fa = {با توجه به نبود اطلاعات دودمانی و نسبی مشخص از مولدین وارداتی میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei)، در کشور، همچنین نگرانی از کاهش سطح تنوع ژنتیکی و تجمع درون آمیزی و به منظور مقایسه شاخص‌های تنوع ژنتیکی و آنالیز تمایز ژنتیکی، مجموع 30 نمونه از تکثیر بوشهر و گمیشان در استان های بوشهر و گلستان با سه جایگشت ریزماهواره‌ای TUDGLv5-7.33، TUDGLv7-9.17، و TUDGLv1-3.224، ردیابی شدند. در این مطالعه کاهش 54/15% هتروزیگوتی مشاهده شده، افزایش 99/13% درون آمیزی و کاهش 30% تعداد آلل ها، در جمعیت گمیشان نسبت به بوشهر، مشاهده شد. نتایج آنالیز جفتی جمعیتی شاخص شانون (sHua)، تنوع معنی دار (P}, keywords_fa = {تنوع ژنتیکی,Litopenaeus vannamei,جایگشت,بوشهر,گمیشان}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2480.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2480_4f318189b96a17cd7e6088fc3d6e577b.pdf} } @article { author = {خادمی, فرشته and سجادی, میرمسعود and سوری نژاد, ایمان and دریایی, عبدالرسول and طاهری کندر, ام البنین}, title = {The effect of dietary supplementation of probiotic "protexin" on growth performance and survival rate in Sobaity Seabream (Sparidentex hasta)}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {3}, number = {2}, pages = {65-78}, year = {2014}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {The effect of a commercial probiotic (protexin) on growth performance and survival rate in Sobaity Sparidentex hasta was investigated. 240 fish with average weight of 2.99±0.87g were treated for 10 weeks. This study was carried out in a completely random design with 12 experimental groups, in 4 treatments each with 3 replicates. Experimental groups were consisted of four levels of 0.0, 0.5, 1.0 and 2.0 g of probiotic protexin per kg of diet. Feeding was done by hand and the fish were fed to satiation. At the end of the experimental period, growth parameters including percentage body weight gain, feed conversion rate, protein efficiency ratio, specific growth rate, daily growth rate, condition factor and survival rate were investigated. Based on the results, the highest final weight, average specific growth rate, percentage body weight gain, daily growth rate, condition factor, protein efficiency ratio and also, the lowest feed conversion rate was obtained in juveniles fed with diets containing 2 g of protexin per kg of diet, and showed a significant difference with the control group (P0.05). The results of this study revealed that the addition of probiotic protexin into the diet of Sobaity fish could favorably influence the growth performance in this species. Among different levels of protexin used, most effective dose on growth indices would be the level of 2 g of probiotic per kg of diet.}, keywords = {Protexin,Sobaity seabream,Sparidentex hasta,growth,Survival}, title_fa = {تأثیر افزودن پروبیوتیک "پروتکسین" در جیره غذایی بر عملکرد رشد و بازماندگی ماهی صبیتی (Sparidentex hasta)}, abstract_fa = {به منظور بررسی تاثیر افزودن پروبیوتیک پروتکسین بر عملکرد رشد و درصد بازماندگی ماهی صبیتی، آزمایشی با 240 قطعه بچه ماهی با میانگین وزنی 87/0± 99/2 گرم به مدت 10 هفته انجام شد. این پژوهش در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 12 گروه آزمایشی، در 4 تیمار و با سه تکرار برای هر تیمار صورت گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل چهار سطح صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 2 گرم پروتکسین در هر کیلوگرم جیره بودند. خوراک دهی در طول کل دوره به صورت دستی و بر اساس سیری انجام شد. در پایان دوره فاکتورهای رشد شامل درصد افزایش وزن بدن، ضریب تبدیل غذایی، نسبت کارایی پروتئین، ضریب رشد ویژه، سرعت رشد رو`زانه، شاخص کیفیت و درصد بازماندگی در تیمارهای مختلف بررسی و مقایسه شدند. بالاترین میزان وزن نهایی، بالاترین میانگین ضریب رشد ویژه، درصد افزایش وزن بدن، سرعت رشد روزانه، شاخص کیفیت، نسبت کارایی پروتئین و همچنین کمترین ضریب تبدیل غذایی در جیره حاوی دو گرم پروتکسین بر کیلوگرم جیره غذایی بدست آمد و با گروه شاهد اختلاف معنی داری نشان داد (05/0P}, keywords_fa = {پروتکسین,صبیتی,Sparidentexhasta,رشد,بازماندگی}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2481.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2481_9c2e0ed7aa5c4465a63ada878a8d3cd7.pdf} } @article { author = {naseri, mahmood and رضایی, مسعود and وزیرزاده, آریا}, title = {Lipid and chemical composition changes in different sterilization conditions of canned silver carp(Hypophthalmichthys molitrix)}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {3}, number = {2}, pages = {79-98}, year = {2014}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {In this study, the effect of different sterilization treatments (115, 120 and 130 &deg; C, with same sterilization value) was evaluated on the chemical composition and lipid quality of canned silver carp. After sterilization, moisture and fat content were decreased and the amounts of protein and ash were increased, although significant differences due to the different thermal treatments were not observed (P&ge;0.05). After sterilization amounts of free fatty acids increased. Minimum amount of free fatty acids were obtained by 115&deg; C treatment. Primary lipid deterioration products were increased after canning process in 115 and 120&deg; C. Secondary lipid deterioration products were increased in all treatments while no significant differences were observed between the different treatments(P&ge;0.05).Increasing amounts of fluorescence products in fish flesh and filling media of 115 and 120&deg; C treatments in comparison with samples under 130&deg; C, Indicates lipid deterioration and rancidity developments in these treatments. Different sterilization conditions showed no significant effects on organoleptic indices (taste, smell, texture and color) of canned silver carp (P&ge;0.05). According to the results, lipid quality indices of fish flesh and filling media were in better condition after sterilization in 130&deg; C, but due to remains solid pieces of bone were faced with less acceptability.}, keywords = {"canning","sterilization"," silver carp","lipid quality"," chemical composition"}, title_fa = {تغییرات چربی و ترکیب شیمیایی در شرایط متفاوت سترون سازی کنسرو ماهی کپور نقره ای(Hypophthalmichthys molitrix)}, abstract_fa = {در این تحقیق تاثیر تیمارهای متفاوت سترون سازی(115، 121و130 درجه سانتی گراد با ارزش سترون سازی برابر) بر ترکیب شیمیایی و کیفیت چربی کنسرو ماهی کپور نقره ای بررسی شد. پس از سترون سازی میزان رطوبت و چربی کاهش و میزان پروتئین و خاکستر افزایش یافت اما اختلاف معنی داری ناشی از اعمال تیمارهای متفاوت حرارتی مشاهده نشد(P&ge;0.05). پس از سترون سازی میزان اسیدهای چرب آزاد افزایش یافت. کمترین مقدار اسید چرب آزاد پس از اعمال تیمار C &deg;115 حاصل شد. پس از فرآیند کنسروسازی در تیمار C&deg;115و C&deg;121 محصولات اولیه فساد چربی افزایش یافت. محصولات ثانویه فساد چربی نیز در کلیه تیمارها افزایش داشت اما اختلاف معنی داری بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد(P&ge;0.05). افزایش مقادیر محصولات فلورسانس بافت و محیط پرکننده در تیمار C&deg;115و C&deg;121، نسبت به نمونه های کنسرو شده تحت اعمال تیمار C&deg;130 حاکی از پیشرفت تندی و فساد در این تیمارهاست. شرایط متفاوت سترون سازی تاثیر معنی داری بر شاخص های ارگانولپتیک(طعم، بو، بافت و رنگ) کنسرو ماهی کپور نقره ای نداشت. بر اساس نتایج، پس از اعمال تیمار C&deg;130 شاخص های کیفی چربی بافت و محیط پرکننده در وضعیت بهتری قرار داشت اما بدلیل باقی ماندن تکه های سخت استخوان، با کاهش مقبولیت مواجه شد.}, keywords_fa = {"کنسرو","سترون سازی","کپور نقره ای","کیفیت چربی","ترکیب شیمیایی"}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2482.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2482_7e459f4b6fd69eae790ae17fc64eb53a.pdf} } @article { author = {قیسوندی, ناهید and حاجی مرادلو, عبدالمجید and قربانی, رسول}, title = {Effect of salinity as environmental factors on growth and intestine morphologi of Caspian white fish(Cyprinidae:Rutilus frisii kutum)}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {3}, number = {2}, pages = {99-110}, year = {2014}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {The purpose of this experiment was to evaluate the effects of salinity on growth parameters and intestine morphology of the Caspian white fish. Experiment were used with four treatments include,(freshwater (0PPt), brackish water (5PPt), abrupt transition of fish to the salt water 10ppt: )The fish were transferred from fresh water to salt water immediately) and gradual transition of fish to the salt water10ppt )The fish were transferred from fresh water to brackish water for 12 hours and then saltwater) over 144 fishes with an average weight of 532± 0.005 mg. Intestinal samples were divided into three parts: anterior, middle and posterior intestine and each sample were prepared and fixed. Results showed that in all three sections of the small intestine villi brackish water treatment have had most size and there are significant difference with the treatment of freshwater and gradual transition of fish to the salt water(P}, keywords = {Salinity,white fish,Intestine,growth}, title_fa = {تاثیر شوری به عنوان عامل محیطی بر رشد و بافت روده ماهی سفید دریای خزر (Cyprinidae:Rutilus frisii kutum)}, abstract_fa = {هدف از این آزمایش بررسی تاثیر شوری بر روی رشد و بافت شناسی روده ماهی سفید دریای خزر می‌باشد. آزمایش با چهار تیمار (آب شیرین (PPt0)، آب لب‌شور (PPt5)، انتقال ناگهانی ماهی به شوری PPt 10 (در این گروه ماهیان بلافاصله از آب شیرین به شور منتقل شدند) و انتقال تدریجی ماهی به شوری PPt 10 (در این گروه ماهیان از آب شیرین به آب لب شور به مدت 12 ساعت و سپس به آب شور منتقل شدند(، بر روی 144 قطعه ماهی با میانگین وزنی005/0±532 میلی‌گرم صورت گرفت. نتایج حاکی از آن بود که طول ریزپرزهای هر سه بخش روده در تیمار آب لب شور بیشترین اندازه را داشت و دارای اختلاف معنی‌دار با تیمار آب شیرین و انتقال تدریجی ماهی به آب شور می باشد (05/0P}, keywords_fa = {شوری,ماهی سفید,بافت روده,رشد}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2483.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2483_5e0276d5d78d3d98a8b69c8ea6ff59d1.pdf} } @article { author = {جهانبخشی, عبدالرضا and هدایتی, سید علی اکبر and Ahmadvand, Sheyda}, title = {Determination Lethal Concentration (LC50 96h) Mercuric chloride (Hgcl2), Lead chloride (pbcl2) and Zinc chloride (Zncl2) on Survival Goldfish (Carassius auratus)}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {3}, number = {2}, pages = {111-120}, year = {2014}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {Chemical pollutants presence in water may induce severe ecological consequences and consequently affecting aquatic ecosystems integrity. Heavy metals are dangerous pollutants for aquatic inhabitants that have a great stability. Heavy metals contamination (pollution) of the surface waters happens widely by discharge of mill effluents. The objective of the present study was to determine the 50% lethal concentration (LC50), Mercuric chloride (Hgcl2), Lead chloride (pbcl2) and Zinc chloride (Zncl2) on Survival Goldfish (The average weight 10&plusmn;0.25 gr and Mean length 6 cm). fish were exposed for 96 hours in 5 treatments lead chloride and mercuric chloride and zinc chloride for 8 treatments, each treatment was performed in three repetition. These experiments carried out in static condition and based on TRC, 1984 standard method, and controlled of the effective water physico&ndash;chemical factors that having ranges pH, DO and Temp. On the base of obtained results by Probit program LC50 value of Lead chloride, Mercuric chloride and Zinc chloride in 96 hours were 88.8&plusmn;0.05, 0.87&plusmn;0.41 and 92.6&plusmn;0.05 mg/l on Carassius auratus, respectively. Based on 50% lethal concentration The toxicity of materials was determined include mercury chloride, lead chloride and zinc chloride, respectively in goldfish and also Mac (Maximum allowable concentration) value of mercury chloride, lead chloride and zinc chloride were determined 0.087, 8.88 and 9.26 mg/l for goldfish, respectively.}, keywords = {Toxicity Testing,Toxins,Goldfish}, title_fa = {تعیین غلظت کشنده (LC50 96h) کلریدجیوه (Hgcl2)، کلریدسرب (pbcl2) و کلریدروی (Zncl2) روی بازماندگی بچه ماهیان قرمز (Carassius auratus)}, abstract_fa = {حضور آلاینده‌های شیمیایی در آب ممکن است عواقب شدید زیست محیطی را القا کند و در نتیجه بر یکپارچگی اکوسیستم‌های آبزی تاثیر بگذارد. فلزات سنگین، آلاینده‌های خطرناکی برای آبزیان هستند که پایداری فوق‌العاده‌ای دارند. آلودگی آب‌های سطحی به فلزات سنگین به‌واسطه تخلیه فاضلاب‌های کارخانه، به‌طور گسترده اتفاق می‌افتد. هدف از این مطالعه تعیین غلظت کشنده (LC50) و حداکثر غلظت مجاز سموم کلرید جیوه (Hgcl2)، کلرید سرب (pbcl2) و کلریدروی (Zncl2) بر بچه ماهیان قرمز (با وزن متوسط 25/0&plusmn;10 گرم و میانگین طولی 6 سانتی‌متر) می-باشد. بچه ماهیان به‌مدت 96 ساعت در 5 تیمار در معرض کلرید سرب و کلرید جیوه و 8 تیمار برای کلرید روی قرار گرفتند که هر تیمار در 3 تکرار انجام شد. آزمایش‌ها در شرایط ایستا و بر اساس روش استانداردTRC صورت گرفت. در طی آزمایش پارامترهایی مانند pH، دما، سختی و اکسیژن محلول در آب مورد سنجش قرار گرفتند. غلظت‌های سمی با استفاده از آنالیز آماری پروبیت در نرم افزار SPSS تعیین شدند. میزان LC50 96h به‌ترتیب برای کلرید سرب، کلرید جیوه و کلرید روی 05/0 &plusmn; 8/88، 41/0 &plusmn; 87/0 و 05/0 &plusmn; 6/92 میلی‌گرم در لیتر بود. بر اساس غلظت کشنده 50%، درجه سمیت مواد مورد مطالعه برای ماهی قرمز به‌ترتیب شامل کلرید جیوه، کلرید سرب و کلرید روی مشخص شد و همچنین حداکثر غلظت مجاز کشنده در کلریدجیوه، کلرید سرب و کلرید روی به‌ترتیب، 087/0، 88/8 و 26/9 میلی‌گرم برلیتر تعیین گردید.}, keywords_fa = {تست سمیت,سموم,ماهی قرمز}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2484.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2484_b565827bdcb5ce698998dc67dd8c546d.pdf} } @article { author = {Mahboobi, Mohammad and Hasanabadi, Narges}, title = {An investigation on barriers warm water fish culture from point of view of aqua culturist in Golestan Province}, journal = {Journal of Utilization and Cultivation of Aquatics}, volume = {3}, number = {2}, pages = {121-130}, year = {2014}, publisher = {Gorgan University of Agricultural Sciences and Natural Resources}, issn = {2345-427X}, eissn = {2345-4288}, doi = {}, abstract = {This study aimed to identify an investigation on barriers warm water fish culture from point of view of aqua culturist in Golestan Province. Study was a descriptive survey. ‌‌T‌he statistical population of the study consisted of all 147 aqua culturist and all of them were selected using census method. Information was gathered through a questionnaire which its face validity was confirmed by experts of agricultural extension and fisheries. The reliability analysis was conducted with completing 30 questionnaires outside the geographic research region and Cronbach&rsquo;s alpha coefficient of the questionnaire was 0.76. The results showed the most important barriers of warm water fish culture including lack of sufficient number of extension education classes, property issue water resources, lack of funds and the governmental support, removing subsidies and increase the price of fuel failure to observe hygienic sanitation by the staff, algal bloom, lack of behavioral risk character vulnerability in aqua culturist and lack of chemical fertilizers. This study has recommended the necessity of government support and its help in stabilizing aquatics prices and entrepreneurial skills education to aquatic breeders.}, keywords = {"Aquaculture","Entrepreneurship","Technical barriers","Golestan province"}, title_fa = {بررسی موانع پرورش ماهیان گرم آبی از دیدگاه آبزی پروران استان گلستان}, abstract_fa = {این تحقیق با هدف شناخت موانع پرورش ماهیان گرمابی از دیدگاه آبزی پروران استان گلستان انجام شده است. تحقیق توصیفی و از نوع پیمایشی و جامعه آماری شامل 147 نفر پرورش دهنده ماهیان گرمابی بودند که به شیوه تمام شماری تمامی آنان انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بود که برای تعیین روایی آن از نظرات متخصصان شیلات و ترویج کشاورزی استفاده شد. برای به دست آوردن پایایی ابزار تحقیق،30 پرسشنامه در خارج از منطقه جغرافیایی تحقیق تکمیل شد و در نتیجه مقدار ضریب آلفای کرونباخ 76/0 به دست آمد. نتایج حاصل نشان داد مهمترین موانع پرورش ماهیان گرم آبی کافی نبودن تعداد کلاس‌های آموزشی ترویجی، مسئله مالکیت منابع آب، کمبود اعتبارات و حمایت‌های دولتی، مشکل حذف یارانه‌ها و افزایش قیمت سوخت، رعایت نکردن اصول بهداشتی توسط کارکنان، شکوفایی جلبک‌ها، عدم وجود خصلت خطر پذیری در آبزی پروران و کمبود کود شیمیایی بود. لزوم حمایت دولت و کمک آن در تثبیت قیمت آبزیان و آموزش مهارت‌های کارآفرینانه به آبزی پروران از پیشنهادهای این مطالعه بوده است.}, keywords_fa = {"آبزی پروری","کارآفرینی","موانع فنی","استان گلستان"}, url = {https://japu.gau.ac.ir/article_2485.html}, eprint = {https://japu.gau.ac.ir/article_2485_070e7687fa742158f6b18e673c575953.pdf} }